Fatih altyapı tanımlanamayan ağ sorunu

Kodla Büyü

gezginefe

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar Fatih altyapısıyla ilgili bir sorunum var. :?: Fatih altyapısına bağlı tüm tahtalarda internet var ancak idare odalarında ve bt laboratuarındaki uçlarda internet yok sürekli tanımlanamayan ağ uyarısı alıyorum. Elle ip vermeyi denedim ancak değişen bir şey olmadı. Sistem odasındaki modemi ve ana kabinetteki swicthleri açıp kapadım bağlantıları kontrol ettim yine aynı durum devam ediyor. Türk Telekom İnnova müşteri hizmetlerini aradım telefona çıkan yetkili ev tipi modem kullanıldığını henüz fiber internet bağlantısı gerçekleşmediği için bu tür sorunların yaşandığını söyleyip beni başından savmaya çalıştı. :x Çözüm önerilerinizi bekliyorum

Ben şöyle bir çözüm bulmuştum hocam. Hiçbir şekilde ip almayan makinanın kablosunu direk modeme bağlarsan sorun çözülüyor. Fatih switchlerincen kaynaklı bir sorun. Eğer birden fazla pc varsa kabine yeni bir switch bağlayıp o bilgisayardan gelen kabloları bağlamak lazım.

Aynı sorun bizde de var 8 ve 9 nolu derslikler internete erişemiyor. Yalnız şöyle bir durum var o kabloları aynı switchteki parklı bir porta bağlarsam internete erişiyor. Inova bana da aynısı söyledi. Bizim ev tipi modem ( nerden buldularssa böyle bir şeyi. Şu anki yapılandırmada aynı ağ alt maskesi altında 255 ip atayabiliyor. İnovanın kurduğu toplam çıkışı 75 olan switchlere ip veremiyormuş. Onların switchleri profesyonel bizim modemler amatör) Geçici olarak portları değiştirdim. Metro ethernet switch gelsin ilk işim tekrar arayacağım.

Hocam ping atın eğer sorun yoksa, 50nin altında bir ip vererek tekrar deneyin sorun çözülecektir

Benim gibi sorun yaşayan arkadaşlar için yazıyorum. Müşteri hizmetlerindeki çok bilen (!) yetkililer ısrarlarıma dayanamayıp arıza kaydı açtılar ve birkaç gün sonra bir elemanlarını gönderdiler. Uzaktan bağlantı ile yapılan testlerde ana kabinette bulunan 4 switchten 3'ünün konfigürasyonu hatalı çıktı ve tekrar yükleme yapılınca sorun çözüldü. Yani bize anlatılan ev tipi modem masalının doğru olmayabileceği anlaşılmış oldu. Ancak hala anlamadığım geçici kabul sırasında yaptığımız testlerde problem yokken sonradan bu problemin nasıl geliştiği :?: Servis görevlisine sordum o da kayda değer bir şey söylemedi.

Geri