fatih projesi kapsamında bilgisayar kursu ile gidecek belge

Kodla Büyü

the_joker

Aktif Üye

Ekli dosyalar

Hocam keşke okulda açabilseydik bu belgeleri.Başka bir linke atsaydınız daha iyi olurdu .Yinede teşekkürler.Eğer daha fazla materyel olursa paylaşırsanız seviniriz.

Acaba okul olarak bu fatih projesindeki temel bilgisayar kursunu halk eğitimde aracılığıyla okulda açabiliyor mu ?Açılıyorsa evrakları olan varsa gönderirlerse seviniriz.Tşkler

herzaman01' Alıntı:
Acaba okul olarak bu fatih projesindeki temel bilgisayar kursunu halk eğitimde aracılığıyla okulda açabiliyor mu ?Açılıyorsa evrakları olan varsa gönderirlerse seviniriz.Tşkler

hocam bu kursa çoğu öğretmen kursun adında fatih projesi var diye kaydolmuş akıllı tahta falan anlatılacak zannediyor hocalarımız eğer siz okulda açarsanız kimse gelmez gelecek olanda her yere gelir zaten birde hocam okulda açılan kurslarda halk eğitim bünyesine almayınca katılanlardan para alıyorsunuz ben öyle biliyorum enazından

Sayın öğretmen arkadaşlarım;

Öncelikle fatih projesi ile ilgili belgeleri paylaşan arkadaşıma teşekkür ederim.

Kurs için doldurulacak belgeler hedb.meb.gov.tr adresinde formlar başlığı altında mevcuttur. Kursun içeriği ile ilgili bilgi hedb.meb.gov.tr adresinde talimatlı faaliyetler altında bilgisayar ve internet kullanımı olarak bulunabilir.

Bu öğretmenlerin eğitimine yönelik bir aktivite olduğu için hizmetiçi eğitim olarak açılmalıdır.
Bilgisayar ve internet kullanımı (75 saat) ancak kursa devam etmek daha çok çalışmak isteyenlerle takvim ayarlanıp halk eğitim altından bilgisayar kursu açılabilir açılacak kursun adı ve saati http://cygm.meb.gov.tr/modulerprogramlar/index.html mevcuttur.

İyi çalışmalar...

ya arkadaşlar bana da kurs çıkmış kendi okulumda açmak istemiştim ama çevre okullardan biri olmuş ben ilçeyi aradım herhangi bir evrak gerekiyor mu die hayır gideceğiniz okul idaresi hazırlayacaktır dediler ayrıca bu kurs temel bilgisayar kullanımını içeren bir kurs , okulda olmayan akıllı tahtayı nasıl anlatıcaz acaba :D

neliş' Alıntı:
ya arkadaşlar bana da kurs çıkmış kendi okulumda açmak istemiştim ama çevre okullardan biri olmuş ben ilçeyi aradım herhangi bir evrak gerekiyor mu die hayır gideceğiniz okul idaresi hazırlayacaktır dediler ayrıca bu kurs temel bilgisayar kullanımını içeren bir kurs , okulda olmayan akıllı tahtayı nasıl anlatıcaz acaba :D

hocam akıllı tahta yı anlatmaycaksınız temel bilgisayar kursu bu bilgisayar açma kapama word excell power point internet gibi konuları anlatacaksınız ayrıca hocam bence siz hazırlığınızı yapın okul falan bişi hazırlamıyor. gelen yazıda hangi konular ne kadar süreyle anlatılacak yazar ona bakın bence

ya arakdşlar nedir bu kurs olayı, herkes açmak zorunda mı, neye göre açıyoruz bize hiç böyle bi yzı gelmedi, gelecek mi acaba?

bilisimci61' Alıntı:
ya arakdşlar nedir bu kurs olayı, herkes açmak zorunda mı, neye göre açıyoruz bize hiç böyle bi yzı gelmedi, gelecek mi acaba?
yok hocam herkes açmak zorunda değil şimdiye kadar yazı gelmediyse bundan sonra geleceğini zannetmiyorum ilk önce kursiyerler için yazı geldi ilk dönem sonrada kursu vermek isteyen bilişim öğretmenler için mem tarafından kursu vermek isteyen öğretmen başvurusu alındı sonrada seçtikleri öğretmenlerin dilekçelerini aldılar ve gelen yazıyla kurs açıldı.

temel Bilgisayar kursu fatih projesi kapsamında başladı,

amacı 3 sene içinde tüm öğretmenlerin temel bilgisayar kullanımı anlamında eğitim almalarının sağlanması ,
bugün sizin okulunuza gelmemiş olması gelmiyeceği anlamına gelmez sadece bugün sizin okuluna gelmediği anlamına gelir :)

kursun içeriğini hedb.meb.gov.tr adresinden bulabilirsiniz öğretmenlerin sizi yönlendirmelerine müsade etmeyip sadece temel bilgisayarla bağlı kalırsanız daha faydalı olursunuz.

Öğretmenin kendi okulunda eğitim vermesi doğru değil çok fazla manipule edilir,

"kardeşim, canım, evladım benim .... işim var gelmesem olurmularla" kaynar kurs kendi okulunuzda.

Kursu veren arkadaşlarım sorumluluk artık sizde karşınızdakiler öğrenmemek için çaba gösterebilir, sizi inanılmaz zorlayabilirler, ancak sizler işinizi ciddi alırsanız bu ileride bilgisayar öğretmenlerini çok rahatlatıcak,
ben bu hafta kursu bitirdim şimdiden birkaç öğretmeni bıraktığım için aramız bozuldu ama bırakmazsam 3 gün sonra o okuldaki bilgisayar öğretmeninin canı yanacak, aynı öğretmenler gene benden kurs alırsa gene gelmezlerse gene bırakırım lütfen sizde bu kursu önemseyin burada mutlaka dik durun.

Kurs dosyalarına gelince bu iş kurs yöneticisinin işidir onayınızda bu kimse dosya işini o yapmalı ama nasıl olmuşsa(sanırım onlar ücret almayıp siz aldığınız için üzerinize kalıyor) bunu genelde kursu veren kişi yapar :) öyle aman aman bir işte değildir hedb.meb.gov.tr adresinde formlar başlığı altında bütün formlar var toplam 20 dakikalık iştir sertifikaları da siz basarsanız toplam 30 dakikada bitiyor işiniz.

yesimk06' Alıntı:
bu kursu formatörler mesai saatlerinde ücretsiz mi açıyor?

Eğitici Formatör Öğretmenler için böyle bir sıkıntı bazı illerde yada bazı ilçelerde yaşanıyor ama okul BT formatör öğretmenleri için böyle birşey yok ,

yanlız ilçedeki şube müdürü "formatör öğretmene .... başka görev verilemez" ibaresinden dolayı kursu mesai saati içinde açtırmayabilir mesai saati içinde yada dışında kursu açtırırsa ücretinizi seve seve vermelidir.

Burada sıkıntı bu kurslar zaman içinde ve eğitim/öğretimi aksatmadan verilmelidir.
İstanbul bakırköy ilçesinde 4 kurs açıldı 4'ü de 16:30-20:40 saatleri arasında böyle bir durumada kendinizi hazırlayın.

1 tane hazırladım :)

Ekli dosyalar

• KURS.JPG
    KURS.JPG
    110.2 KB · Görüntüleme: 765
hocam elinize sağlık ama temel bilgisayar veya benzer kurslarda bu belgeyi il/ilçe hizmetiçi eğitim bölümü size temin etmekle mükelleftir. Bunun matbuu bir belgesi var merkezilerde olduğu gibi ondan verecekler size sizde basıp geçenleri basılı olarak kalanları iade şeklinde geri vereceksiniz (en azından İzmir ve İstanbul da öyle bu iş)

Dediğim gibi gene de elinize sağlık.

valla ben ilçede görevliyim. İlden belgeyi hazırlayıp gönderin imzalatalım dediler. bende kendim hazırladım...

ben verdim fatih temel bilgisayar kursu 9-3 bizim okul.15:30-19:30 verdim. ücret ödemiycez diyorlar....ilçe memden

Geri