Fatih ilk tablet dağıtımı:General Mobile

Kodla Büyü

the_korsan

Site Admin
Yönetici
Fatih ihalesini general mobile almış arkadaşlar, resmi ilanda ptesi yapılacakmış. Daha önce de üretilen tabletin fatihe özel ve şartnamaye tıpatıp uyumlu olduğunu konuşmuştuk.
Hayırlı olur inşallah

GM'nin ürettiği ilk yerli tablet http://www.generalmobile.com/tr-tr/p/Tablet/12

Kod:
14 aralıkta şartname sonrası yapılan açıklamalardan birisi:
yapılan ihale pilot bir ihale. Bu ihale “3 farklı şartnameyle alınması hedeflenen tablet bilgisayarların özellikleri konusunda optimizasyon gerekli mi? Tabletlerde hangi özellikler olmalı? Hangi uygulamalar çalışıyor?” gibi sorulara cevap bulmayı hedefliyor.

Bu üç şartnamede pilot deneme için alınan tabletlerin asıl ihaleye etkisi olmayacak. Dolayısıyla asıl ihalede çok farklı bir şartnamenin çıkması da mümkün. Tablet bilgisayar alımı 3. faz ihalede gerçekleştirilecek ve bu ihaleyi de MEB YEĞİTEK yapmayacak. İhale KİK mevzuatına göre ve UDHB Haberleşme Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak.
http://www.btnet.com.tr/39473-fatihin-ilk-tabletleri-belli-oldu-apple-ipad-ihale-disi-kaldi.html

önceden general in sevisi hiç hoşuma gitmezdi tatsız bir deneyimim oldu DST L1 telefonuyla ilk başlarda servisi gençcell diye bir firmaydı ve adamlar da parça sıkıntısı vardı parasını bulamadılar telefonun sonra telpa ya geçti ama benim telefon çürüğe çıktı neyse bakalım inşallah tabletleri iyi olur yoksa çok başımız ağrır okulda...

ürünün özellikleri fena değil. özellikle via işlemcili olmasından korkuyordum. cortex a8 1 ghz miş.

Ürün iyi gibi ama general mobile nasıl orası önemli.İnşallah vatan millete hayırlı olur.

General mobile için ve bizim için hayırlı uğurlu olsun. General mobile Androidli ve çift simkartlı telefonu üreten ilk firmadır. tablet üretimine de başlamışlardı. o yüzden Google ile aralarında zaten bi sorun olmamıştır. Ben yarışan üç tableti de inceledim ve doğru bi seçim olmuş diye düşünüyorum. işlemci hızı oldukça iyi. bir de ekran kalitesi çok ilgimi çekti, DLNS teknolojisi var. her açıdan kaliteli görüntü anlamında. ben mutlu oldum açıkçası. diğer adaylar daha bilgisayarı doğru dürüst üretemiyorlar (bi casper kullanıcısı olarak iç rahatlığıyla şikayet edebilirim), tableti de yapamamışlar.

Evet ilk raunt General Mobile'in...
gmetab.jpg

Haber: http://www.guncelegitim.com/haber/4...esinde-tablet-ihalesini-general-mobile-k.html

zencefil58' Alıntı:
general mobile türk firması değil mi arkadaşlar

General Mobile ile Evkur'un sahibi ile aynı kişi. Merkezleri aynı binada.

Bence ürünleri fiyat / performans olarak kötü değil desem de kronik sorunlu modelleri çıkabiliyor.

Fenerbahçe telefonlarını yine bu firma yapmıştı. Kullandığım ve çevremde gördüğüm 4 telefonda da aynı problem oldu. Windows tabanlı başka bir cihazda aynı problemi yaşadığım için kendimce kronik sorunlu olarak adlandırabiliyorum. tabletlerde böyle birşey çıkarsa vay halimize.

arslan_1905' Alıntı:
arkadaşlar sorumu mazur görün lütfen lisedeki öğretmenlere de dağıtılacak mı tablet?

ilköğretim 5 ve lise 1. sınıf öğrencilerine verilecek. Bildiğim kadarıyla öğretmenlere verilmiyor verilse her gün haber çıkardı. Ama sınıflara verilecek

öğretmenlere sisteme alışmaları için öğrencilerden 1 ay önce dağıtılacak diye duymuştum ben. ama kesin mi bilmiyorum.

Öğretmenlerede dağıtılacak diye biliyorum bende... ama bu marka hiç güvenilir gelmedi. zira bu tarz yabancı isimli türk elektronik şirketlerin ürünleri kaliteli olmuyo... hele bide bunları öğrenciler kullanacak... vay o okuldaki bt öğretmeninin haline... şimdiden saçma sapan isteklerle geldiklerini görür gibiyim.

bu proje fiyasko olacak ama herşeyde bir hayır vardır, belki bu sayede bt öğretiminin önemi ortaya çıkar...

Arkadaşlar F@tih projesi dökümanlarında, sitesinde öğretmenlere Lap-Top verileceği yazılı, Tablet PC değil. Hatta bu lap-top lar zimmet usulü verilecek, örneğin tayin olduğunuzda ilinize iade edeceksiniz, gittiğiniz yerden yenisini verecekler vs... gibi ayrıntıları da belli.

Ama bizim öğrencilerin tablet PC kullandığını ben de hayal edemiyorum...Bu projenin en büyük handikapı kesinlikle öngörülemez olması. Benim öğrencilerime tablet pc dağıttıktan sonra ertesi gün neyle karşılaşacağınızı asla tahmin edemezsiniz...

Hayatımda bu tablet projesi kadar saçma bir şey görmedim. Yazık o kadar paralar çöpe gidecek. O tabletler 1 veya 2 sene dayanır.
Benim bildiğim tablet ilaçlarda olur. Ağızdan alınır üstüne su içilir. Bu tabletler ise başka bi yerden alınıyor sanırım ve üstüne soğuk içilecek gibi.

Bencede eğitimde en son yapılacak icraat. Boşyere ekonomik sıkıntı. onu yerine eminim daha faydalı yapılacak şeyler vardır

Geri