Fatih Projesi Teknoloji Kullanım Kursu

Kodla Büyü

mrmaxi

Üye
Değerli Eğitici arkadaşlar,

Sanırım Teknoloji kullanım kursunu almayan kalmadı ya da çok az eğiticimiz kaldı. Şimdi bizim kursta öğretmenin Teknoloji kullanım kursunu başarabilmesi için temel bilgisayar kullanımı konusunda yeterli olması lazım denildi.

Şimdi 75 saatlik bilgisayar kullanımı kursunu almayan öğretmen hemen hemen kalmadı ama kurulum yapılacak okullardaki öğretmenlerimizle yaptığım bilgilendirme toplantısında bazı öğretmenlerimiz yeterli bilgiye sahip olmadıklarını ve yeniden kurs almak istediklerini belirttiler.
Onlara tekrar 75 saatlik kurs açamayacağımız için anket çalışması yapıp anket sonuçlarına ve bakanlık emrine istinaden kısa süreli kurs açabilme olanağımızın olduğu söylendi.

Bu açıklamalarıma istinaden ortak bir anket çalışması ortaya çıkarabilirsek tüm öğretmenlerimize teknolojiyi kullanabilme adına yardımcı olabileceğimizi düşünüyorum.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Hocam benim bildiğim kadarıyla böyle bir anket Eğitek tarafından oluşturulacaktı. En azından orada bu konuyu konuşmuştuk.

hocam ben de ankara etimesguttayım bizim okulda ben dahil kimse böyle bir kurs almadı....ayrıca okul yeni açıldığı için fatih projesi nedeniyle okula bt sınıfı da kurulmadı...

akasya2727' Alıntı:
ayrıca okul yeni açıldığı için fatih projesi nedeniyle okula bt sınıfı da kurulmadı...

nasıl yaniii :S bundan sonra açılan okullara bt sınıfı kurulmayacak mı?
ayrıca benre 2012 de bt sınıflarının dağıtılmasıla ilgili meb bilgi edinmeye mail atmıştım son cevap günü 9 aralıktı ama hala gelmediii :verymad:

evt hocam bt sınıfı olmayan bir i.ö.o nda 24 saat derse giriyorummm...seyyar projektör taşıyorum...üstüne bir de formatörün yaptığı işleri yapmamı istiyorlar benden...çıldırmak üzereyimmm.. artık ne yapacaklarsa yapsınlar lütfen...

akasya2727' Alıntı:
evt hocam bt sınıfı olmayan bir i.ö.o nda 24 saat derse giriyorummm...seyyar projektör taşıyorum...üstüne bir de formatörün yaptığı işleri yapmamı istiyorlar benden...çıldırmak üzereyimmm.. artık ne yapacaklarsa yapsınlar lütfen...
yazık size :(

elf.krc' Alıntı:
akasya2727' Alıntı:
ayrıca okul yeni açıldığı için fatih projesi nedeniyle okula bt sınıfı da kurulmadı...

nasıl yaniii :S bundan sonra açılan okullara bt sınıfı kurulmayacak mı?
ayrıca benre 2012 de bt sınıflarının dağıtılmasıla ilgili meb bilgi edinmeye mail atmıştım son cevap günü 9 aralıktı ama hala gelmediii :verymad:

Hocam,

Artık bt lab kurulmayacak. TÜm okullardaki bütün dersliklere kademeli olarak Fatih projesi kapsamında akıllı tahtalar, çok fonksiyonlu yazıcı ve döküman kamera gönderilecek. Öğretmenlere ve öğrencilere tablet PC ler dağıtılacak.

Ama 2012 yılı ortaöğretimlerin yılı. 2013 ilköğretim 2. kademe 2014 ilköğretim 1. kademe.

Daha detaylı bilgiyi http://fatihprojesi.meb.gov.tradresinde bulabilirsiniz.

Sayın bozdağ;

Öncelikli olarak temel BT kursları ile ilgili bir sorunun cevabını bir EBİTEFO'nun forumda arıyor olması çok manidar.
Eğer 30.12.2010 tarih ve B.08.0.HED.0.77.00.00.774.99/6722 sayılı yazıyı bulursanız orada bilgiler var ancak bulamamanız ihtimaline karşı " daha evvel kurs almış öğretmenler ihtiyaç hissetmeleri halinde tekrar kursa alınabileceklerdir." bilgisini resmi ortam yerine bu gayri resmi ortamdan sizlerle paylaşayım.

Sayın elf.krc ;

Bakanlığa bilgi edinmeye başvurmanız hoş ancak ilçe yada il memlerde bakanlıktan gelmiş olan BT sınıflarının kesinlikle dağıtılmayacağı ile ilgili yazıyı bulabilmeniz mümkün.

ist_koord' Alıntı:
Sayın bozdağ;

Öncelikli olarak temel BT kursları ile ilgili bir sorunun cevabını bir EBİTEFO'nun forumda arıyor olması çok manidar.
Eğer 30.12.2010 tarih ve B.08.0.HED.0.77.00.00.774.99/6722 sayılı yazıyı bulursanız orada bilgiler var ancak bulamamanız ihtimaline karşı " daha evvel kurs almış öğretmenler ihtiyaç hissetmeleri halinde tekrar kursa alınabileceklerdir." bilgisini resmi ortam yerine bu gayri resmi ortamdan sizlerle paylaşayım.

Hocam ilginize teşekkür ederim. Ama ben BT kursları ile ilgili bir sorunun cevabını aramıyorum. Asıl aradığım 75 saatlik kurs yerine, öğretmenlerimize temel bilgisayar kullanımı konusunda ihtiyaç analizi gibi bir anket düzenleyip bu anket raporlarına göre ve bakanlık emri doğrultusunda 75 saatten daha az bir kurs veya seminer düzenleyebilmek için ne yaparız sorusuna cevaptı.
Malum tekrar 75 saatlik kurs vermeye çalışırsak süre yeterli olmayabilir.

Not: bilgi paylaşımının manidar olmasını özellikle EBİTEFO vurgusunu anlayamadım. ;)

Hayrettin hocam konuyu bölmek istemem ama ist_koord hocama bir sorum olacak...

ist_koord' Alıntı:
Bakanlığa bilgi edinmeye başvurmanız hoş ancak ilçe yada il memlerde bakanlıktan gelmiş olan BT sınıflarının kesinlikle dağıtılmayacağı ile ilgili yazıyı bulabilmeniz mümkün.

Hocam bahsettiğiniz yazı bu mudur; başka bir yazı var ise link verebilir misiniz?

Bilindiği üzere; Bakanlığımızcabilişim teknolojisi (BT) araçlarının eğitim ve öğretimde kullanımının sağlanması amacıyla BT sınıfları kurulumları gerçekleştirilmiş, kurulum çalışmalarının yanı sıra güncelleme çalışmaları da devam ettirilmiştir. Bu kapsamda önceki yıllarda ihalesi yapılan Avrupa Yatırım Bankası 2. Faz Projesi (AYB-2) ile planlamaya alınan BT sınıflarının ve Temel Eğitim Projesi 1. Faz (TEP-1) kapsamında kurulan BT sınıflarında bulunan bilgisayarların güncellemesi yapılacaktır. Bu proje kapsamında ihaleyi kazanan firma ile sözleşme imzalanmış, 36 haftalık kurulum süreci başlatılmıştır.

Bakanlığımız BT sınıfı kurulumlarının tamamlanmasının ardından tüm okullarımızın sınıflarına BT ekipmanı ve internet götürmek üzere yeni bir çalışma başlatmıştır. Ancak, bu çalışma illerde farklı anlaşılmış, mevcut BT sınıflarında bulunan bilgisayarların sınıflara dağıtılacağı gibi bir yanlış anlama ortaya çıkmıştır. Bakanlığımız, okullarımıza BT sınıflarının yanında tüm sınıflara BT ekipmanı sağlayacaktır. Bu sebeple BT sınıflarında bulunan bilgisayarların sınıflara dağıtılması gibi bir uygulama asla söz konusu değildir. Bu yanlış anlayışın ortadan kaldırılması amacıyla yazımızın iliniz yöneticilerine duyurulması hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederiz.

Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü

Geri