Fatih Projesini Bekleyen Büyük Tehlike!

Kodla Büyü

saido

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Bakanımız Sayın Ömer DİNÇER’in görevlendirme iptalleri konusundaki uygulaması Fatih Projesini de vurdu. MEB Milyon Dolarlık Projeyi çöpe atmak mı istiyor?

Bakanımız Sayın Ömer DİNÇER’in görevlendirme iptalleri konusundaki uygulaması Fatih Projesini de vurdu.

Temmuz sonunda İl MEM’lere gelen yazının(ek1) ardın bütün Türkiye genelindeki görevlendirmelere son verilmişti. Bu yazıdaki 1. maddeden ve YEğiTek’den Haziran sonu gelen yazı üzerine, halen bakanlık görevlendirmelerinin çıkmamasından dolayı bazı iller Eğitici Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmen(EBİTEFO) görevlendirmelerini iptal etmeye başladı. En son Burdur ilinden iptal haberi gelirken birçok İl, Bakanlıktan görüş yazısı istemekte.

EBİTEFO’lar; Fatih Projesi ‘nin 5 temel bileşeninden olan Hizmetiçi eğitim ayağının ve kurulum kontrolleri ile kabul komisyonlarında görev alıyorlardı. Kısacası Projenin Bakanlık adına olan uygulamalarını İllerinde bilfiil gerçekleştiriyorlardı. Proje için şimdiye kadar pilot olan 52+102 okulda tam kurulum ardından binlerce öğretmene; teknolojiyi derslerine adapte etmekten dokunmatik sistemlerin kullanımına ve tahta için özel olan yazılımı ile ders sunumu süreçlerine varan 30 saatlik eğitimler verildi.

Peki EBİTEFO Görevlendirmeleri Biterse Ne Olur?

İşte bu yazının en önemli sorusu da bu değerli okurlar; ne yazık ki proje sadece özel sektördeki firmaların okullara kurulum yapması ile tamamlanacak. Etkileşimli tahta(LCD panelli) beyaz tahtanın arkasında kapalı kalacaktır. Çünkü üzerinde çalışan özel yazılım ile etkin ders işleme konusunda öğretmenler eğitim alamayacaklar, derste karşılaştıkları basit sorunları çözemeyeceklerdir. Teknolojiye uzak öğretmenler ise asla bu teknolojiyi kullanmayacaklardır. Dünya genelinde bu tür teknolojiler hakkında öğretmenlere yoğun bir şekilde eğitim verilirken yapılan Fatih projesi sadece dağıtımdan ibaret olacaktır.

Bakanlık ne yapmalı?

Gerekliliği olan görevlendirmeleri acil bir şekilde gerçekleştirmelidir. Dünyanın gözü bizim üzerimizdeyken, teknoloji ile eğitim konusunda öncü olmaya çalışırken şu an da büyük bir geri adım attığının farkına varmalıdır.

http://www.ajanskamu.com/fatih-projesin ... -2445.html

İnsanları yargılayarak iş yaptıramazsın.Hele hele milyon dolarlık projenin olmazsa olmazı Bilişim öğretmenlerini kahrederek ve sizin bu projedeki bağlantınız diğer branşlardan farklı değil diyerek o projeyi yürütemezsin.Bu ancak şunu gösterir.Bu sistemden nekadar anladığınızı ve milli eğitim sisteminden uygulamada nekadar bilginiz olduğunu

Artık yerimizi tam olarak bilmek istiyoruz...Dikenler üstünde çalşmak istemiyoruz..Okulsa okula gidelim,milli eğitimse milli eğitime gidelim.Yeterki yerimizi bilelim artıkk..Bu rezilliğe son versinler ....

Geri