fatih Projesi Bilgi Girişi

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yurdi_y
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

yurdi_y

Site Gezgini
Mesajlar
57
Pansiyon kablosuz erişim cihazı uç sayısı derken ne demek istiyor, yardımcı olur musunuz
 
hocam bizim okulda pentium II 300 bilgisayarlar var bir labta ve bunları doldurmak ne kadar sahici anlayamadım
 
BT öğretmenlerinin çok dikkatle, kontrol ederek doldurması diye yazı geldi aynı zamanda.
Sayfanın altında uç sayısı hesaplıyor ben önemli bir ayrıntıdır diye düşünüyorum ama daha önce duymadım böyle bişey....
 
Başlığın cevabına gelince sanırım pansiyonlarda kablosuz internet sistemi kurulduysa, pansiyon binasında kaç tane dağıtıcı cihaz var onu soruyordur diye tahmin ediyorum. SORUN OLMASI DURUMUNDA Sorunlarınızı öncelikli olarak ilçe veya il müdürlüklerindeki FATİH projesinden sorumlu şube müdürüne veya İl / İlçe koordinatörlerine bildiriniz. Çözüm bulamamanız durumunda Bakanlık FATİH projesi yetkililerine aşağıdaki iletişim kanallarından ulaşınız. DİYOR
Oraya sormuş biri cevaplarsa ve ona göre girerseniz bilgileri daha sağlıklı olur.
 
Herhalde öyle olacak bu durumda, ben varsa bu konuda bir cehaletim resmi kanallara bildirmeden burada gidermek istemiştim hocam, yine de yanıtladığınız için teşekkürler
 
Uç sayısına zaten biz veri giremiyoruz, bizde 51 yazıyordu ve değiştirilmiyordu.
 
Uçlar girilen derslik/oda sayısına göre otomatik değişiyor , pansiyonu olmayan okullarda o bölüm 0 kalacak...
 
Pansiyonlara 2. bir sistem odası kurulacak, ana binadan bu sistem odasına fiber çekilerek internet bağlantısı sağlanacaktır. Öğrenci yatakhanelerinin olduğu katlara kablosuz internet için access point, idare odalarına vs. kablolu internet hattı çekilecek. Burada sorulan uç sayısı, altyapı için keşfe gelen ekibin tesbit edeceği data ve internet uçlarının sayısıdır. Derslik vs. bilgilerini tam olarak girdiğinizde sayfanın altında otomatik olarak hesaplanacaktır.
 
Uç Sayısı hesabı girilen oda sayılarına göre otomatik olmaktadır.
Öğretmenler odası 4 uç (Elektrik hattı çekilmiyor.İkili guruplar halinde odanın içinde banko halde yan yana veya 2 uç odanın bir köşesine diğer iki uç diğer köşesine gibi )
BTS-BT LAB 4 uç (BTS veya BT Lab kavramlarına takılmayın. Bilgisayarlı eğitim yapılan her türlü kendi yerel ağı bulunan 10+1 15+1 20+1 v.s her yer bu statüdedir. İkisi etkileşimli tahtaya elektrik hattı ile birlikte. İkisi Laboratuar içi ağı oluşturan kabinin altına gelecek şekilde elektriksiz konumlandırılır.)
Müdür odası 3 uç (Elektrik hattı çekilmiyor.2 adet Müdür masası yanına oda içindeki 1 adet toplantı masası yanına)
Sınıflar 2 uç (Elektrik hattı ÇEKİLİYOR. Biri Etlileşimli tahtaya .Biri Cisco Access Point'e)
Memur,OAB,Kütüphane,Konferans salonu
Rehberlik,Depo vs. 2 uç (Elektrik Çekilmiyor.Odadaki masaların yakınına çekiliyor.
Müdür yrd. 2 uç (Eğer bir odada 2 den fazla idareci varsa Müdür yardımcısı oda sayısı yerine müdür yardımcısı sayısı yazın.Bazı okullarda 7 müdür yardımcısı var.Bazen aynı odada bazen farklı odalarda çalışıyorlar.)
Sistem Odası 2 uç (Elektrik çekilmiyor. Bu oda diğer odalardan sayı olarak sayılacaktır.)
Pansiyonlu okul veya okul binasının bir kısmı pansiyon olarak kullanılıyorsa Koridor 30 metre veya daha uzunsa, koridorun başlarından itibaren erişim noktalarının araları 30 metre olacak şekilde her pansiyon olarak kullanılan kat için 1 veya 2 Kablosuz erişim noktası yazılır.Bunlar Tek kablolu yani 1 uç sayılır.

Bina sayısı 1'den fazla ise Ana eğitim binasında 42 Birim ünitelik (42U) kabin olacaktır. 168 maksimum uç kabine gelecektir.
168'den fazla uç için ikinci bir 26U kabin eklenecektir.
Ek bina veya Atölyelerde uç sayılarına göre 26U.....42U kabinetler eklenecek 168 uç sayısının aşıldığı her ortamda ikinci kabinet eklenecektir.
Aynı binada seçilen tek sistem odası ile koridor mesafesi ve kat yükseklikleri toplanarak bulunan mesafe 80 metreyi aşıyorsa ikinci bir sistem odası belirlenmelidir.Uçlar dengeli olarak sistem odalarına paylaştırılmalı ve sistem odaları binayı kanatlara bölmeli aralarındaki mesafe en az 40metre olmalıdır. Odalar arası kablo güzergahı mesafesine + 20metre kabin ve oda içi iniş-çıkış bağlantı mesafeleri eklenerek hesaplanmalıdır.
Sistem odaları su basman seviyesi üstünde ve çatı katında olmamalıdır. Bina çekirdeği denilen yerden yatay ve dikey ortadan seçilmelidir. Islak zemin yanı ve gaz hattı veya Kalorifer sistemine yakın olmamalıdır.
Keşife gelen teknik ekip yeterli bilgiye sahiptir.Tavsiyeleri dinlenmelidir.
Okullarda tahtalar sınıf sınıf gezilerek ihtiyaç tespit edilmelidir.Öğrencinin öğretmenle ders işlediği tüm mekanlara tahta takılır.
Resim-Müzik derslikleri Fen-Fizik-Kimya-Biyoloj Laboratuarları-Elektrik*Elektronik-Makina-Kimya-Otomotiv Uçak Bakım v.s. Atölye ortamları da buna dahildir.Öğretmenin tahtaya ihtiyacım var dediği ve halen tahta bulunan tüm mekanlar derslik veya LAB statüsündedir tahta takılır.ÖNCELİK Mutlaka BT laboratuarlarındadır.Öncelikle oraya takılır.Vestel Servisi aksini, idda ediyorsa İl-İlçe Koordinatörlerinizle görüştürün.İtina ile ikna edilecektir.
 
Geri
Üst