Fatih projesinde bilişimciler sadece 1 ay görev yapar...!

Kodla Büyü

samyeli80

Site Gezgini
ben bu proje için 1 aylığına fen lisesine görevlendirildim. hafta sonu hazırlıklar yapıldı tahta tanıtıldı ve pazartesi 9.sınıflara tabletler dağıtıldı.

tahta çok güzel ,çok kullanışlı sadece büyük lcd televizyondan ibaret. internetide gayet hızlı.
tabletlere gelince öğretmen tableti ile öğrenci tableti arasında sadece öğrenci yönetme bölümü dışında bir fark yok.

Tabletlerde öğrenci sadece market bölümünden var olan program ve multimedya kaynakları indirebiliyor. usb hafıza kartı ve okul dışında internete giremiyor. kısacası e kitaptan başka bir sey değil.

öğretmenlerde su an okul dışında internete giremiyor. okulda girselerde tarayıcı şeklinde değilde market bölümünü kullanabiliyor. usb ve hafıza kartı bağlantı kısmı yok.

yani burada bize fazla bir sey düşmüyor. tamir kısmı zaten yok. müdahale olayı yok. okulada general mabile dan yetkililer gelip öğrencilre anlatıyor.

ben ne yapacağım burada 1 ay derseniz bende bilmiyorum...

sistem aslında öğrenciye sağladığı kısıtlamalarla amacına ulaşabilir.
ama biz formatör öğretmenler bu projenin içinde pek yer alamayacağız gibi geliyor...

Zaten herkesin ortak düşüncesi bu değil miydi? Çocuklar bilgisayar kullanmayı biliyorlar. Biz ne olacaz peki o kadar emek ne olacak çok yazık valla. Allah sabır versin hepimize okulda işe yaramaz olarak görülmek çok kötü bir duygu gerçekten.

Tabletler en azından öğretmenler için sınırlamasız olmalıydı. Bu durum otomobil alıp da sadece bakkala ekmek almaya giderken kullanmaya benzer.

Aslında çok beklemediğimiz bir olay değil bu projede yer alamamak bakanda dahil yöneticilerin hiçe saydığı bir branşız ancak bize iş öğretmen öğrenci ihtiyacında daha fazla düşecektir örneğin bilgisayardan çok fazla anlamayan öğretmenler var onların her sorusunu cevaplama işi yine bize düşecek tabi bununda yine değeri anlaşılamayacak. Ben dün hiç öğretmenler odasına uğramadım sırf soru duymak istemediğimden bugünde uğramayacağım kendi samimi arkadaşlarım yanıma geliyor zaten. Meb seni hiçe sayıyorsa sende hiçe say olsun bitsin diyorum. Aldığım parayı hakediyorum helalmiş harammış artık çok umrumdada değil.

hocam anlatımın için teşekkürler.
bizim üzerimizi çizmişler. ayak sesleri zaten geliyordu hocam. ne fatih ne matih bizi kimse kurtaramaz. o kadar eylem, çalışma yapıldı. bir arpa boyu yol alındırılmadı. bak adanaya. görevlendirme yılan hikayesi. ders olmayınca ek ders yok. hepimizi mecburen tutuşturdular işte.
çok sıkıntılı bir branşız maalesef.

Ben çocuklara teknlojinin her yönüyle önemini öğretmeliyim.Tehlikelerini, avantajlarını, dez avantajlarını anlatmalıyım.

inşallah pilot uygulama olduğu için bu kadar üstüne düşülüyordur. proje yayıldığında her okula bir yetkili kişi gönderemeyeceklerdir her halde mutlaka bilen ve eğitimini almış bilgisayarcılar ön planda olacaktır diye düşünüyorum. yozgatta sadece 2 okulda başladı bu proje ve 9 eylüle kadar 32 okulda olcak.

eğitekten bilgilendirme için arıyorlar beni ara sıra. bende soracağım onlara bu projede biz geri planda isek ileride bizle alakalı ne düşünülor diye..

ya arkadaşlar ben başka bi açıdan merak ediyorum şimdi olduki internete bağlandı tüm tabletler wireless le bunun ileride doğuracağı sakıncaları yok mudur? yoksa wirelessin tehlikesi yok mu. Aynı anda 300-500 kişinin nete bağlandığını düşünürsekkk ?? Ayrıca bu tabletler küçük bebişlere dağıtıldığında muhtemelen kitaplar kalkacak o çocuklarda boyun sırt vs. gibi sıkıntılar oluşturmaz mı ?

bakanımız çocuklar evdende dilerse öğretmeniyle iletişime geçebilecek diyordu. net olmadan nasıl yapacaklarmış bunu o zaman :)

yakında hacklerler heryerden internete girilir,merak etmeyin hocam. bizi insanımız hiç bişi yapmasa "ne var lan bunun içinde" diyip yine açar içine bakar.

zencefil58' Alıntı:
ya arkadaşlar ben başka bi açıdan merak ediyorum şimdi olduki internete bağlandı tüm tabletler wireless le bunun ileride doğuracağı sakıncaları yok mudur? yoksa wirelessin tehlikesi yok mu. Aynı anda 300-500 kişinin nete bağlandığını düşünürsekkk ?? Ayrıca bu tabletler küçük bebişlere dağıtıldığında muhtemelen kitaplar kalkacak o çocuklarda boyun sırt vs. gibi sıkıntılar oluşturmaz mı ?

her tablet alana yanında da kaktüs ve bel yastığı verilecekmiş :mrgreen:
bu yeni prjenin adı da KAKBEL

bu projenin tüm türkiye de uygulanamıyacağı bize sadece 52 okulda başlatarak gösterdiler zaten. okadar reklam yaptılar sonra 52 okula düşürdüler. bence buda boşa harcanmış paralar arasına katılacak. artık bize nerde iş çıkar diyede düşünmüyorum iyice soğuttular bizi sağolsunlar. onlar düşünsün atacak mı satacak mı kullanacak mı. bence sizde kendi huzurunuzu kaçırmayın bu düşüncelerle mutlaka bir yol bulunacaktır bizler için.

zencefil58' Alıntı:
hocam kablosuzun zararları var tabii. hatta GSM şirketleri 3G'nin de okullara sokulması yönünde baskı yapıyorlar. 3G'nin zararları wireless'ın yanında sıfır kalır. 3G'nin kesinlikle okullara sokulmaması gereklidir. tabii wireless'ın 300-400 kişinin 6-7 saat boyunca kullanımında ne gibi zararlara yol açabileceği de ayrıca tartışılmalı.

Fatih projesi ile ilgili çok değerli bilgi paylaşımlarınızı burada bekliyoruz hocam.
samyeli80' Alıntı:
inşallah pilot uygulama olduğu için bu kadar üstüne düşülüyordur. proje yayıldığında her okula bir yetkili kişi gönderemeyeceklerdir her halde mutlaka bilen ve eğitimini almış bilgisayarcılar ön planda olacaktır diye düşünüyorum. yozgatta sadece 2 okulda başladı bu proje ve 9 eylüle kadar 32 okulda olcak.

eğitekten bilgilendirme için arıyorlar beni ara sıra. bende soracağım onlara bu projede biz geri planda isek ileride bizle alakalı ne düşünülor diye..

hocam bence sınıftaki sorun şu olacak;

lisede pek olmayabilir. ama bilgisayar gibi bir aleti çocuğun eline verip hadi derste bunu kullanıyoruz demeye başlamakla birlikte bizim sınıf yönetiminde ve sınıf için yaşadığımız sorunlar baş gösterecek.
mesela bugun internet adres çubuğuna bir adres yazmalarını istedim http://tinyurl.com/btanket gibi ne / işaretini ne de : işaretini klavyeden bulup yazamadılar (6.sınıflar ilk kez bilgisayar dersi alıyorlar galiba) tüm sınıfla sadece 2 işaret için ilgilenmek 10-15dk yi alıyor. bir de bunun üstüne ilköğretimde fen-matematik-sosyal bilgiler gibi dersleri işlemek için öğretmen zaman ayıracak. hoop ders 40 dk bitti gitti. her uygulamada çocuk bunu ben yapamıyorum o zaman dersi dinlemeyecem, benim yerime siz açın öğretmenim. diyecek.

o zaman öğretmenlerin sesini duyarız, tablet ne işe yaradı dersler konular yetişmiyo diye... heyy gidiiii.

bu proje kısa süreli olarak bir verim olmak çok zor. bu sınav odaklı sistemde özellikle çok zor. görselliğe hitap eden bu projede öğrencilerin kitap üzerinde soruları çözüp karalamaları ve vakitlerini boşa geçirmemeleri gerekirken, kitapların yerini almaları tamamen beklenemez.

öğrencilerin merakla bekledikleri ve eğlence aracı olarak düşündükleri tablet görünce hevesleri kursaklarında kaldı. internete bağlanıp google resmini bile göremiyorlar.

öğretmenlerinde şuan onlardan pek farkı yok. zamanla güncelleştirmelerle açılacağını düşünüyoruz...umarım..

zaten balon olduğu belliydi.eğitim sistemimizde her zaman gaza gelip yapılan çalışmalardan bir tanesi olarak bakıyorum ben.belki birkaç yıl uygulanır, sonra da iptal edilip kaldırılır.zira biz henüz buna hazır değiliz.ne sistem olarak ne de öğrenci potansiyeli olarak.işte olan devletin kaynaklarına olacak yine...

tablet geldi diye kitapların rafa kalkacağını pek zannetmiyordum zaten ek kaynaklardan filan öğretmen yine kitap kullanarak faydalanacak. ekstra olarak eğitimde teknoloji kullanılıyor görüntüsü verilecek. Ülkemizde öngörü yapma diye bir durum olmadığından sistem sıkıntılarıyla birlikte uygulamaya konulacak. sancılı uzun bir süreç sonunda belki yıllar sonra süreç oturacak. belki o zamana kadar da tablet teknolojisi çoktaaan eski bir teknoloji olacak.

Geri