Fatih projesi ve biz

Kodla Büyü

bilteach_85

Aktif Üye
Arkadaşlar üniversite yıllarından tanıdığım ODTÜden bir hocamızla (böteci değil) az evvel görüştüm. Görüşmemizde laf döndü dolaştı ve Fatih projesine geldi. Ne düşünüyorsunuz dedi bende dilim döndüğünce alt yapı olmadığını ve bunun için gerekli çalışma yapılmadığından filan bahsettim. Kendiside bu konuda tereddütleri olduğunu bakandan randevu aldığını söyledi görüşmeye gidecek ve projedeki olası problemlerden bahsedecek. ona göre kitapların e-kitap olması öğrencinin kitaptan uzaklaşmasına sebep olacağını kitap okurken nete erişen bir aletle çalışmanın hoş olmayacağını filan anlattı. bir okul müdürüde kitaptan kazanılan bir çok şey bu tabletlerle kazanılmaz filan dedi. Lafı fazla uzatmadan kendisine bir rapor vermeyi düşünüyorum. Kesin olmamakla birlikte birlikte gitme ihtimalimde var ama mesafe uzak ve yeni bir bebeğimiz oldu biraz imkansız görünüyor bu nedenle. Bizim gördüğümüz aksaklıkları anlatırsak birinci ağızdan bakana sunulması belki bir ümit bakanında gözünü açar. Bizim tek sorunumuzun atanmak olmadığını anlar. Emin olun hocamıza vereceğim raporu okur ve iletir yeterki elle tutulur bir şey sunalım önüne

arkadaşlar tam olarak anlatamamışım sanırım burada bizim sorunlarımızdan bahsedebileceğimiz bir ortam yol sadece şunu söylemeliyiz. Fatih projesi gibi büyük bir projenin etkili olması için şu sorunların giderilmesi gerekir. Buradada bilgisayar öğretmenleri şunları yaparak giderir gibi bir rapor. Yoksa bizim sorunlarımızın ne olduğunu bende biliyorum fakat bunu söylememiz bu görüşmede imkansız.

Lafı çok uzatmaya gerek yok. Her ne kadar eğitim verseniz de öğretmen yapmaz ama hadi yaptı diyelim ; bir e-içerik hazırlamak istedi, internetten bir video indirmesi lazım. Kursta eğitici bitefo ona orbitle nasıl youtubedan video indireceğini göstermişti ama unuttu kime danışacak? Tabi ki BT öğretmenine.
Veya çocukların tabletlerine yeni bir z-kitap yüklenmesi lazım ya da bir android uygulaması kim yardımcı olacak tabi ki BT öğretmeni.
Senaryoyu siz uzatın. Haaa yok biz bunları yapmayız derseniz adamlar dersi zaten kafadan sildi, BT öğretmenlerini de siler atar bir çırpıda.

400 hipper eğitici eğitime alındı ya onlar artık öğretiversinler, Fatih projesinde bt öğretmenlerinin adı mı geçiyor ki? neyin raporunu hazırlıcaz, arkadaşlar projeye bel bağlamayın bugün var yarın yok. Şu da bir gerçek ki böte öğrencileri yani bizler böyle bir proje için yetiştirilmişiz, eğitimimiz tamamen buna göre, ancak bakanlık bunu anlamadığı ve bizi görmediği sürece napalım gözlerine mi sokalım.

Fatih projesi bizim üzerimizde yükselebilir, yoksa geçmiş olsun! Aşağıda YÖK tarafından onaylı İSPATI ! Bu dersleri hepimiz aldık. Hala göremeyen varsa, BÖTE'lerin açılmasında MEB ile YÖK arasındaki protokolleri incelesin.

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Lisans Programı
Ders Programı

1. Dönem
Eğitim Teknolojisine Giriş
Matematik Analiz (1)
Fizik (1)
İleri İngilizce (1)
Eğitime Giriş
2. Dönem
Bilgiişleme Giriş
Matematik Analiz (2) / Matris Kuramı
İleri İngilizce (2)
Termodinamik ve Modern Fizik
Eğitimde Bilişim Sistemleri ve Bilişim Tasarımı
3. Dönem
Fizik (3)
Türkçe (1)
Eğitim Psikolojisi
Eğitim ve Teknoloji
Nesne Tabanlı Programlamanın Temelleri
Rehberlik ve Danışmanlığın Temelleri
4. Dönem
Eğitimde Görselleştirme
Öğretim İlke ve Yöntemleri
Genel Kimya (1)
Genel Kimya Laboratuvar Uygulaması
Serbest Seçmeli
Türkçe (2)
5. Dönem
Eğitimde Görsel Programlama Platformları
Öğretim Tasarımı
Türkiye Cumhuriyeti Tarihi (1)
Serbest Seçmeli
Ölçme ve Değerlendirme
Veri Tabanı Yönetimine Giriş
6. Dönem
İnternet için Programlama
Bilgisayar Ağları ve İletişim
Türkiye Cumhuriyeti Tarihi (2)
Çoklu Ortam Tasarım ve Üretimi
Serbest Seçmeli
7. Dönem
Araştırma Yöntemleri
Proje Geliştirme ve Yönetimi
Okul Deneyimi
Uzaktan Eğitimin Temelleri
Sınıf Yönetimi
8. Dönem
Eğitim Yazılımları Tasarlama, Geliştirme ve Değerlendirme
Bilgisayar Öğretmenliği Uygulaması
Eğitim Teknolojilerinde Topluma Hizmet Uygulamaları
Serbest Seçmeli
Fen Bilimleri Seçmeli

Kaynak : http://www.tanitim.boun.edu.tr/sayfa/7/ ... imi_Bolumu

Cemal TANER' Alıntı:
Lafı çok uzatmaya gerek yok. Her ne kadar eğitim verseniz de öğretmen yapmaz ama hadi yaptı diyelim ; bir e-içerik hazırlamak istedi, internetten bir video indirmesi lazım. Kursta eğitici bitefo ona orbitle nasıl youtubedan video indireceğini göstermişti ama unuttu kime danışacak? Tabi ki BT öğretmenine.
Veya çocukların tabletlerine yeni bir z-kitap yüklenmesi lazım ya da bir android uygulaması kim yardımcı olacak tabi ki BT öğretmeni.
Senaryoyu siz uzatın. Haaa yok biz bunları yapmayız derseniz adamlar dersi zaten kafadan sildi, BT öğretmenlerini de siler atar bir çırpıda.
cemal hocam bende öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin sanıldığı kadar bilgisayar konusunda iyi olmadığından yola çıkarak bir yazı hazırlamayı düşünüyorum ve bir çok arkadaş hala ders derken bakanlığın dersi vermeyeceği malüm bizde ne iş yapıyorsunuz sanki diyenlere inat biz burdayız diye duyuralım derdindeyim ama arkadaşlar biz olmazsak ilerlemeyeceğini sanıyorlar projenin bakanlık şimdide açar fatih formatör kursu diye birşey o zaman iş işten geçer bence elimize bir fırsat geçmişken değerlendirmeliyiz.

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Lisans Programı
Ders Programı derslerini bir aylık hızlandırılmış formatör eğitimi kursuyla isteyen tüm öğretmenlere veriyorlar zaten böte diye bir bölüme gerek kalmadı haberiniz yok galiba

memurluğa doğru gidiyoruz arkadaşlar..fatih projesi için okullara çakma birer bilgi işlem servisi açarlar.başına da bizi geçirirler..oldu da bitti maşallah :verymad:

Cemal TANER' Alıntı:

O zaman ilk silecekleri öğretmenlerden birisi benim demektir :) Çokta tın bu projede yerimiz yok nasılsa bakanlığa göre ancak okulda herkesin yardımına yine biz koşacağız değil mi? Şahsen ben sorulan herşeye bilmiyorum diyeceğim herkesin paşa gönlü bilir.

1.5 sene önce söylediğimiz şeyi bakan ağzından kaçırdı. Fatih projesinde "bilgisayarları çalışır durumda tutacak" kişilere ihtiyaç var dedi. Bu tamirciliktir. Bazı arkadaşlar kılımı kıpırdatmam diyor ya, o öğretmenken öyleydi işte. Sana gönüllü yaptırmayacak zorunlu yaptıracak çünkü görevin o olacak. Size ihtiyaç yok o yüzden sizi bu yaptık diyecekler olacak. O zaman dava açarsınız ben eğitim öğretimden atandım, branş değişikliği istiyorum diye. Artık başka da bişey yapamayız genjler.

her şeyi çok iyi biliyor bakanlık..bizim kadar ..ama planları arasında biz yokuzz..olmamızıda istemiyorlar ..bu düşünce değişmez..anca o dağıttıkları tabletler ellerinde patlayınca anlayacaklar yaptıkları hatayı..

Geri