Fatih projesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tati
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

tati

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar fatih projesi için yarın bakanlıktan üst düzey kişilere bir öneri sunacağım benim farklı tekliflerim olacak bakanlığa;
Aşağıdaki web sayfasında bulunan broşür ve videoyu görürseniz ne kadar vahim bir durum olduğunu göreceksiniz.
http://fatihprojesi.meb.gov.tr/

1. projeksiyonların uzun ömürlü olması gerektiği (en fazla 2 yıl sonra çöp olacak)
2. sınıftaki laptop güvenliği ve kablo karmaşıklığı.
3. her okula bir akıllı sınıf değil de, her sınıfa akıllı sınıf sistemi (bunun için geliştirmiş olduğumuz bir projemiz var).
4. akıllı sınıfların kullanılabilirliği gerekli yazılımların özel hazırlanması ve öğretmenlere hizmet içi eğitimler (bu hizmetiçi eğitimler 2-3 yılda bir değilde, okulun kendi BT öğretmeni tarafından öğretmenlere birebir şeklinde verilmesi (boş saatler ayarlanarak))
5. BT öğretmenlerinin teknik servis elemanı olarak değil, öğretmenlerin ve öğrencilerin eğitim ile ilgilenmeleri gerektiği (bilgisayar cd takmaya biz gidiyoruz gibi)
6. ulusal yazılımız olan pardus önerip öğretmenler için işlevselliği artırıtıcı özel yazılımların hazırlanması.

Lütfen bu konu hakkındaki düşüncelerinizi yazarsanız bende ona göre hazırlıklı gideyim görümeye.

Re: Fatih projesi için ÖNEMLİ görüşme?

Seçimde Her Sınıfı Milletin Parasıyla Akıllı Tahta ile donattık demek için yapıldığından pek bir işe yaramaz hocam. Proje başlar, kurulur, öylesine kabul edilir ve biter. İhaleyi alan kazanır, veren kazanır, kurduran kazanır. Her okula 1 Akıllı Sınıf kurulduğuyla kalır.

hükümet politikası olması sebebiyle stok eritmekten başka bir işe yaramayacak bir proje için,fikir yürütmek ne kadar gerçekçi olur diye düşünüyorken,bir taraftan içimden bir ses keşke faydası olsa diye fısıldıyor.
Birilerinin stoklarını eritecek ürünler yerine bence okullara bütçe gönderilmesini istesen daha isabetli olacaktır.
Tr'de ilk tr open source O.S. çalışmalarına katılan biri olarak,şu bir gerçekki;
herkes lise ve üni yıllarında linux;mezuniyet sonrası piyasada microsoftcu oluyor.
Boyle bir tabloda kurumların yaklaşımlarını ciddiyetsizliği tekelciliğin devamına sebep oluyor.
sınıf gibi eğitim yuvasına akıllı akılsız sıfatları veren bir zihniyet ne kadar eğitim için çaba sarf eder? Bunu da sorgulamak gerekir.
Ok yaydan çıkalı yaklaşık 1,5 yıl oldu arkadaşım Ankara'da işler farklı yürür.
Başarılar:)
umarım faydalı geçer
Saygılar

Sınıftaki laptopların güvenliğinin nasıl sağlanacağını, meslek lisesinde çalışan biri olarak ben de çok merak ediyorum. Ayrıca öğretmenlerin eğitimi, her yerde muadili bulunabilen bu videolarla sağlanacaksa, o iş olmaz açık söyleyeyim.

*-Sozlesmeli arkadaslarin formator olabillmesi konusunda ilden ve ilceden ilceye farkliliklar var. projenin okullardaki devamini saglayacak olan formator arkadaslarin calisma sartlari, gorev tanimlari net degil. bakanlik artik dogru birseyler yapmaya buradan baslayabilir.

*-Benim bulundugum okul uc tane hizmetli masrafini odayebilmek icin para dileniyor, okulun duvarlari vs iyi degil. bircok okulun temel duzeydeki ihtiyaclari daha giderilememisken kalkipta teknolojiyle donatmak hos birsey degil. bir adamin karni ac ve siz ona en kalitelisinden takim elbise vermeye kalkiyorsunuz. hayir once karnini doyurun, paraniz artarsa giydirirsiniz. kisaca alternatif olarak okullara secme sansi taninabilir. projenin okula maliyeti kadar okula destek ya da teknoloji. ya da her bir ilcedeki olusturulacak bagimsiz kurullar hangi okula ne lazim bunu belirleyebilir.

*-Hukumet olarak egitim camiasini sevmiyorlar, bu bariz bir gercek. Ama bizler bu ulkeyi seviyoruz. Umarim farkina varirlar bunun.

aklima gelenler bunlar.

Tesekkurler.

Hocam bir okulda birkaç akıllı tahta fazlasıyla yeterli olacaktır.
İnternet altyapısı meb filtreleri yüzünden aşırı yavaş sıkıntı olacaktır.
Bu sistemleri korumak problem olabilir (mağlum, sınıflardan her gün birşeyin kırıldığı uyarısı geliyor)
Gerekirse kalabalık okullarda her sınıfa bilgisayar projeksiyon yerine her kata birkaç tane tepegöz misali taşınabilir sehbalarla götürülebilecek kapalı ve tekerlekli dolap benzeri yapı içerisinde, projeksiyon ve bilgisayar yapılırsa ders bitim idare yada başka bir odaya konularak kullanılabilir. İşi olan bunları alır, sınıfında kullanır. Artan para da sınıflardaki öğrenci sayısını artıracak okul vb. projelere harcanabilir.
Hocam lütfen pardus fikrini ortaya atmayın, zira zaten hizmetliye çıkmış adımız bir daha öğretmen sıfatı göremez. Yok windows için çalışır bu program yok bilmem ne anlat dur artık. Adamlara 2007 dosyalarını 2003 de nasıl çalıştıracaklarını anlatmaktan, bunun için program temin etmekten gına geldi zaten, bi de bunu kaldıramayız.
Bu sistemleri kullanacak adam yetiştirmek çok önemlidir.
Bizlerin durumu, görevi ve çalışma saatleri netleştirilmeli ve iyileştirilmelidir. Eğitim teknoloju muyuz, bilgisayar öğretmeni miyiz, bilgisayarın kullanımı konusunda rehberlik mi ediyoruz yoksa sadece amele miyiz bize de öğretilmelidir.
Öğrenci davranışları ve veli, öğretmen, öğrenci işbirliği düzgün sağlanmadan, okula ve öğretmene olan güven bu kadar zedelenmişken, öğretmen yaptığı her işte takdir değil tekdir görüyorsa, uyarı, ihtar, kınama fütursuzca gidiyorsa, kısaca köpekler salınıp taşlar bağlanmışsa teknoloji bu işi tek başına çözemeyecek, fiyat / performans oranı çok yüksek kalacak, projeden beklenen verimin çok gerisinde sonuç elde edilecektir.

ŞİMDİLİK BUNLARI DERİM BEN.

Hocam bundan sonra bir değişiklik olacağını zannetmiyorum. Projede nasılsa gelip ona göre kuracaklar.

Ben okula yeni labı kurarlarken bilgisayarlar artık kablosuz demiştim.Kablo döşemenize gerek yok dedim.
Hocam proje böyle dediler, biz yapmak zorundayız.

Yani başımızdakiler imzayı attılar, bundan sonrası onlar için fazla önemli değil. İsterlerse 1 sene içinde ampül bitsin.Onları fazla ilgilendireceğini zannetmiyorum. Önemli olan onlar bu projeyi yaptılar.

Ben yine söylüyorum. Süper bir proje ama okullarda bunun için altyapı olmadan bu proje ne kadar yararlı olacak göreceğiz.
Bu teknolojik araçların kullanılabilmesi için bence her sınıfta bunları sahiplenebilecek öğretmenler lazım.
2 li eğitimde bu araçları nasıl koruyacaklar.
Ama şu bir gerçek bize ekstra bir yük geliyor.

Zizu_' Alıntı:
Hocam bundan sonra bir değişiklik olacağını zannetmiyorum. Projede nasılsa gelip ona göre kuracaklar.

Ben okula yeni labı kurarlarken bilgisayarlar artık kablosuz demiştim.Kablo döşemenize gerek yok dedim.
Hocam proje böyle dediler, biz yapmak zorundayız.

Yani başımızdakiler imzayı attılar, bundan sonrası onlar için fazla önemli değil. İsterlerse 1 sene içinde ampül bitsin.Onları fazla ilgilendireceğini zannetmiyorum. Önemli olan onlar bu projeyi yaptılar.

Ben yine söylüyorum. Süper bir proje ama okullarda bunun için altyapı olmadan bu proje ne kadar yararlı olacak göreceğiz.
Bu teknolojik araçların kullanılabilmesi için bence her sınıfta bunları sahiplenebilecek öğretmenler lazım.
2 li eğitimde bu araçları nasıl koruyacaklar.
Ama şu bir gerçek bize ekstra bir yük geliyor.

Hocama aynen katiliyorum. Hersey biz yaptik oldu edasinda yuruyor memlekette. OLMUYOR KARDESIM, YU RU MU YORRRR!

Bende yarın mahalleden üst düzey kişilerle görüşeceğim.Muhtar,imam, pancar şefi ve bir kaç önemli kişi var .Benim farklı önerilerim var tabi..Benimki de III .Selim projesi.İçeriğinde sınıflara girerken kullanılan galoşların yerli malı olması ,BT sınıflarının haftada bir kez dağıtıp tekrar toplanması ,geceleri okulların kapatılıp BT sınıflarının açık tutulması gibi bir çok önerim var.Sizinde fikirleriniz varsa ekleyin iri olalım diri olalım.

Akıllı sınıflar her okula bir tane olursa o akıllı sınıfı kullanan öğretmen bulamazlar. Sebebi BT sınıflarındaki gibi. BT sınıfını önceden bir kaç öğretmen kullanıyordu. Şimdi her sınıfta projeksiyon olduğu için kimse kullanmıyor. BT dersi için ya da öğrencilerin araştırmaları için kullanılıyor.
Ayrıca sınıflardaki öğrenci sayılarının kalabalık oluşu da ayrı bir dert.
VEliler başbakanımızın konuşmasından her sınıfa akıllı tahta geleceğini zannediyorlar. gelip soruyorlar. yok öyle bir şey diyorum.
Pardus ne kadar kullanışlı olacak. Tamam şimdiki gelişmeler çok güzel ama CS5 ler için ve ders dökümanlarını hazırlamada pardus kullanılamayacaksa, o pc de iki işletim sisteminin yüklü olmasının bir mantığı yok.

akıllı sınıflara akıllı tembel olmayan öğretmenler lasım hocam. en azından youtube acabilecek yada eğitim animasyonlarında yararlanabilecek..

fercanx' Alıntı:
Bende yarın mahalleden üst düzey kişilerle görüşeceğim.Muhtar,imam, pancar şefi ve bir kaç önemli kişi var .Benim farklı önerilerim var tabi..Benimki de III .Selim projesi.İçeriğinde sınıflara girerken kullanılan galoşların yerli malı olması ,BT sınıflarının haftada bir kez dağıtıp tekrar toplanması ,geceleri okulların kapatılıp BT sınıflarının açık tutulması gibi bir çok önerim var.Sizinde fikirleriniz varsa ekleyin iri olalım diri olalım.

Ben en azından birşeyler yapmak için çaba gösteriyorum. Yaptığım çalışmamın sonuna yaklaşmış bulunuyorum ve meyvesini almaya az kaldı. Ayrıca güzel tavsiyeleriniz için teş. ederim. Bende sizin muhtar, imam ve pancar şefi olan çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Güzel ve faydalı bir çalışmadan bahsediyorum bilgisayarbilisim.net üyelerinden bazıları bu proje hakkında detaylı bilgiye sahiptir. Şu an için burda detaya inemiyorum ileriki zamanlarda detayını tüm Bt Öğretmeni arkadaşlarımla paylaşacağım.

Ben bu konuyu buraya eğlence için açmadım. fercanx arkadaşım ne amaçla açtığımı biliyor sanırım.

"Bir hayalim vardı şimdi gerçek oldu, bir umudum var oda inş. gerçekleşir"
desteklerinizi bekliyorum, konuya ilgili gösteren arkadaşlarıma saygılarımı sunarım.

Hocam arada çıkar böyle sesler. Önemsemeye gelmezler.
İşin açıkçası şu, her okulun ihtiyacı farklıdır fakat her okulun her sınıfı akıllı sınıf olmayacaksa öğretmen o teknolojiyi isteyerek öğrenmez. Ve öğrencilerini alıp okula yapılan o nümunelik sınıfa götürmez. Veya bir sınıf orayı sahiplenir ve sadece o sınıf derslerini işleyebilir.
Ki okulların sınıfları da zannetmiyorum yeterli olsun. bizim okulda açıkçası boşa ayıracak 1 m2 alan bile yok :)

hocam önce önümüzü görmek istiyoruz bt öğretmenlerinin durumu ne olacak...bu projenin neresindeyiz...birçok arkadaşımız norm kadro fazlası şuan.

bde nin avantajlı yönleri de var dezavantajlı yönleri de var...senden tek ricam,biz bt öğretmelerine bde uzmanı gözüyle bakmalarını tavsiye etmen.proje güzel hiç olmamasındansa olması daha iyidir.güzel düşünelim güzel olsun.

*-Sozlesmeli arkadaslarin formator olabillmesi konusunda ilden ve ilceden ilceye farkliliklar var. projenin okullardaki devamini saglayacak olan formator arkadaslarin calisma sartlari, gorev tanimlari net degil. bakanlik artik dogru birseyler yapmaya buradan baslayabilir.
hocam urfadayım kadrolu olduğum halde formatör olamıyorum.dediğin gibi önce önümüzü görmek istiyoruz.

Proje hayal edemiyeceğim boyutlara geldi :) seve seve sizlerle paylaşacağım...

tati' Alıntı:
Arkadaşlar fatih projesi için yarın bakanlıktan üst düzey kişilere bir öneri sunacağım benim farklı tekliflerim olacak bakanlığa;
Aşağıdaki web sayfasında bulunan broşür ve videoyu görürseniz ne kadar vahim bir durum olduğunu göreceksiniz.
http://fatihprojesi.meb.gov.tr/

1. projeksiyonların uzun ömürlü olması gerektiği (en fazla 2 yıl sonra çöp olacak)
2. sınıftaki laptop güvenliği ve kablo karmaşıklığı.
3. her okula bir akıllı sınıf değil de, her sınıfa akıllı sınıf sistemi (bunun için geliştirmiş olduğumuz bir projemiz var).
4. akıllı sınıfların kullanılabilirliği gerekli yazılımların özel hazırlanması ve öğretmenlere hizmet içi eğitimler (bu hizmetiçi eğitimler 2-3 yılda bir değilde, okulun kendi BT öğretmeni tarafından öğretmenlere birebir şeklinde verilmesi (boş saatler ayarlanarak))
5. BT öğretmenlerinin teknik servis elemanı olarak değil, öğretmenlerin ve öğrencilerin eğitim ile ilgilenmeleri gerektiği (bilgisayar cd takmaya biz gidiyoruz gibi)
6. ulusal yazılımız olan pardus önerip öğretmenler için işlevselliği artırıtıcı özel yazılımların hazırlanması.

Lütfen bu konu hakkındaki düşüncelerinizi yazarsanız bende ona göre hazırlıklı gideyim görümeye.

Merakımı mazur görün ama siz kimsiniz? Nerede hangi görevi yapıyorsunuz? Bakanlıkla görüşmenizin amacını biraz daha açabilirmisiniz? Yani anlamadığım bu projenin hiçbir safhasında en önemli stratejik ortak olarak görülen bizlerin fikirlerine başvurulmamışken şimdi forum üzerinden bizlere danışılıyor. Bu bana enteresan geldi kusura bakmayın. Özelliklede BT Öğretmenlerinin sıkıntıları biliniyorken bize sorduğunuz soruların % 90 ı projenin fiziki şartlarını nasıl iyileştiririz üzerine. 1 tanede bizim sıkıntılarımızla ilgili madde koymuşsunuz sağolasınız. Bu soruları bence bize değilde bu projeyi planlayan ve yürütenlere sorsanız daha mantıklı olur. Tabi burda bu konulara hevesli arkadaşlarımız ön plana çıkıp sizin sorularınıza cevapda verecektir ama konumuz bu değil sanırım.

Bu maddeden anladığım bu projeye malzeme temin edebilecek bir firmanız falan var galiba.

bu konuyu açan yakın arkadaşım ve emin olun bir firma görevlisi veya mebden bir ajanda değil.bence biraz fazla temkinli davranıyorsunuz.kendisi bt öğretmendir ve bir projesi var.bunuda fatih projesi altında değerlendirmek ve yapılmak istenen bu saçma projeyi biraz daha kullanışlı hale getirebilmektir.işin aslıda bu projede biraz bt öğretmenlrininde desteğini ve önerilerini alıp daha faydalı bir bir sunum yapmaktı..ama her zamanki gibi işin başka tarafından algılandı olay.
sonuçta hepimiz bt öğretmeniyiz ve bu projede başı ağrıyacak ilk ve tek kişiyiz.bir çok arkadaşımızın başında olan teknoloji özürlü öğretmenler varken işimiz dahada zor olacak..Ancak bu işi bilen ve çok da iyi kullanabilecek öğretmen arkadaşlarımızda var..İşte bu projede arkadaşımın üetendiği kısım burası oluyor.yapılanı daha mantıklı bir şekilde karşımıza getirmek..umarım katkıda bulunan arkadaşların fikirleriyle çok daha iyi bir sunum olacaktır.Başarılar

seyyar' Alıntı:
bu konuyu açan yakın arkadaşım ve emin olun bir firma görevlisi veya mebden bir ajanda değil.bence biraz fazla temkinli davranıyorsunuz.kendisi bt öğretmendir ve bir projesi var.bunuda fatih projesi altında değerlendirmek ve yapılmak istenen bu saçma projeyi biraz daha kullanışlı hale getirebilmektir.işin aslıda bu projede biraz bt öğretmenlrininde desteğini ve önerilerini alıp daha faydalı bir bir sunum yapmaktı..ama her zamanki gibi işin başka tarafından algılandı olay.
sonuçta hepimiz bt öğretmeniyiz ve bu projede başı ağrıyacak ilk ve tek kişiyiz.bir çok arkadaşımızın başında olan teknoloji özürlü öğretmenler varken işimiz dahada zor olacak..Ancak bu işi bilen ve çok da iyi kullanabilecek öğretmen arkadaşlarımızda var..İşte bu projede arkadaşımın üetendiği kısım burası oluyor.yapılanı daha mantıklı bir şekilde karşımıza getirmek..umarım katkıda bulunan arkadaşların fikirleriyle çok daha iyi bir sunum olacaktır.Başarılar

Hocam BT Öğretmenlerinin sıkıntıları giderilmeden BT Öğretmenlerine şuanki durumdan daha fazla sıkıntı getirecek ve etkisiz elemanı konumunda olduğumuz bir projenin işlevselliği nasıl daha fazla artar türünden soruları bu forumda görünce kusura bakmayın reaksiyonel davranmamak elimde değil.

görüşmeyi yapacak arkadaş durumu bildirecekti...ne oldu durumlar ne acaba?
yoksa yalan mı oldu?

evet bu görüşmenin sonucu ne oldu acaba?

rehber öğretmen gibi çalışma saatleri olsunda :!:

opian' Alıntı:

*-Benim bulundugum okul uc tane hizmetli masrafini odayebilmek icin para dileniyor, okulun duvarlari vs iyi degil. bircok okulun temel duzeydeki ihtiyaclari daha giderilememisken kalkipta teknolojiyle donatmak hos birsey degil. bir adamin karni ac ve siz ona en kalitelisinden takim elbise vermeye kalkiyorsunuz. hayir once karnini doyurun, paraniz artarsa giydirirsiniz. kisaca alternatif olarak okullara secme sansi taninabilir. projenin okula maliyeti kadar okula destek ya da teknoloji. ya da her bir ilcedeki olusturulacak bagimsiz kurullar hangi okula ne lazim bunu belirleyebilir.

*-Hukumet olarak egitim camiasini sevmiyorlar, bu bariz bir gercek. Ama bizler bu ulkeyi seviyoruz. Umarim farkina varirlar bunun.

aklima gelenler bunlar.

Tesekkurler.
:alkis:

fatih projesinin içeriği şu an daha da net değil . ancak bir çalışma var o yapılırsa ayvayı yedik :)

geçin bu ayakları bu ülkede bunu kullancak ne öğretmen ve bunu anlaycak öğrenci var hepsi hikaye eğitim sisitemi çöküyor bu işler teknolojiyle olmaz eğitim kaliteyi artımak için öğretmeni ve öğrenciye kaliteleştirmek şart fazla detaya girmeyim bu ülkede eğitime bu kadar para harcanıyor hepsi boş daha çok fatihler yavuzlar projesi olur eğitimde teknolojiyi doğru kulllanmassanız bir işe yaramaz. hüseyin çelik uzaktan öğretmene bilgisayar öğretiyordu ona kaç para harcadı kim kullandı onun hesabını versin

kendimize bir öz eleştiri yapalım öğretmenlerimizin belli bir kısmı iyi bir ders anlatamıyor bir kısmı sınıfı dahi yönetemiyor, bir kısmı yanlış öğretiyor. öğrencilerimin çoğunnun okulda derste umrunda değil siz fatih projesiyle neyi düzelteceksiniz. çözüm var? mı evet var bu projeler çok kalitesiz ben 2001 yılından beridir çalışmalarım var nihayet vitaminden beni aradılar ve projerlerimi paylaşmamı istediler

tati' Alıntı:
fatih projesinin içeriği şu an daha da net değil . ancak bir çalışma var o yapılırsa ayvayı yedik :)
nasıl ayvayı yedik öyle ucundan söylemekle olmuyor. bildiklerinizi paylaşmalısınız tati hocam

evet hocam bildiklerinizi paylaşın da biz de öğrenelim.bizi zarflamayın lütfen... :D

bende merak ettim siz kimsiniz? kiminle konuştunuz? vs gene balon haber konu yakında kitlenir

Geri