Fatih ağı ethernet kablosu çekme

Kodla Büyü
Arkadaşlar bilgisayar öğretmeni değilim. Fatih interneti eba ile giriş sistemini getirdi. Bilgisayarımdaki internet kablosuz bağlı olduğu için sürekli kopuyor işlerim yarım kalıyor. Akıllı tahtaya 3 metre mesafede duruyor bilgisayarım. Üstte duran access pointten kablo falan çekmem mümkün mü veya ne şekilde yapabilirim yardımcı olur musunuz?

direk çekseniz de çalışmaz hocam. çalışmazdan kastım hem tahta hem sizin bilgisayarınız aynı anda ip alamaz. bunun için okulunuzda hangi faz kurulu bilmiyorum ama faz 2 için fatih pys sistemi üzerinden arıza kaydı bırakmanız gerekiyor. Port çoklama talebi iletirseniz istediğiniz yere switch bağlayarak kullanabilirsiniz.

direk çekseniz de çalışmaz hocam. çalışmazdan kastım hem tahta hem sizin bilgisayarınız aynı anda ip alamaz. bunun için okulunuzda hangi faz kurulu bilmiyorum ama faz 2 için fatih pys sistemi üzerinden arıza kaydı bırakmanız gerekiyor. Port çoklama talebi iletirseniz istediğiniz yere switch bağlayarak kullanabilirsiniz.
Hocam ana modemden odaya kadar kablo mu çekilmesi gerekiyor bu dediğiniz için?

sanki access pointte bir giris daha var tabi aktif midir bilmem.
o işlemi ben hiç yapmadım hocam aktif ya da değil diyemem. en iyisi arıza kaydı açtırın port çoklama talebi yazın açıklmaya anında ararlar sizi. sorarsınız access point üzerindeki lan portu aktif mi kullanabilir miyim diye? sonuca göre ya switch bağlarsınız ya da o portu kullanırsınız.

o işlemi ben hiç yapmadım hocam aktif ya da değil diyemem. en iyisi arıza kaydı açtırın port çoklama talebi yazın açıklmaya anında ararlar sizi. sorarsınız access point üzerindeki lan portu aktif mi kullanabilir miyim diye? sonuca göre ya switch bağlarsınız ya da o portu kullanırsınız.
Tamam hocam biz bu dediğiniz kaydı açtırsak gerisini onlar halleder mi yani?

Tahtaların bağlı olduğu access pointteki port varsayılan olarak çoklanabilen bir port diye biliyorum. Bence tahtaya gelen ağ kablosunun ucuna bir tane switch bağlayın. Switch'den tahtaya ve bilgisayarınıza birer kablo çekerek test edebilirsiniz.

Tahtaların bağlı olduğu access pointteki port varsayılan olarak çoklanabilen bir port diye biliyorum. Bence tahtaya gelen ağ kablosunun ucuna bir tane switch bağlayın. Switch'den tahtaya ve bilgisayarınıza birer kablo çekerek test edebilirsiniz.
Aynen. 1 tanesi switch için diğeri de tahta için .tahta için olanı devre dışı bırak cikar .kendi pc ne çek.tahta wifi den bağlansın.ya da switcten çek

wifi ile bağlanırken meb sertifika yüklü değilse eba girişi yapsan bile yine hata veriyor.Hatırlatayım dedim.

Geri