Fatih Projesi İle İlgili Bir Soru?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan adem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

adem

Aktif Üye
Fatih projesi kapsamında bütün sınıflara akıllı tahta kurulacakmı, yoksa her okula sadece 1 adet mi verilecek. Bu proje kapsamında şimdiye kadar okulumuza 1 adet fotokopi makinası 5 adet projeksiyon geldi. Cuma gününe kadar fatih projesi ilgili ortaöğretimler ver girişi yapacak orda bütün sınıflarla ilgili bilgi isteniyor fakat proje bilşenlerine baktığımız zaman benim anladığım kadarıyla sadec 1 tahta gözküyor.Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Bir tane akıllı tahta (bence yeter), her sınıfa projeksiyon ve dizüstü bilgisayar. Bu dizüstü bilgisayarlar kime zimmetlenecek merak ettim.
1. Donanım Altyapısının İyileştirilmesi Bileşeni: Bu kapsamda okulöncesi, ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki tüm okullarımızın bütün dersliklerine (620.000 derslik) birer adet dizüstü bilgisayar ve projeksiyon cihazı sağlanacaktır. Her okula en az bir adet çok amaçlı fotokopi makinesi, akıllı tahta, doküman kamera ve mikroskop kameranın bulunduğu akıllı bir sınıf oluşturulacaktır. Bunların yanında her ilde toplam 110 merkezde uzaktan hizmetiçi eğitim merkezleri kurulacaktır.

Kaynak ve ayrıntı: http://fatihprojesi.meb.gov.tr/site/projebilesenleri.php

Okuldaki kullanılabilir. tüm sınıflar ve laboratuarlar için akıllı tahta ve bilgisayar gönderilecek. onun için sınıfları geçiştirmeyin. Sınfıların duvar ölçülerini girin.

Her sınıfa akıllı tahta verilmiyecek sadece projeksiyon + laptop verilecek diye biliyorum ama belli olmaz :)

Zimmeti düşünmeyin hocam. :++:
Okulun tüm taşınır ve taşınmazları, mühürün sahibine yani müdüre zimmetlidir.Sınıflar desen açık kapı zaten, çok çok klavye monitör kaybolur.Kasayı projeksiyonu yürüteni güvenlik kamerası zaten yakalar.

Cemal TANER' Alıntı:
Her sınıfa akıllı tahta verilmiyecek sadece projeksiyon + laptop verilecek diye biliyorum ama belli olmaz :)
Fatih Projesinin sitesindeki Proje Bileşenlerinin birinci maddesi aynen şöyle hocam;

1. Donanım Altyapısının İyileştirilmesi Bileşeni: Bu kapsamda okulöncesi, ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki tüm okullarımızın bütün dersliklerine (620.000 derslik) birer adet dizüstü bilgisayar ve projeksiyon cihazı sağlanacaktır. Her okula en az bir adet çok amaçlı fotokopi makinesi, akıllı tahta, doküman kamera ve mikroskop kameranın bulunduğu akıllı bir sınıf oluşturulacaktır. Bunların yanında her ilde toplam 110 merkezde uzaktan hizmetiçi eğitim merkezleri kurulacaktır.

Yani tüm sınıflara bir dizüstü ve projeksiyon sağlanacak, ayrıca her okula da en az bir tane akıllı sınıf oluşturulacak (BT sınıflarından hariç bir sınıf olacak sanırım) ve bu akıllı sınıfta akıllı tahta, vb teknolojik bazı ekipmanlar bulunacak.

http://fatihprojesi.meb.gov.tr/site/pro ... enleri.php

Bu demek oluyor ki bundan sonra Fatih projesine yapılan masraf bahane edilerek bt sınıfları artık kurulmayacak/yenilenmeyecek. Bu sadece benim tahminim. Akıllı sınıf, her sınıfta projeksiyon ve diz üstü bilgisayar varken ve de en önemlisi ilköğretimde ve bt alanı hariç tüm liselerde "bilişim eğitimi" seçmeli dersle geçiştirilirken "Bilgi Teknolojileri" sınıflarının yerini Akıllı sınıflara bırakacağını düşünüyorum. Artık lisedeki öğrencilere fare tutmayı öğreteceğiz sanırım. Çok uç gelebilir bu son cümlem ama maalesef köylerde ve merkez dışında kalan mahallelerde bunlarla karşılaşacağız, karşılaşıyoruz zaten.
omd' Alıntı:
Cemal TANER' Alıntı:

Yani tüm sınıflara bir dizüstü ve projeksiyon sağlanacak, ayrıca her okula da en az bir tane akıllı sınıf oluşturulacak (BT sınıflarından hariç bir sınıf olacak sanırım) ve bu akıllı sınıfta akıllı tahta, vb teknolojik bazı ekipmanlar bulunacak.

http://fatihprojesi.meb.gov.tr/site/pro ... enleri.php

Her dersliğe 65 inc dokunmatik ekranlı windows 7 gomulu bir cihaz ve bu cihazla butunlesik beyaz ve yeşil tahta, okuldaki her odaya (memur odaları, idare odaları vb) cift uclu internet ucu,birisi yedek olacak, okulun uygun bir yerine sistem odası, okul cok buyukse sistem odasından 100 mt reden fazlaysa ikinci bir sistem odası, baska ek bir bina varsa iki bina arası fiberle baglanacak. internet ilk basta adsl ile baslayacak ama tam bittiğinde metro internet olacak yerelde 1gigabit hız olacak. her öğretmene yada dersliğe bir laptop verilmesi planlanıyor. diğer cok fonksiyonlu fotokopi ve mikroskopik kamera gibi donanım bilesenleri olacak. ancak gozden kacan asıl nokta donanım projenin sadece %20 lik kısmı, yazılım kısmı cok daha buyuk, yazılımları merak edenler için eğitimte bilişim ağı olarak ifade edilen EBA ağının tanıtım videolarını izlemenizi tavsiye ederim.www.eba.gov.tr umarım biraz aydınlatmısımdır.

@formatc senin bahsettiğin donanımlar nerede yazıyor hocam? fatih projesinin ne sitesinde ne de pilot uygulama resimlerinde dediğin sistemler bulunmuyor.

omd' Alıntı:
@formatc senin bahsettiğin donanımlar nerede yazıyor hocam? fatih projesinin ne sitesinde ne de pilot uygulama resimlerinde dediğin sistemler bulunmuyor.

Cemal Beyin son mesajındaki youtube taki üçlü sistem son olarak yatay değilde farklı sekilde en son tasarlanıyordu, Üçlü olacak ama tasarımı değişebilir. Eğitimde teknoloji kullanımı kursuna katılan bir eğiticiyim, ne içeriden ne dışarıdan:D, pilot okulları gezme sansımız oldu, proje cok detaylı anlatıldı.

Üçlü tahtanın dizaynı çok basit olmuş. Biraz daha estetik kazandırılması gerek. Daha albenili olmalı :D

formatc' Alıntı:
omd' Alıntı:

Cemal Beyin son mesajındaki youtube taki üçlü sistem son olarak yatay değilde farklı sekilde en son tasarlanıyordu, Üçlü olacak ama tasarımı değişebilir. Eğitimde teknoloji kullanımı kursuna katılan bir eğiticiyim, ne içeriden ne dışarıdan:D, pilot okulları gezme sansımız oldu, proje cok detaylı anlatıldı.

Bunu gözden kaçırmayın.

O dokunmatik ekran kaç kg/cm2 basınca dayanabilir? Lisedeki canavarlara dayanır mı yani bu ekran. Her sınıfta mutlaka teneffüste nöbetçi öğrenci dikmek gerekecek :)

Cemal hocam üst bantta kayan tahta LCD nin üstüne getirilebiliyor ve kilitlenebiliyor olsa ne güzel olurdu mesela değilmi.

Kiliti de kırar bizim bu eşşek herifler :) Devlet malına zarar vermeyi vazife sayan aklı evveller var da :)

Cemal TANER' Alıntı:
Kiliti de kırar bizim bu eşşek herifler :) Devlet malına zarar vermeyi vazife sayan aklı evveller var da :)

:+1:

Eski okulumda 8. sınıflardan birisinin kapısı yıl boyunca yumruklana yumruklana sonunda ortadan ikiye bölündü. O sınıf mezun olana kadar da o sınıfa kapı takılmadı. Takılsa yine kıracaklar. İnsan, insanlığından çıktıktan sonra ne devleti ne malı hocam. Yazık.

Ben de güvenlik konusunun bu projede çok önemli olduğunu düşünüyorum. Heleki öğrencilere ipad ya da netbook verilirse neler olur diye merak ediyorum. Bu sene 5. sınıf öğrencimizin (çok da mülayim bir mizaçlı halbuki) çantasından 30 küsür cep telefonu çıkması, bir hafta sonrada gece bir telefon dükkanının kilidini kırıp içeri girerken suç üstü yakalanmasını düşününce daha çok tereddütlerim artıyor.

Bekleyip hep beraber göreceğiz. Nasıl olacak, güvenlik nasıl sağlanacak, öğrenciler, öğretmen kıymet bilecek mi... Umarım herşey güzel olur :shock:

Gidişat kötü. Yakında formatörlere sınıfları mesai saatleri dışında sinema olarak halka açma görevi gelirse şaşırmam.

Adamların tanıtım için kullanacakları materyalleri bile yok. Google hizmetlerinden arak yapıyorlar. Bu tahtaların tek görevi film göstermek olacaktır.

Cemal TANER' Alıntı:
O dokunmatik ekran kaç kg/cm2 basınca dayanabilir? Lisedeki canavarlara dayanır mı yani bu ekran. Her sınıfta mutlaka teneffüste nöbetçi öğrenci dikmek gerekecek :)

Sayın hocam ekranın uzerindeki akıllı tahta aparatı 6 mm kalınlığında olduğu ifade edildi. Oldukca sağlam. ama çelik değil sonucta :D

Geri