Fatih Projesinde Dağıtılan Tabletler

Kodla Büyü

ebfo45

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Tablet dağıtılan okullardan arkadaşlardan rica etsem şu konuda yardımcı olabilirler mi?
Dağıtılan tabletler piyasadaki orjinalleri le aynı mı? Mesela piyasada Samsung tabletler var MEBin dağıttığı Samsunglarla bunlar arasında fark var mı? Mesela firmwareleri değişmiş mi? Geçenlerde biri Samsundla Internete girmişti ya. Ayrıca bu firmare değişiklikleri filan acaba şartnmaye uyuyır mu yada uymayan bir şeyler var mı? Yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim. PM atabilirsiniz buradan da yazabilirsiniz. Yardımcı olacak arkadaşlara tekrar teşekkür.

Valla Cemal hocam sorunun cevabını bilmiyorum da yere fırlatınca birşey olmuyor tabletlere, onu biliyorum. :mrgreen:

Hocam ilimizdeki eğitici arkadaş 1 hafta önce bu tabletlerin aynısından 1300 liraya aldıklarını söylemişti. Yani aynısı piyasadaki ile. Üzerinde Android işletim sisteminin fatih projesi için modifiye edilmiş değiştirilmiş şekli var. Hatta buna mebdroid adını takmışlar sanırsam. Ayrıca tabletlerle internete girilebiliyor biraz zahmetlide olsa ama google ana sayfasına ulaşılacak link var. Oradan internete bağlanılabiliyor hatta youtube a atmışlar nasıl girildiğini. Öğenciler bunu tabletleri aldıkları günün akşamı halletmişler yani internete girme olayını.

inanakyol' Alıntı:
Hocam ilimizdeki eğitici arkadaş 1 hafta önce bu tabletlerin aynısından 1300 liraya aldıklarını söylemişti. Yani aynısı piyasadaki ile. Üzerinde Android işletim sisteminin fatih projesi için modifiye edilmiş değiştirilmiş şekli var. Hatta buna mebdroid adını takmışlar sanırsam. Ayrıca tabletlerle internete girilebiliyor biraz zahmetlide olsa ama google ana sayfasına ulaşılacak link var. Oradan internete bağlanılabiliyor hatta youtube a atmışlar nasıl girildiğini. Öğenciler bunu tabletleri aldıkları günün akşamı halletmişler yani internete girme olayını.
Sn Hocam Teşekkürler.
Tablet dağıtılan okullardaki bir arkadaştan ya da o illerdeki eğitici arkladaşlardan yorum alırsak iyi olacak. Bizim ile dağıtılsa hemen gider kurcalardım yere filan fırlatmadan.

arakadaşlar benim düşüncem tabletler her yönüyle sınırlandırılmış olmalı aksi halde googlun adroidmarketinden hem çok faydalı hem de çok müstehcen programlar mevcut.Eğer çocuklar burayı öğrenir ve de uygulama yükleyebilirlerse bu müstehcen uygulamalar derslerde başımıza bela olur (Gerçi benim dersim yok banane :) ).Ama bana göre bu tehlikeye karşı uygulama yüklenirliği iptal edilmiş olmalı.Ayrıca dün baya tablet pcleri araştırdım ve güzeş bir cihazı 350 liraya buldum.ethernet çıkışı,2 usb ve bir hdmi çıkışı mevcut ayrıca kulaklık girişi var ve gps özelliği mevcut olup 10 inc bir tablet.Çok hoşuma gitti ama milli eğitim dağıtacak diye beklesem mi diyorum.

Şşş ciddiyet lüften bir şey sorduk sulandırmayın her başlığa yaptığınız gibi :)

Hocam tabletler piyasadaki modelin aynısı. (samsung p750) donanım konusunda bir değişiklik yok. MEB'e özel bir android rom oluşturarak engellemeye çalışmışlar istemedikleri şeylere ulaşılmasını. Fakat açıkları var tabi. Mesela yanlış ayaarlı olarak gelen saati değiştirmek için bile "ayarlara" giremiyorsunuz ayarlar bölümüne komple kapatmışlar (kendilerince) Fakat herhangi bir fotoğrafı açıp, fotoğrafla ilgili menüye girdiğinizde oradan tüm ayarlara ulaşılabiliyor. İnternete de benzer bir yöntemle giriyorlar fakat kullanışlı olmuyor çünkü tarayıcı açıldığında klavye gelmiyor ekrana.

Genel Özellikler
Ağırlık 565 gr.
Ajanda Var
Alarm Var
HandsFree (Eller Serbest) Var
Hesap Makinesi Var
İşletim Sistemi Android
İşletim Sistemi Versiyonu Android 3.1
Java Desteği Var
Kronometre Var
Marka Samsung
Ses Kayıt Var
Çift Hatlı Yok
Şebeke Frekansı 850 / 900 / 1800 / 1900, HSPDA 850 / 900 / 1900 / 2100
Boyut 256 x 173 x 8,6 mm
Bağlantı Özellikleri
PC Senkronizasyonu Var
3G Bağlantı Hızı 21 Mbps
Dahili Modem Var
E-mail Var
Edge Var
3G HSDPA
Gprs Var
Gps Google Maps, Var
Infra Red (Kızıl Ötesi) Yok
Wap Var
Wi-Fi 802.11 b/g/n
Bluetooth Var
Ekran Özellikleri
Dokunmatik Ekran Var
Ekran Çözünürlüğü 800 x 1280 Piksel
Ekran Tipi Capacitive, TFT
Ekran Boyutu 10,1 inç
Ekran Renk Çözünürlüğü 16 Milyon
Kamera Özellikleri
Entegre Kamera Var
Görüntülü Konuşma Var
Kamera Çözünürlüğü 3.0 Megapiksel
Entegre Flaş Led, Var
Sesli Video Kayıt Var
Video Kayıt Var
Video Oynatma Var
Hafıza Özellikleri
Arttırılabilir Hafıza Yok
Telefon Hafızası 16 GB Dahili Hafıza / 1 GHz Çift Çekirdekli NVDIA Tegra 2 İşlemci
Telefon Rehberi Var
Telefon Rehber Hafızası Hafıza İle Sınırlı
Multimedya Özellikleri
MMS Var
MP3 Çalma Var
Oyun Var
Radyo Var
Güç Özellikleri
Konuşma Süresi 9 Saat
Pil Gücü / Türü 7000 Li-Ion
Diğer Özellikler

@salih ve swanp hocam teşekkürler.
swanp hocam bu bilgileri tabletle verilen kılavuzdan mı aldınız?

General Mobile e-tab
Android 2.3.4 Gingerbread
8.9″ 1280×768 piksel çözünürlükte ekran
16 GB hard disk
512 MB RAM
1.3 MP kamera
6 saat çalışma süresi

Samsung Galaxy Tab Wi-Fi
Android 3.1 Honeycomb
10.1″ 1280 x 800 piksel çözünürlükte ekran
16 GB hard disk
1 GB RAM
3 MP kamera
9 saat çalışma süresi

Allah sizleri de Samsung dağıtılanlardan eylesin. Amin...
Kaynak: http://webuu.net/fatih-projesi-hayata-gecti/

Kayseride general e tab dağıttık

kamera erişime kapalı
fatih ağı haricinde wifi kapalı
usb kapalı

eba markete bağlanıp z kitap falan indir kullan türü.

öğrenciler için kısıtlamalar yerinde ama öğretmenler için hiç iyi olmamlış

eğitekten mailime gelen cevaba göre öğretmen tabletlerindki kısıtlamalar kalkacak. ama nekadarı kalkacak detaya girmemişler.

Du bio enkine tıklama :)
Ege ağzıyla yazdım anlayan anladı.

Kod:
Cevap yazan arkadaşlara çok teşekkür ederim. Birebir tecrübe edenlerin deneyimlerini bekliyoruz.

Geri