Fatih Projesi Kapsamında Öğretmenlere "Bilgisayar Kursu" ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan acaracar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

acaracar

Üye
Arkadaşlar yeni gelen bir yazıya göre daha önce bilgisayar kursuna katılmayan veya bilgisayar kullanımında kendini yetersiz gören Öğretmenlere yönelik olarak ilçede "Temel Bilgisayar Kullanımı Kursu" açmamız isteniyor. Kursiyer Öğretmenlere yolluk ve yevmiye gerektirmeyecek şekilde, eğitim görevlilerinkini de valilik verecek şekilde plan proğram yapmamız isteniyor. Daha önce bu tür hizmet içi eğitim veren arkadaşlarımız vardır. Günlük 5'er saatten 3 hafta sürecek ve toplam 75 saatlik bir kurs açılacak. Benim sorum, günlük başlangıç bitiş saatlerini nasıl ayarlamam gerekli. Mesela 3'ten sonra 5 ders olacak şekilde mi ayarlayacağım. Kursu verecek olan formatör görevi 5'e kadar olduğu için ekdersini alabilecek mi? Bu konularda bilgisi olan arkadaşlar aydınlatırlarsa sevinirim.

hocam ben geçen yıl verdim. formatörüm ama köy okulunda olduğumuzdan 3 30 gib çıkıp 4 te merkeze geliyorduk. bende o saatlerde başladım kurslara 3 hafta günlük 5 er saatten 75 saat. hem formatörlük ekdersini hemde hizmet içi eğitim ekdersini aldım. kursun ek dersi gece ek dersi olarak hesaplanıyor.

hocam bu fatih projesinin ilk önce pilot illerde başlayacağı söyleniyo. gerçeklik payı varmı yoksa gerçekten söylentidenmi ibaret tüm bunlar. bide kursların verileceği tarih aralığı bellimi?

arkadaşlar öncelikle yazıyı okuyunca 5 ten sonra açılması gerekli gibi geldi sanki HEM de açılıyomuş gibi fakat öyle değil hizmetiçi eğitime girdiğinden dolayı saat kaçta açarsak açalım hem formatölük hemde kursun ücretini alabilirsiniz. Hizmetiçi eğitimlerde görevli izinli olunacağı için sorun olmaz. Formatörken hizmetiçi eğitim almış arkadaşlar bilirler 2 haftalık bi kursa gittiklerinde bile okulda girmedikleri o 2 haftanın formatörlük ücretini alırlar, çünkü görevli izinli sayılırlar. Hizmetiçi eğitimse saatin önemi yok sadece kursiyerlerin ve lab. ortamının saati ayarlanmalıdır. Fakat saatin önemi yok dedimsede öğlen saatine de kurs konmaz :)) okuldaki normal ders programını bozmadan hiç bir öğretmenin dersine girmesini engellemeden saatler seçilir. Fakat kurs öğretmeni için ayrıcalık tanınabilir saat 5den sonra değilde 15:30 dan sonra gibi ;)

yazıda bilgisayar kursunu vermek isteyen öğretmenlerin 1. dönemin sonuna kadar başvurmaları gibi bi ifade vardı sanırım. nasıl ve nereye başvurucaz. bilgisa olan var mı?

level hcm bu kursu bende vericem kursla ilgili kullandığınız plan ve dökümanları bizimle paylaşırmısınız. teşekkürler

daha önce bu kursu veren arkadaşlar var ise bizimle dökümanlarının paylaşabilirler mi ...ben de ilk kez vereceğim böyle bir kursu kendi okulumdaki öğretmen arkadaşlara...Ve haftaya başlıyor ...Döküman toparlamaya çalışıyorum...

arkadaşlar daha önce bu kursu veren arkadaşlar dökümanlarını paylaşabilir mi ya? birde döküman sınav falan hepsini biz mi yapıyoruz ya meb hiç bişi vermiyor mu? :(

Geri