sevdalimhayat
Aktif Üye
"Bir kaç ay önce, Cumhuriyet Tarihi'nin en büyük projesi olarak, FATİH Projesi lanse ediliyordu. Gerçekten de öyleydi. Ama arkasından öylesine farklı projeler geldi ki, o da unutuldu gitti. Ya da çalışmalar son hız devam ediyor da bizim haberimiz yok. "
Yüzde 100 yerli tablet üretilecek dendiğine göre belli ki bir hazırlık var. Montaj mı yoksa gerçek mi?
Nasıl yüzde 100 üretim gerçekleşecek? Umarız bu konuda da birileri bizi işletmiyordur!..
Bilişim Öğretmenleri
Ta en başından beri dikkat çektiğimiz bir konu var: FATİH Projesi, bilişim öğretmenleri olmadan olmaz. Ama nedense bunu ne biz anlatabildik ne de onlar anlamak istediler.
İşte bilişim öğretmenlerimizden, ardı arkası kesilmeyecek şekilde yağmur gibi gelen maillerden birisi:
"Sayın Güçlü Bilişim öğretmenlerinin umudu her geçen gün biraz daha ölüyor.
Ne Fatih ne de 4+4+4 bizi kurtardı.
Artık Bilişim dersleri hepten kalktı ve atamalarımız da bitiyor.
Bu hükümet zamanında milyarlarca TL harcanıp oluşturulan Bilişim sınıfları şimdi aynı hükümetçe tekrar kaldırılıyor.
Çocuklarımız bilgisayar kullanmasını biliyor bahanesi koca bir yalan.
Ben Van'ın bir köyünde ücretli öğretmenim ve burada bilgisayarın B sini bile bilmeyen öğrenciler ile İstanbul Ankara İzmir gibi şehirlerde imkanları olan öğrenciler mukayese edilmesi ne kadar doğru?
Eğitimde Fırsat eşitliği bu mu?
Zamanında o kadar para harcanıp oluşturulan BT sınıfları şimdi internet kafe gibi oldu.
Eğer öğrencilerimiz küçük yaşta bilgisayar kullanmasını biliyorsa o zaman şu maddeleri de biliyor olmalılar.
1) Siber zorbalık
2) Bilinçsiz internet kullanımı
3) Sanal oyunlar ve buna bağlı harcanan zaman ve akabinde bozulan sağlık.
4) Sosyal yaşamdan kopma ve sanal alemde İDEAL BENLİK arama ve akabinde oluşacak ruhsal bozukluklar.
5) Sanal suçlar
6) SQL, PHP, PASCAL, BASİC, JAVA, COBOL, PERL, DELPHi vb programlama dillerini de biliyorlardır.
7) Bilinçli internet kullanımı
8) Bilişim ve toplum ilişkisi
9) Bilişim teknolojileri ve Eğitim
Bu maddeleri istediğimiz kadar sıralayabiliriz.
Milli Eğitim Bakanımız, çocukların Bilgisayar açıp kapatmasını bilen bir kısım çocuklara genelleme yapıp çocuklarımız artık bilgisayar kullanmasını biliyor diyerek Bilişim derslerini kaldırıyor olması, yukarıda saydığım maddeleri de biliyor gibi gösteriyor.
Bilgisayar açıp kapatmak Bilgisayarı kullanıyoruz demek değildir. Hadi bilemedin, internet sayfalarında oyun arayıp oynamak, sanal alemde saatlerce zaman harcamak, Word sayfasında yazı yazmak bilgisayar kullanmayı bilmekle eşdeğer tutuluyorsa o zaman biz dünyadan çok geride kaldık. Çünkü başka ülkelerde zaten bunlar ders olarak verilmiyor. Hele hele Bilişim dersleri bunlarla alakalı bile değil.
Ki şu yazdığım maddelerden MEB bakanının da haberi yoktur bundan eminim.
Ücretli öğretmenlik yapılan bir okula müfettiş ücretli bir öğretmene sorar:
Branşın nedir?
İşletme diye cevap alınca Müfettiş:
Ben işletmeden ne kadar anlıyorsam sen de Eğitimden o kadar anlarsın diye cevap vermiş..."
http://www.abbasguclu.com.tr/gununyazis ... ar_mi.html
Yüzde 100 yerli tablet üretilecek dendiğine göre belli ki bir hazırlık var. Montaj mı yoksa gerçek mi?
Nasıl yüzde 100 üretim gerçekleşecek? Umarız bu konuda da birileri bizi işletmiyordur!..
Bilişim Öğretmenleri
Ta en başından beri dikkat çektiğimiz bir konu var: FATİH Projesi, bilişim öğretmenleri olmadan olmaz. Ama nedense bunu ne biz anlatabildik ne de onlar anlamak istediler.
İşte bilişim öğretmenlerimizden, ardı arkası kesilmeyecek şekilde yağmur gibi gelen maillerden birisi:
"Sayın Güçlü Bilişim öğretmenlerinin umudu her geçen gün biraz daha ölüyor.
Ne Fatih ne de 4+4+4 bizi kurtardı.
Artık Bilişim dersleri hepten kalktı ve atamalarımız da bitiyor.
Bu hükümet zamanında milyarlarca TL harcanıp oluşturulan Bilişim sınıfları şimdi aynı hükümetçe tekrar kaldırılıyor.
Çocuklarımız bilgisayar kullanmasını biliyor bahanesi koca bir yalan.
Ben Van'ın bir köyünde ücretli öğretmenim ve burada bilgisayarın B sini bile bilmeyen öğrenciler ile İstanbul Ankara İzmir gibi şehirlerde imkanları olan öğrenciler mukayese edilmesi ne kadar doğru?
Eğitimde Fırsat eşitliği bu mu?
Zamanında o kadar para harcanıp oluşturulan BT sınıfları şimdi internet kafe gibi oldu.
Eğer öğrencilerimiz küçük yaşta bilgisayar kullanmasını biliyorsa o zaman şu maddeleri de biliyor olmalılar.
1) Siber zorbalık
2) Bilinçsiz internet kullanımı
3) Sanal oyunlar ve buna bağlı harcanan zaman ve akabinde bozulan sağlık.
4) Sosyal yaşamdan kopma ve sanal alemde İDEAL BENLİK arama ve akabinde oluşacak ruhsal bozukluklar.
5) Sanal suçlar
6) SQL, PHP, PASCAL, BASİC, JAVA, COBOL, PERL, DELPHi vb programlama dillerini de biliyorlardır.
7) Bilinçli internet kullanımı
8) Bilişim ve toplum ilişkisi
9) Bilişim teknolojileri ve Eğitim
Bu maddeleri istediğimiz kadar sıralayabiliriz.
Milli Eğitim Bakanımız, çocukların Bilgisayar açıp kapatmasını bilen bir kısım çocuklara genelleme yapıp çocuklarımız artık bilgisayar kullanmasını biliyor diyerek Bilişim derslerini kaldırıyor olması, yukarıda saydığım maddeleri de biliyor gibi gösteriyor.
Bilgisayar açıp kapatmak Bilgisayarı kullanıyoruz demek değildir. Hadi bilemedin, internet sayfalarında oyun arayıp oynamak, sanal alemde saatlerce zaman harcamak, Word sayfasında yazı yazmak bilgisayar kullanmayı bilmekle eşdeğer tutuluyorsa o zaman biz dünyadan çok geride kaldık. Çünkü başka ülkelerde zaten bunlar ders olarak verilmiyor. Hele hele Bilişim dersleri bunlarla alakalı bile değil.
Ki şu yazdığım maddelerden MEB bakanının da haberi yoktur bundan eminim.
Ücretli öğretmenlik yapılan bir okula müfettiş ücretli bir öğretmene sorar:
Branşın nedir?
İşletme diye cevap alınca Müfettiş:
Ben işletmeden ne kadar anlıyorsam sen de Eğitimden o kadar anlarsın diye cevap vermiş..."
http://www.abbasguclu.com.tr/gununyazis ... ar_mi.html