Uç Sayısı hesabı girilen oda sayılarına göre otomatik olmaktadır.
Öğretmenler odası 4 uç (Elektrik hattı çekilmiyor.İkili guruplar halinde odanın içinde banko halde yan yana veya 2 uç odanın bir köşesine diğer iki uç diğer köşesine gibi )
BTS-BT LAB 4 uç (BTS veya BT Lab kavramlarına takılmayın. Bilgisayarlı eğitim yapılan her türlü kendi yerel ağı bulunan 10+1 15+1 20+1 v.s her yer bu statüdedir. İkisi etkileşimli tahtaya elektrik hattı ile birlikte. İkisi Laboratuar içi ağı oluşturan kabinin altına gelecek şekilde elektriksiz konumlandırılır.)
Müdür odası 3 uç (Elektrik hattı çekilmiyor.2 adet Müdür masası yanına oda içindeki 1 adet toplantı masası yanına)
Sınıflar 2 uç (Elektrik hattı ÇEKİLİYOR. Biri Etlileşimli tahtaya .Biri Cisco Access Point'e)
Memur,OAB,Kütüphane,Konferans salonu
Rehberlik,Depo vs. 2 uç (Elektrik Çekilmiyor.Odadaki masaların yakınına çekiliyor.
Müdür yrd. 2 uç (Eğer bir odada 2 den fazla idareci varsa Müdür yardımcısı oda sayısı yerine müdür yardımcısı sayısı yazın.Bazı okullarda 7 müdür yardımcısı var.Bazen aynı odada bazen farklı odalarda çalışıyorlar.)
Sistem Odası 2 uç (Elektrik çekilmiyor. Bu oda diğer odalardan sayı olarak sayılacaktır.)
Pansiyonlu okul veya okul binasının bir kısmı pansiyon olarak kullanılıyorsa Koridor 30 metre veya daha uzunsa, koridorun başlarından itibaren erişim noktalarının araları 30 metre olacak şekilde her pansiyon olarak kullanılan kat için 1 veya 2 Kablosuz erişim noktası yazılır.Bunlar Tek kablolu yani 1 uç sayılır.
Bina sayısı 1'den fazla ise Ana eğitim binasında 42 Birim ünitelik (42U) kabin olacaktır. 168 maksimum uç kabine gelecektir.
168'den fazla uç için ikinci bir 26U kabin eklenecektir.
Ek bina veya Atölyelerde uç sayılarına göre 26U.....42U kabinetler eklenecek 168 uç sayısının aşıldığı her ortamda ikinci kabinet eklenecektir.
Aynı binada seçilen tek sistem odası ile koridor mesafesi ve kat yükseklikleri toplanarak bulunan mesafe 80 metreyi aşıyorsa ikinci bir sistem odası belirlenmelidir.Uçlar dengeli olarak sistem odalarına paylaştırılmalı ve sistem odaları binayı kanatlara bölmeli aralarındaki mesafe en az 40metre olmalıdır. Odalar arası kablo güzergahı mesafesine + 20metre kabin ve oda içi iniş-çıkış bağlantı mesafeleri eklenerek hesaplanmalıdır.
Sistem odaları su basman seviyesi üstünde ve çatı katında olmamalıdır. Bina çekirdeği denilen yerden yatay ve dikey ortadan seçilmelidir. Islak zemin yanı ve gaz hattı veya Kalorifer sistemine yakın olmamalıdır.
Keşife gelen teknik ekip yeterli bilgiye sahiptir.Tavsiyeleri dinlenmelidir.
Okullarda tahtalar sınıf sınıf gezilerek ihtiyaç tespit edilmelidir.Öğrencinin öğretmenle ders işlediği tüm mekanlara tahta takılır.
Resim-Müzik derslikleri Fen-Fizik-Kimya-Biyoloj Laboratuarları-Elektrik*Elektronik-Makina-Kimya-Otomotiv Uçak Bakım v.s. Atölye ortamları da buna dahildir.Öğretmenin tahtaya ihtiyacım var dediği ve halen tahta bulunan tüm mekanlar derslik veya LAB statüsündedir tahta takılır.ÖNCELİK Mutlaka BT laboratuarlarındadır.Öncelikle oraya takılır.Vestel Servisi aksini, idda ediyorsa İl-İlçe Koordinatörlerinizle görüştürün.İtina ile ikna edilecektir.