Fatih alt yapı interneti bağlanmıyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan only61
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

only61

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
arkadaşlar sorunlar bitmiyor :)
yeni okuluma fatih projesi alt yapısı kuruldu....
fakat internet bağlanıyor gibi oluyor ama bağlanmıyor....sistem odasında sorun yok gibi ama kablolarda mı sıkıntı var anlamadım?...hiçbir akıllı tahtada internet yok....ağ simgesi dönüp duruyor ama internete bağlanmıyor
benim çözebileceği bir sorunda yaparım ama nerde sorun olabilir ki? acaba genel sistemde mi sorun olabilir? teşekkürler...

sayın hocam ben de fatihin yeni kurulduğu bi okula atandım ve bugün ilk defa gittim. altyapı kurulmuş fakat hala mevcut internet hattı kullanılıyor. tahtalarda inernet yok ama eski ağ çalışıyor. sistem odasındaki modemin ip adresini 192.168.1.254 yaparsam tahtaların da internete bağlanacağını söyledi sistemi kuran elemanlar. yarın bi denicem bakalım.

hocam bizim okulda da tamamlandı altyapı çalışmaları.
türk telekom fiber neti bağlamadığı için eski sistem internetten devam ediyoruz.
yanlız böyle olunca eski modemimizi sistem odasındaki aygıta bağladık.
bu şekilde olduğunda da ip çakışması oluyor
siz kendi modeminzden bağlanıyorsanız eğer arkadaşın da dediği gibi kendi modem ip nizi 192.168.1.254 yapın.diğer tüm pc ler otomatik ip alsın.
biz bu şekilde hallettik.

Bizdede altyapı hazır fiber bağlı değil. Eski modemi ve eski ağı kullanıyoruz.

Modem ipi 192.168.2.1 bu modemden sistem odasındaki swiçlere kablo bağladım ne ağ çalıştı ne internet eski hatta devam.

Sistem odasına innernet veren arkadaşlar nasıl yaptıkı

Geri