Fatih Projesi uygulamaları pilot okullarda ne durumda?

Kodla Büyü

yuci81

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Evet arkadaşlar, Fatih projesini uygulamakta olan okullarda görev alan bt/ bt formatör öğretmenleri tam dört ay boyunca neler yaptınız, ne gibi problemlerle karşılaştınız ders esnasında, bizimle paylaşırsanız seviniriz :D

Şu an bir yazıcı bir döküman kamera ve 33 adet akıllı tahta montaj edildi sınıflara... BT sınıfına eklendi... Benim görüşlerim şöyle

Ekran 65 inç sanırım. 600 kilo basınca dayanıklı dediler. Alimünyum aksanlar var.. onlar dayanıksız gibi görünüyor.. Hele hele bir lisede baya sıkıtı yaratacaktır.. Benim bulunduğum lisede çok sıkıntı olacaktır.. Bir kilit sistemi var ama çok basit.. beyaz tahta lcd ekranı kapatıyor bu sayede.... LCD ekranda HDMİ ve VGA çıkışları ve USB,ses çıkışları mevcut Kablosuz ağ alıcısı var... İçindeki işlemci İ3 işlemci 4 GB RAM in 7 Pro. kurulu.. Hiçbir antivirüs ya da deep frezze tarzı program mevcut değil.. Ve seneye emini ki sayın öğretmenlerimiz bunları kullanmaya başladığı zaman defalarca virüs bulaşacaktır... O yüzden ben seneye eylül de eğer formatör olursam gene önlemimi alıp hepsine deep freeze kuracağım..(Öyle düşünüyorum belki de dokunmam bile) Yoksa başım çok ağrıyacak bütün sene.. Biliyorum bizim işimiz değil ama mevcut durumu biliyorsunuz.

BT sınıfında baya işime yarayacak gibi görünüyor. Ekran çözünürlükleri gayet iyi.. Bunun dışında içinde eğitsel olarak bir beyaz tahta uygulaması var bir de akıllı tahtayı tanıtan dökümanlar var..Ses falan sınıf için yeterli...

BesSTy hocam, öğrencilerinize tablet verildi mi? Tabletleri amacı için kullanıyorlar mı? Şarjları ne kadar gidiyor ve şarjı dersin ortasında bitiyorsa ne yapıyorlar?

Tabletlerde kamera olması hiç mi hiç iyi değil. Bilhassa bayan öğretmenlerin videolarını istenmeyen sitelerde görebiliriz. Ben bayan öğretmen olsam heralde uzuuuuuuuuuuuuuuuuuuunnnnnca bir önlük giyerdim hatta terziye özel diktirirdim.

Öyle bir durumda öğrenciye bir şey olmaz. Hatta siz öğrenciye 2 tokat atsanız meslekten men + soruşturma + kovuşturma + takibat + sicil + mahkeme + tazminat + hapis cezası alırsınız. Öğrenciye bir çift laf söyleseniz öğrencinin psikolojisini bozmaktan aynılarını alırsınız. Hayatınız karardığıyla kalır. Ha bir de ekleyeyim: Bedavadan manşet olursunuz. Ünlü olursunuz.

yuci81' Alıntı:
BesSTy hocam, öğrencilerinize tablet verildi mi? Tabletleri amacı için kullanıyorlar mı? Şarjları ne kadar gidiyor ve şarjı dersin ortasında bitiyorsa ne yapıyorlar?
Tabletler yok hocam daha.. Okulum piloıt okul değil .. Lise olduğu için şimdilik akıllı tahta vs..

Edirne 3 okulun etkileşimli tahta kurulumları ve ağ altyapıları tamamlandı. Aksaray'da aldığımız eğitim kapsamında 11 Haziranda öğretmenlere eğitimleri vermeye başlıyoruz. Tahtalar bence güzel yukarıda BesSTy hocam gayet güzel açıklamış. Ses gerçek 20W bence gayet iyi (test edildi). Full HD görüntü kalitesi süper. Tabletler ise deneme aşamasında sadece 10.000 adet alınmış ve dağıtılmış, bizde yok o yüzden yani proje kapsamında tablet kesinleşmiş değil ya da dağıtılan tabletler kesin değil. pilot uygulamadan sonra artılar eksiler değerlendirilip ona göre karar alınacakmış...

açıklamada bulunan bütün hocalarıma çok teşekkür ederim. umarım daha da açıklayan çıkar.

caglarakcay' Alıntı:
Edirne 3 okulun etkileşimli tahta kurulumları ve ağ altyapıları tamamlandı. Aksaray'da aldığımız eğitim kapsamında 11 Haziranda öğretmenlere eğitimleri vermeye başlıyoruz. Tahtalar bence güzel yukarıda BesSTy hocam gayet güzel açıklamış. Ses gerçek 20W bence gayet iyi (test edildi). Full HD görüntü kalitesi süper. Tabletler ise deneme aşamasında sadece 10.000 adet alınmış ve dağıtılmış, bizde yok o yüzden yani proje kapsamında tablet kesinleşmiş değil ya da dağıtılan tabletler kesin değil. pilot uygulamadan sonra artılar eksiler değerlendirilip ona göre karar alınacakmış...

Edirne'de hangi okullar hocam

Geri