Eksi sözlük yazarlarından birisi(27) kardeşinin tabletini kullandıktan sonra ilk izlenimlerini yazmış.
Evde nete girilmeyecek denmişti.Sanırım bir şekilde yukarıdaki youtube bağlantısınde gösterildiği üzere girilebiliyor.Fatih Projesi İlk bug'ını veriyor mu ne.
http://www.youtube.com/watch?v=tjwiyrveumw
bugün kardeşime verilen samsung galaxy tab ile hakkında bazı bilgiler edindiğim proce. iyidir kötüdür, gereklidir, gereksizdir gibi şahsi yorum katmadan biraz bilgi vereyim istiyorum.
alette android 3.2 yüklü, 16 gb dahili hafızası var. kutusunda şarj aleti, kulaklığı ve garanti belgesi ile birlikte vermişler. meb rom'u yüklenmiş, hiçbir şey yapılamıyor. ayarlara çok zor şartlarda ulaşılıp google hesabı bile eklenemiyor. zaten meb'in malıymış tablet ve 4 yıl sonra iade edilecekmiş. gerektiğinde yetkililer tarafından yapılacak işletim sistemi yükseltmesi dışında yazılımda herhangi bir değişiklik yapılırsa veya garanti dışı zarar verilirse parası aileden tahsis edilecekmiş. *
tablet ana ekranının üzerinde okul ve sınıf yazıyor. yani her tablet bir kişiye atanmış. ana ekranda kitaplar, içerikler, meb, uygulamalar ve ayarlar diye 5 kısım var. ayarlardan sadece wifi'ı yönetebiliyorsunuz. kitaplar kısmında öğrencinin bulunduğu sınıfa ait tüm ders kitapları var e-book olarak. dersleri onlardan işleyeceklermiş sanki dersane kitapları yerine meb kitapları kullanılıyormuş gibi. neyse, içerik ve meb bölümleri aynı yeri açıyor, ikisinde de üst sınıf kitapları var. sebebini anlayamadım. bir de uygulamalar var. alarm, galeri, hesap makinesi, not defteri, takvim vs. barındırıyor. onların içinde bir de eba market var ki evlere şenlik. içinde toplam 9 uygulama var. sırasıyla, arkadaşım sarmaşık, beyaz gemi, adobe pdf, sebit kitaplık, adobe air, morpa matematik, adobe flash player, morpa ingilizce ve üner kitaplık. ne desem boş bunlara, ilk uygulama masal anlatan bir şey. liseli bunlar eyvallah ama o kadar da değil diyorum.
normal android ayarlarına girmek için takvime girip, yeni olay yaratmaya çalışmak gerekiyor. bunun için google senkronizasyonu gerektiği yönünde bir uyarı veriyor alet ve orada hesaba git deyince ayarlara girilebiliyor. oradan birkaç bir şey değiştirilebilir. android'e dair ne varsa kaldırmış adamlar, yani şimdilik herhangi bir şey yapabilecekmişim gibi görünmüyor. ama tüm uygulamaları karıştırırken swype klavye varlığını keşfettim. o güzel olmuş. fotoğraf ve video çekilebilmesinin dışında tek güzel yanı da o gibi görünüyor bana. biraz keyifli not alınabiliyor en azından.
sonu iyi mi olur, kötü mü olur bilmiyorum ama liselilerin elinde 4 yıl dayanabileceğini sanmıyorum. 2 yıl sonra zarar verince 300-400 liraya vereceklerse zaten ben direkt a---a koyarım aletin çok afedersiniz. tüm dileklerim neticede aletin ucuz yoldan bize kalması yönünde. bakalım bakalım.
önceki entrymde tabletlerin nasıl olduğunu biraz anlatmaya çalışmıştım ve şimdi ise kardeşime verilen tabletle internete girmeyi başardım. üşenmedim bir elimde telefon tutarak videosunu da çektim. biraz meşakkatli bir işlem ama giriliyor en azından. klavye açılmıyor girince, yani yazı yazmayı veya giriş yapmayı gerektirmeyen siteler için kullanışlı olabilir.
işte o görüntüler: http://www.youtube.com/watch?v=tjwiyrveumw
vikipedi'ye tamamen yanlışlıkla girdiğimi belirterek sonrasındaki sözlük tecrübemden bahsedeyim. sol frame'deki başlıklar rahat bir şekilde okunuyor ama sözlükte bakınızlar hariç hiçbir butona basılamıyor, normal görünüme dönülemiyor, ekran büyümüyor, linkler küçük kaldığından sıkıntı oluyor bu yüzden.
böyle enteresan bir şey işte. sözlük dışında denediğim 9gag rahat bir şekilde dolaşılabiliyor. yoklukta gideri var gibi.
bilginize liseliler.
Evde nete girilmeyecek denmişti.Sanırım bir şekilde yukarıdaki youtube bağlantısınde gösterildiği üzere girilebiliyor.Fatih Projesi İlk bug'ını veriyor mu ne.
http://www.youtube.com/watch?v=tjwiyrveumw