Fatih Ağı İnternet Sorunu

Kodla Büyü

ylmn7

Site Gezgini
Merhaba hocalarım. Okulumda daha önce hiçbir sorun yokken bazı sınıflarımda wifi bağlantısında ve kablolu bağlantıda sıkıntı yaşıyorum. Akıllı tahtadan kablosuz olarak ağa bağlandığım zaman tarayıcı açtığımda yalnızca EBA'ya girebiliyorum. Bazı hocalarım EBA'dan giriş yapman lazım diyecektir muhtemelen, bu durumdan haberim var ve diğer tüm tahlalarda bunu yaptık ancak bu bahsettiğim tahtalarda EBA giriş sayfası gelmiyor. Kendim tarayıcıdan manuel olarak EBA web sitesine girdim ve öğretmen girişi yaptım ancak yine EBA dışında sayfalara bağlanmıyor. Akıllı tahtayı telefonumun internetine bağladığımda ise hiçbir sorun olmuyor.
Sertifika yüklü, yeniden de yükledim
elle ip denedim, otomatik denedim,
access pointi değiştirdim yine aynı durumda kaldı

benzer deneyimleri olan veya fikri olan hocalarım benimle paylaşabilirse sevinirim.

sistem odasındaki cihazları kapatıp açabilirsiniz
PYBS'den arıza kaydı oluşturabilirsiniz

sistem odasındaki cihazları kapatıp açabilirsiniz
PYBS'den arıza kaydı oluşturabilirsiniz
Kapatıp açma işlemini gerçekleştirdim hocam, PYS üzerinden kayıt oluşturmaya çalıştığımda da kurumunuzun PYS'de yüklenicisi ya da tanımlı sözleşmesi bulunmamaktadır gibi bir hata ile karşılaşıyorum. İlçeye bugün ilettim, sözleşmemizin olduğunu ve çözmeye çalışacaklarını söylediler ancak hiç umut vermiyor. Cevabınız için teşekkür ederim

Bizim labda da aynı sorun var. Daha önce 20 tane bilgisayarı sorunsuz kablolu bağlamıştık. Yeni gelen aidata bilgisayarları kurup bilgisayar sayısını 30 a yükselttik. Kablolama işlemlerini tamamladık ama sadece ilk açılan bir iki bilgisayar internete girmeyi başarıyor diğerleri tanımlanamayan ağ hatası veriyor. İki kez arıza kaydı açtım. PYS üzerinden talep sekmesi kaldırılmıştır Komisyon tarafindan taleplerin ilgili il koordinatörü tarafından açılması kararı alınmıştır. İl koordinatölüğü ile iletişime geçilmelidir deyip kapattılar ikisini de.

Bizim okulda da aynı sorun var var. Port ayarları ile ilgili sanırım. Arıza kaydı oluşturup çözüme kavuşturmaya çalışacağız artık

Sorun sadece Eba'ya girememek mi yoksa tüm internet sitelerine girememek mi? Eba'ya girmeyen tahtalar herhangi bir siteye giriyor mu?

BBNET
Geri