Fatih projesi ve zengin miyiz sorusu

Kodla Büyü

sitelerdeyim

Seçkin Üye
Seçkin Üye
http://www.cnnturk.com/2012/ekonomi/gen ... index.html

Önce haberi vererek başlayayım.

Fatih projesine eğitim yönüyle, öncelikler yönüyle eleştiri yönelttik. Bazı arkadaşlar eğitim yönü ile ilgili eleştiri yapmamamızı eleştirdi.

Efendim, hükümetin kendi bakanı bizi haklı çıkarıyor. Eğitim yönü ile ilgili eleştiri yapmıyoruz diye kimse bizi eleştirmesin artık.

Bakan Bey, "BU KADAR ZENGİN MİYİZ" diye soruyor. Milletin kendi cebindeki parayı nereye harcayacağı konusunda eleştiri yöneltiyor.

Ben de diyorum ki; MİLLETİN ORTAK PARASINI nereye harcayacağınız konusunda bizim sizden EN AZ 2 KAT DAHA FAZLA ELEŞTİRİ HAKKIMIZ VAR.

Fatih projesi ile ilgili olarak, akıllı tahtalara peki evet, fakat üretmediğimiz bir teknoloji olan tablet, işletim sistemi vs. konularında bakanın SORUSUNU TEKRARLIYORUM. Hem de milletin kendi cebindeki parayı söz konusu ederek DEĞİL, milletin ortak parasını söz konusu ederek...

O teknolojileri üreten devletler, o teknolojiyi üretecek kadar akıllı fakat o teknolojiyi böylesine bir proje ile tüm öğrencilere dağıtmayacak kadar aptal öyle mi? Aptal mı bu adamlar neden teknolojiyi ürettikleri halde onlar öğrencilere tablet dağıtmıyor?

CEP TELEFONU KONUSUNA DÖNELİM.

Evet har vurup harman savuran var. Ama kendi parası. Bu size milletin ortak parasını har vurup harman savurma hakkı vermez.

1 yıl önce bir cep tel aldım, 5. kattan düştü; bozulmadı. Daha sonra başka bir nedenle bozuldu. Ben cep telefonuna para verme meraklısı değilim, ama bozuldu işte, yenisini mecbur alacağım. Sağlamlık testi de uygulamadım, bilerek atmadım.

Peki tabletler. Kimse kırmak için tablet almaz aynen kimsenin kırmak için cep telefonu almadığı gibi. Ama kimsenin kırmak için almadığı cep telefonu 1 sene içinde bozulabiliyor, kullanıcı kusuru ile de olabiliyor. Tabletler de aynı şekilde olacak. O zaman soracak mı sayın bakan: her sene şu kadar tablet alacak kadar zengin miyiz diye?

...

Eğitimin öncelikleri farklı. Derslikler kalabalık. Müfredat eski. Öğretim anlayışları yanlış. Bunları öğretmenler belirlemiyor. Öğretmenler sadece yöneticilerin aldığı kararları uyguluyor.

Bir okulda 400 öğrenci olduğunu düşünelim.

400 tablet...

400 tablet + 200 tablet değerinde 10 akıllı tahta yerine,

Yani 600 tablet masrafı yerine...

Eski BT sınıfı Bt dersleri için yeter, yedek olarak BDE derslerinde yine kullan.
20 pcli bir BT sınıfı, akıllı tahta.(Burayı öncelikle diğer dersler için kullan)
20 pcli bir bt sınıfı ve akıllı tahta.(Burayı ÖNCELİKLE İngilizce dersleri için kullan)
HAYDİ BENDEN BİR TANE DAHA KUR YA.(20 TABLET DE BURASI İÇİN HARCA, bir de akıllı tahta daha koy, 20 tablet de bunun için) Burayı da ÖNCELİKLE NE İÇİN KULLANIRSAN KULLAN.
Bir fen labaratuarı.(10 tablet yeter)
Bir matematik labaratuarı.(2 tablet yeter)
Bir teknoloji tasarım atölyesi tüm gerekli donanımlarla.(1 tablet parasına çıkarırsın)
Tüm spor gereçlerini yenile.(Sadece 2 tablet parası fazlası ile yeter de artar bile)
Her okula çocuk bahçeleri yaptır, okulların hayat bulsun. Lafla, yürümeyecek işlerle hayat buldurmaya çaılşma. (5 tablet yeter)

Kur, kur, kur yine 400 tablete harcadığına YAKLAŞAMAZ BİLE.

Topla hepsini 150 tablet etmez bile.

Her derste akıllı tahta mı kullanılacak, kullanmak isteyen gitsin akıllı tahta olan sınıfa kullansın.

150 tablet parasına BUUUUUUUU KADAR İŞ YAPMAK VARKEN, 400 tableti haybeye dağıtacaksınız... 150 tablete BUUUUU KADAR İŞ.

BUUUUUU KADAR İŞİ NASIL YAPACAKSINIZ...

KUUUUUR, KUR, KUR, yine de ulaşmaz 400 tabletin masrafına.

Bakın sadece tablet masrafına...
...

Okullardaki mevcut bilgisayarlar ve projeksiyon cihazları

TEKNOLOJİ ÇÖPLÜĞÜ OLDUĞUMUZUN RESMİ OLACAK.

Hele tabletler bozulmaya başlayınca, üretmediğimiz tabletler siz o zaman görün.

1 sene önce aldığım cep tel bozuldu, kullanıcı hatası ile. BOZMAK İÇİN UĞRAŞMADIM, sağlamlık testi yapmadım. Cep telefonuna para vermeye HEVESLİ DE DEĞİLİM. Ama bozuldu. Tabletler ne olacak bakalım...

Bu kadar zengin miyiz?

...

EĞİTİME HARCAMAYALIM DEMİYORUM,

AMA BU PARA İLE EĞİTİME ÇOK DAHA FAZLA KATKISI OLACAK İŞLER YAPILABİLİRDİ.

GEÇMİŞ OLSUN.

Katılmamak elde değil. Eğitimin öncelikle sorunu sınıf mevcutları, fiziki altyapı öğretmen yetersizliği, kitapların kalitesizliği vs. vs.
Bunların hepsini çözmüş olsak neyse.

Fatih projesi faydalı bir proje fakat gösterildiği gibi sihirli bir değnek değil...

Daha duuur, bir boğaz yetmedi, ikincisini açacak kadar zengin bir ülkeydik. Tuvalette başbakanın aklına gelen herşeyi savunabilecek değerli vatandaşlarımız olduğu sürece...

Bence de proje israf ama bu projeye harcanan para başka yerde harcansın argümanı "Evrensel Hizmet Fonu" amaçları dolayısıyla yanlış bir argüman.

Cemal TANER' Alıntı:
Bence de proje israf ama bu projeye harcanan para başka yerde harcansın argümanı "Evrensel Hizmet Fonu" amaçları dolayısıyla yanlış bir argüman.

Hocam yine eğitim amaçlı kullanılsın, evrensel hizmet fonundaki para sadece tablet için mi kullanılır? Kur, kur, kur bir sürü gerekli sınıf kur, yine sınıflarının alt yapısını geliştir. Bilmem ki, neden olmasın. Her sınıfa akıllı tahta koymak yerine, akıllı tahta olan birkaç sınıf aç, kullanmayan yine kullanmayacak, veya akıllı tahtayı aptal tahta gibi sadece yazı yazmak için kullanmaya devam edecek.

Her derste kullanılan yöntem, araç, gereç, metot farklıdır. Hepsinde video, hepsinde sunu olmaz zaten. Hepsinde sanal deney işe yaramaz.

Bu evdeki her bireye bir araba almak gibi birşey. Yahu 1 araba, bilemedin 2 araba ortak kullanılır. Her bireye bir araba almak da ne oluyor?

okullar kırılan camı kapıyı taktıracak parayı bulamıyorken tablet bilgisayar dağıtıyorlargerçek şu ki ülkenin parası bir iş için harcanacak ve o parayı bazı torpilliler yiyecek

Rant Rant Rant... Yoksa kimsenin eğitim öğretimle ilgilendiği yok. Meb ilköğretimlere ödenek vermez, çocuklar buz gibi sınıflarda ders işlerler ellerinde tablet pcleriyle...

Bizim okulda 6.sınıflar 72 kişillik. Sınıflar öğretmen bekliyor, derslik bekliyor, MEB tablet PC dağıtıyor. :? Bunun izahı yok. Milletin parasına yazık. Artık kimleri doyurmak için yapıldıysa.... Azıcık da eğitim öğretimi düşünün be!

"O teknolojileri üreten devletler, o teknolojiyi üretecek kadar akıllı fakat o teknolojiyi böylesine bir proje ile tüm öğrencilere dağıtmayacak kadar aptal öyle mi? Aptal mı bu adamlar neden teknolojiyi ürettikleri halde onlar öğrencilere tablet dağıtmıyor?"

takdir ediyorum :+1: :+1:

eğitimin kalitesini artırmaksa amaç önce öğretmenlerinin ekonomik ve sosyal haklarını düzeltecek bir projeyle başlanmalı, benim çevredmde bir çok arkdaşım ceviz bal, pekmez benzeri şeyler satıyor, adamın kafası bölünmüş bikere. ekonomik anlamda 1600 lira kredi ödeyen öğretmen nasıl verimli olur, öğretmenin kendini geliştirmesine yönelik çalışmalar,(ücretsiz uzaktan yükseklisans tezli vb..) yap.

mesela öğretmenin çocukları varsa haftada bir gün ücretsiz bakıcı gönder adam eşiyle vakit geçirsin sinemya gitsin , hafta sonu ev işlerine zaman ayırmasın,
tablet dağıttık herşey çözüldü oldu bittiyle bu işler olmuyor toplum mühendisliği diye bir meslek var ,
amaç günü kurtarmak göz boyamaksa böyle devam edilsin ne diyelim.

Harcanan para başka yerde harcanabilir diyen arkadaşlar haklılar, sen yeterki başka şekilde harcamak iste, işi ranta bırakma ve gösteriş çabalarını yine kendi koydukları kurallarla savunmayın.
EVRENSEL HİZMETİN KAPSAMI
Evrensel hizmetin kapsamı; ülkenin sosyal, kültürel, ekonomik ve teknolojik şartları da göz önünde bulundurularak, üç yılı aşmamak üzere belirli aralıklarla, Kurumun ve işletmecilerin de görüşlerini alarak Bakanlıkça yapılacak teklif üzerine Bakanlar Kurulunca yeniden belirlenebilir.

Kalabalık sınıflar kimsenin umrunda değil, sıkış tıkış okul bahçeleri kimsenin umrunda değil, gazı bitip ay sonunu beklerken 3-4 gün soğukta ders veren okullar kimsenin umrunda değil. Veliler her türlü hizmetin okula değerli hükümetleri tarafından akıtıldığını zannediyor, okul yönetimlerinin "yahu üç kuruş bağış yap" dilenmesine(kendisi için istemiyor, o velilerin çocukları için istiyor) ağzını dolduracak kadar bilgisiz. Yahu bunları MEB yapmıyor mu diye soruyor? Bağış da alsan, soruşturma geçiriyorsun.

Akıllı tahtalar takıldığında, tabletler dağıtıldığında "yahu ne hizmet ama" diyerek, babalarının hükümetini beleşten yüceltip, reklamını yapaccak bir sürü öğretmen çıkacak.

Ancak SORUYORUM HALA:

Bu iş BAŞBAKANIN ÇILGIN PROJESİ GİBİ(günlerce reklamı yapıldı, açıkladı, açıklayacak, şuydu, buydu, gündemi meşgul etti) açıklandıktan sonra UNUTULMASI İÇİN uğraşılacak bir proje değil ise(karşı çıkanlar dinazor ilan edilmişti ama unutulması herkesin işine geldi ki hiç lafını eden yok; çünkü KENDİLERİ DAHİ anladılar SAÇMALADIKLARINI)

Evet böyle tuvalette akla gelmiş bir proje değil ise

SORUYORUM YA:

Bu projeden ÖNCE pilot okullardaki öğrencilerin IQ, eQ, hazır bulunuşluk seviyeleri, öğrenme kapasiteleri NEYDİİİİİ

NE OLDU, NE OLACAK

TABLETTEN ÖNCE NEYDİ, TABLETTEN SONRA NE OLDU, OLACAK?

diye bir ölçüm, bir değerlendirme yapılmaz mı yahu?

Pilot okullar! Böyle testler uygulandı mı öğrencilerinize?????????????????????????????????????????

Tablete kırılmazlık testini unutmadık, tabletler kırılır diyenlerin ağzına lafı soktuk(!) ama çocukların gelişimini öncesi ve sonrası ile ölçmeyi unuttuuuk. Tüh.

Öncelikle çocuklara uzmanlar tarafından bir takım testler uygulanıp, 1 sene sonunda nasıl bir TERAKKİ olmuş çocuklarda

bu ölçülmek istenmez miydi?

Projenin unutulan önemli bir kısmı değil mi bu?

ÖNCESİNDE YAPILMASI GEREKEN BİR İŞ DEĞİL MİYDİ?

Sonrasında yine tekrar ediliiip

KARŞILAŞTIRILMASI GEREKMEZ MİYDİ BU VERİLERİN?

Sadece ders notlarına mı bakacaklar yoksa?

Ben bir eğitimci olarak BÖYLE BÜYÜK VE ÖNEMLİ BİR EKSİK GÖRÜYORUM PROJEDE?

Ve projenin ciddiyeti konusunda bende şüpheler uyanmasına neden oluyor. Sadece şov ve reklam amaçlı bir proje olduğu hissine kapılıyorum.

Her eve bulgur, kömür, altın dağıtıldığı gibi saçma şeylere inanmam, dağıtanlar bu kadar aptal değiller.

Her eve bir tablet verirsen, kimse bunun arkasındaki niyeti sezemez. İşi de eğitim bahanesi ile süslendirirsen. Ooh yeme de yanında yat. Bu tabletler için yapılan masrafın ÖNCELİKLİ BAŞKA ALANLARA HARCANMASI GEREKTİĞİNİ

hangi öğrenciye
hangi veliye

anlatabilirsiniz, hangisini inandırabilirsiniz.

HEMEN İKTİDARIN BU KADAR HİZMETİNE NANKÖRLÜK ETTİĞİNİZ
DİNAZOR OLDUĞUNUZ
ZAVALLI İKTİDARA HAKSIZLIK ETTİĞİNİZ

düşünülür.

Burnu yukarda öğretmenler zavallı "köylü", halkçı hükümete tepeden bakıyor denilir.

iktidarın ne kadar da mazlum olduğu, mağdur olduğu(!) ve seçimlerde yine bu mağdur, hizmetleri(!)-gözboyamaları- inkar edilen hükümete oy verilmesi gerektiği düşünülür.

"Bunlar hep böyle anadolu insanının elinde tablet olmasına tahammül edemiyorlar" denilir. Sanki biz gavur bebesiyiz. Boyalı karılarınızın yanında benden ala köylü de olmaz, anadolu insanı da...

Siz milleti doğrudan altın verecek kadar salak mı sanıyorsunuz? İlin oğlu ne cin valla!

öncelikle eğitmin fiziksel yapısı belki seçim malzemesi olarak kullanılabilir. akp nin bu dönemde çok okul yaptığı içinde takdir ediyorum. ancak eğitimin kendisini siyasi malzeme olarak kullanmak doğru değil. doğruluğu ve yanlışlığı bile tartışılmadan başbakan elinde tabletle meydanlarda dolaşmaya başlaması doğru değil. bu projeye 2 milyar dolar harcanırken eğitime faydası ne kadar tartışıldı sorusu hiç sorulmadı. hükümet yapıyor bizde uyguluyoruz ya tutarsa, tutmaz ise sorgulayan yok milli serveti soran yok yap boz tahtasına dönen eğitimin meyveleri dahada çürük çıkmaya devam ediyor.

bu projeleri kokrudan eleştiremiyoz bile ne söylesek birileri üstümüze saldırmaya kalkıyor. bu hükümetin hangi eğitimim projesi başaralı oldu ki bu olsun.

Güzel yazmışsın öncelikle derslik ve öğretmen sorunu var 60 kişilik sınıfınların öncelikli sorunu dersliktir tablet değil onlar halledilmeden bu raya atlamak lüks okullarda öğrencilerden ödeneksizlik yüzünden para toplayıp sonrada bedava tablet dağıtmak iki yüzlülüktür bence

Geri