Okulumuzda OHSAS 18001 iş sağlığı ve güvenliği yönetim sistemi ile ilgili bir proje başlatıldı. Okulumuz bu projeyi yaparsa bize TSE benzeri bir sertifika verilecek. Yani iş güvenliğinde okulumuz bir standarta kavuşacak. Bu proje için eski müdürüm sözlü olarak gelip rica etti benim gibi 10 öğretmen gönüllü olduk. İsimlerimizi alarak valilik onayı ile görevlendirmemiz yapıldı. Bizden istenenler okulun İSG(İş sağlığı ve güvenliği) politikasının oluşturulması, İSG el kitabı, Okul tanıtımı, İSGB tanıtımı, kurum tanıtım filmi ve ohsas sunumu. İl milli eğitim müdürlüğünden gelen iş sağlığı ve güvenliği uzmanı bize bir sunum yaptı ve görevlerimizi dağıttı. Yukarıda yazdıklarım benim görevlerim. Biz 10 öğretmen arkadaş kendisine asli görevimizin öğretmenlik olduğunu eğitim öğretim faaliyetlerine katıldığımızı derslerden sonra kurslarımızın olduğunu bu proje için zamanımızın olmadığını söyledik. Bizi dinlemeyerek kendi asli görevi olmasına rağmen oturup 2 ay bu işle uğraştığını söyledi. Bizdende aynı performansı beklediğini söyledi.
Şimdi ben kendi açımdan soruyorum. Benim bu proje için yazılı talebim olmadı. Ayrıca okulda Fatih projesi rehber öğretmeniyim. 16 saat dersim var. Ben bu projeden FPR olduğum için okula dilekçe ile başvurarak ayrılabilir miyim? rehber öğretmenlere ders saatleri içinde nöbet görevi dahil başka görev verilemeycektir maddesine göre... Valilik oluru alındığı için başvurum olumsuz mu sonuçlanır?
Şimdi ben kendi açımdan soruyorum. Benim bu proje için yazılı talebim olmadı. Ayrıca okulda Fatih projesi rehber öğretmeniyim. 16 saat dersim var. Ben bu projeden FPR olduğum için okula dilekçe ile başvurarak ayrılabilir miyim? rehber öğretmenlere ders saatleri içinde nöbet görevi dahil başka görev verilemeycektir maddesine göre... Valilik oluru alındığı için başvurum olumsuz mu sonuçlanır?