Fatih pilot okullarda görev alanlara soru

Kodla Büyü

muharremyildiz

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar,
atak programına ağ desteği eklemek için ön araştırma yapıyorum. Bizim ağ sistemi daha tamamlanmadı. Onun için size sormak zorunda kaldım. Yardımcı olursanız sevinirim...

1.) Akıllı tahtaların ip adresleri neyle başlıyor? (10.0.0.1 mi yoksa 192.168...)
2.) Ip v4 mü yoksa Ipv6 mı kullanılıyor?
3.) tabletlerin ip adresleri neyle başlıyor.. örnek birkaç ip yazabilirseniz sevinirim...
4.) Eski bilgisayarlarınızın ip adresleri neyle başlıyor?
5.) Kaçtane switch bağlıyorlar
6.) Bilgisayarlara atanan İp adresleri sabit (statik) mi yoksa otomatik (dinamik) mi?

Şimdiden teşekkürler....

1.) Akıllı tahtaların ip adresleri neyle başlıyor? (10.0.0.1 ;) ile başlıyor
2.) Ip v4 mü yoksa Ipv6 mı kullanılıyor? : ipv4 kullanılıyor
3.) tabletlerin ip adresleri neyle başlıyor.. (10.0.0.1 ;) şeklinde
4.) Eski bilgisayarlarınızın ip adresleri neyle başlıyor? (10.0.0.1 ;) şeklinde ip alıyor. otomatik ip.
5.) Kaçtane switch bağlıyorlar bilmiyorum kurulurken yoktum.
6.) Bilgisayarlara atanan İp adresleri sabit (statik) mi yoksa otomatik (dinamik) mi? dinamik ip adresi

bilgiğim kadarı ile yanlış bilgi verdi isem özür dilerim.

noktanet' Alıntı:
1.) Akıllı tahtaların ip adresleri neyle başlıyor? (10.0.0.1 ;) ile başlıyor
2.) Ip v4 mü yoksa Ipv6 mı kullanılıyor? : ipv4 kullanılıyor
3.) tabletlerin ip adresleri neyle başlıyor.. (10.0.0.1 ;) şeklinde
4.) Eski bilgisayarlarınızın ip adresleri neyle başlıyor? (10.0.0.1 ;) şeklinde ip alıyor. otomatik ip.
5.) Kaçtane switch bağlıyorlar bilmiyorum kurulurken yoktum.
6.) Bilgisayarlara atanan İp adresleri sabit (statik) mi yoksa otomatik (dinamik) mi? dinamik ip adresi

bilgiğim kadarı ile yanlış bilgi verdi isem özür dilerim.

Teşekkür ediyorum hocam...
Bu benim bayağı işime yarayacak. Broadcast adresi (A SINIFI IP) 10.255.255.255 ya da 255.255.255.255 oluyor. Ağdaki tüm bilgisayarlara bilgi yayını yapabiliriz... Yanlış mı? Zaten 192. ile başlaması mümkün değildi. Çünkü C sınıfı ağ adresi olduğu için maksimum 255 ip adresi alabilirdi. Ayrıca 0 ve 255 özel amaçlı adresleri düştüğünde 254 aygıt bağlanabilirdi. Öğrencilerin çoğu internete bağlanamazdı. A sınıfında ise 255x255x255 adet bilgisayar (ağ aygıtı) aynı ağa bağlanabiliyordu (Hatırladığım kadarıyla)

10.224.5.x şeklinde ip v4 dhcp sunucusu 172.31.1.x şeklinde
Metro internet
tek switch
tabletlerde aktivasyon ağına bağlanıyor 10.224.5.x şeklinde ip v4 , fakat dns dhcp 172.31.2.x şeklinde
dinamik ip

rutubator' Alıntı:
10.224.5.x şeklinde ip v4 dhcp sunucusu 172.31.1.x şeklinde
Metro internet
tek switch
tabletlerde aktivasyon ağına bağlanıyor 10.224.5.x şeklinde ip v4 , fakat dns dhcp 172.31.2.x şeklinde
dinamik ip

Teşekkür ederim... ip ler A sınıfı dhcp B sınıfı.. Kafam biraz karıştı.
A sınıfında 255x255x255 ağ cihazı
B sınıfında 255x255 ağ cihazı bağlanabiliyordu. Modemin ip adresi nedir acaba?

DHCP modeme aittir. 172 ile başlayan modemin ip adresi mi?

hocam modem yok. Metro ethernet internet i araştırabilirsiniz. ISP nin sağladığı switch üzerinden okullardaki switchler aracılığıyla dhcp ile ip dağıtılıyor.

rutubator' Alıntı:
hocam modem yok. Metro ethernet internet i araştırabilirsiniz. ISP nin sağladığı switch üzerinden okullardaki switchler aracılığıyla dhcp ile ip dağıtılıyor.

Bilgilendirmeniz için tekrar teşekkür ederim hocam... Özel bir modemi olduğunu düşünüyordum... yeni birşey öğrendim.

Metro Ethernet Nasıl Çalışır?

Sistem ethernet özelliklerini ve optik teknolojisinin birleşiminini kullanır. ISP sağlayıcısından hat alan şirketler bu hizmeti ofislerine çekilen fiber optik bağlantı tüpleriyle kullanır. Aldığınız bağlantıyı yine optik kablolar ve ethernet switch’i yardımıyla, 50 KM‘lik alan içerisinde istediğiniz yere dağıtabilirsiniz.

Bağlantı Nasıl Dağıtılır?

Anlaşma yaptığınız servis sağlayıcısı kendi sistemine bir switch takarak size özel bir internet bağlantısı oluşturuyor. Optik kabloların şirketinize ulaşması için, çevredeki metro istasyonları ya da mevcut optik alt yapı kullanılıyor.

rutubator' Alıntı:
Önemli değil hocam bende ilk okula geldiğimde modem aramıştım :) sonra dan öğrendik işte.
:) aslında ağ ile ilgili birçok şeyi biliyoruz. Ama uygulama olmayınca olmuyor...İnterneti bu yüzden çok seviyorum. Bilenle bilmeyeni bir araya getiriyor...Uygulamadan önce öğrendim :)

Geri