Fatih projesini pazarlama oyunu!!!!

Kodla Büyü

yogunesb

Aktif Üye
Arkadaşlar şunu farkettim okullarda bilgisayar varken tabletlere ihtiyaç yoktu. Ve biz bilgisayar öğretmenleri ekarte edilerek okullardaki bilgisayar sınıfları atıl duruma getirildi. Okullardaki bilgisayar sınıflarının kapatılması gündeme getirildi.

Şimdi fatih projesi çıkartılarak bilgisayar çağının tablete devir töreni hazırlandı hem de Başbakan tarafından pazarlaması yapıldı. Oy toplandı, ihalesinden para kazanıldı.

Bilgisayar özgürlüğü son bulacak. Tüm sistem kontrol altına alınacak çünkü tabletlerin yazılımları tamamen kontrol altına alınabilir. Sadece hazır yazılım tüketeceğiz,

Sonuç biz bu işin malesef en önde gidenleri olarak sistemin değişmesinde ön ayak olacağız.

Kimseden meded ummayın arkadaşlar bu iş çok önceden planlanmış herkes bilerek kulak tıkıyor.

bu tabletlerin maliyeti 2 milyar bu para ile neler olmazdı ki? yarın bu ülke tablet çöplüğüne döner eğitime katkısı ise sıfır. yine kazanan rantçılar olacak.

öğretmen sınıfa girecek hadi çocuklar tabletleriniz çıkarın kiminin ki kırık, kimin ki bozuk, kimisi satmış, kimisinin ki çalınmış öğretmen bunlarla nasıl ders işleceyecek. eğitim bu kadar basit mi?

hiç bir ülkede bu tür eğitim yapılmaz.

akyildiz41' Alıntı:
Dikkat edin bu kadar eleştirmeyin. sonra ergenekondan içeri alırlar :D
logox' Alıntı:
Meğer tabletimiz olmadığı için, bilimde sanatta vb. geri kalmışız.. Tablet kurtaracak bizi...
cefecan' Alıntı:
Türkoğlu' Alıntı:
bu tabletlerin maliyeti 2 milyar bu para ile neler olmazdı ki? yarın bu ülke tablet çöplüğüne döner eğitime katkısı ise sıfır. yine kazanan rantçılar olacak.

öğretmen sınıfa girecek hadi çocuklar tabletleriniz çıkarın kiminin ki kırık, kimin ki bozuk, kimisi satmış, kimisinin ki çalınmış öğretmen bunlarla nasıl ders işleceyecek. eğitim bu kadar basit mi?

hiç bir ülkede bu tür eğitim yapılmaz.
yogunesb' Alıntı:
Arkadaşlar şunu farkettim okullarda bilgisayar varken tabletlere ihtiyaç yoktu. Ve biz bilgisayar öğretmenleri ekarte edilerek okullardaki bilgisayar sınıfları atıl duruma getirildi. Okullardaki bilgisayar sınıflarının kapatılması gündeme getirildi.

Şimdi fatih projesi çıkartılarak bilgisayar çağının tablete devir töreni hazırlandı hem de Başbakan tarafından pazarlaması yapıldı. Oy toplandı, ihalesinden para kazanıldı.

Bilgisayar özgürlüğü son bulacak. Tüm sistem kontrol altına alınacak çünkü tabletlerin yazılımları tamamen kontrol altına alınabilir. Sadece hazır yazılım tüketeceğiz,

Sonuç biz bu işin malesef en önde gidenleri olarak sistemin değişmesinde ön ayak olacağız.

Kimseden meded ummayın arkadaşlar bu iş çok önceden planlanmış herkes bilerek kulak tıkıyor.

Ha gayret, biraz daha zorlama yorumlarla kurun kabineyi de kurtarın bizi bu dertten.

Sonra da görev taksimi yapalım.
Kaya bulma işi, yontma işi falan da filan ..... :?:

Bilmiyoruz ki bu teknolojiyi ülkemize getiriyoruz devlet eliyle. Bu tablet ve dokunmatik ekranlar ülkemizde üretilecek. Kazanan firma kim olursa olsun Türk insanını çalıştıracak ve giderken teknolojiyi bırakıp gidecek. Sonrasını geliştirmek bizim elimizde. Basit düşüncelerin insanı olmamak lazım! Çamur at rahat et, izi kalır dememek lazım! Gelecekte BÜYÜK olmak lazım!!!

logox' Alıntı:
Meğer tabletimiz olmadığı için, bilimde sanatta vb. geri kalmışız.. Tablet kurtaracak bizi...
Tabletler gelince öğretmenin ve eğitimin kalitesi artacak. Neyseki tabletler geliyorda öğretmenlerin kalitesizliğinden ve yetersizliğinden oluşan problemlere bir nebze ilaç oluyor. Bu kalitesiz öğretmenlerin başımıza açtıklarına bakın zaten sürekli tatil yapıyorlar verdiğimiz maaşların zararı yetmiyormuş gibi birde bu tembellerin yüzünden ekstra para harcıyoruz. Ama olsun ülkemize feda olsun.

yogunesb' Alıntı:

yine hükümet yanlıları zıplayacak ama akp hükümetinin neden bu kadar hizmet yaptığını çok güzel özetlemişsin işte hizmet eşittir yandaşlara para, double yollar şunlar bunlar altında hep rant var ha eskidende yenirdi ama birincisi eskiler çalışmadan götürürdü bunlar çalışarak ama yinede iş yapılsada cumhuriyet tarihinin en büyük talanı yaşanıyor bence o kadar lab kurup atıl duruma sokmanın başka mantığı yok ülke ekonomisi gelişiyor ama ne bir markası ne bir üretimi nede o kadar eğitim yuvalarına rağmen (cemaatla ilgili olanlar) bir tek patent yok. Benim gençliğin harcandıda bunları görünce ve bilince nasıl bu ülkeye çoçuk yapasınız. Bazen çekip gidesi geliyor insanın. Her tarafı cidden dökülüyor sağlam yeri yok.

Okulumuzda bt sınıfı yok. Dersi sınıfta işlemeye çalışıyorum. Öğrencilerden birisi dyned e girmek için babasının laptobunu getirmiş. Onu da düşürdü çocuklar sağolsun sıradan. Jackların takıldığı yan tarafı kırılıp açıldı. Bu çocuklar tabetlere nasıl sahip çıkacaklar ki?

Merak ettiğim konu şu.Eğer bir öğrenci tableti kırarsa yada kaybederse ne olacak_?yenisi ekstra paraylamı verilecek yada ücretsiz hemen yenisi verilecek mi ?
GEçen gün Fatih eğitimine katıldık.Ankaraya giden il formatörleri şu bilgiyi aktardılar.İletişimden vs toplanan para 8 milyar mış ve bu para tamamen fatih projesi için bekletiliyormuş..Bu rakama inanamadım doğrusu.Hatta 300 milyon gibi ekstra paraylada öğretmenlere dizüstü dağıtılacakmış.

Herkes biliyor ki bu tablet işi eğitim için değil;
Seçim zamanındaki vaatlerden biri. Yoksa devlet sonunda kullanılmış, satılmış, kırılmış bununla ilgilenmez. Umuruna bile gelmez nasıl yapıldığı.
Kendi cebinden mi veriyor sanki ne düşünecek.
Yapıldı mı evet yapıldı.
Eğitime sahip çıkan bir devlet olsa 10 senelik bir plan hazırlar ve sonucunu bile gözlemleyebilirdi.
Fakat şu an ne durumda.
3 senede bir değişen bakan ve sürekli dibe doğru giden bir eğitim sistemi...

Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi o ülkenin eğitim, sağlık gibi yönlerine bakılarak rahatlıkla anlaşılabilir. Bakıyorum sağlık bakanı doktoruna sahip çıkmıyor restleşiyor, eğitim bakanı desen 3 ay tatil yapıldığını, öğretmenlerin eğitimsiz olduğundan bahsediyor.
Fakat ülkemizde o kadar eğitimsiz kişi var ki sürekli gelişip, büyüdüğümüzü zannediyorlar. Zaten o insanların eğitimsiz olması da işlerine geliyor.
Evet yollarımız saolsun 2 senede bir çöküp yenileniyor.

Bence Türkiye çoktan krize girdi. Fakat bunu gören yok. Sen bir ülkede bu kadar vergi toplarsan girmezsin tabi. Öğretmenden verginin de vergisini alıyorsun böyle birşey var mı ya.
Bak sıkıştık şimdi ne yaptılar Bedelli,
bence bunları sorgulamak lazım

ottomania' Alıntı:
Bilmiyoruz ki bu teknolojiyi ülkemize getiriyoruz devlet eliyle. Bu tablet ve dokunmatik ekranlar ülkemizde üretilecek. Kazanan firma kim olursa olsun Türk insanını çalıştıracak ve giderken teknolojiyi bırakıp gidecek. Sonrasını geliştirmek bizim elimizde. Basit düşüncelerin insanı olmamak lazım! Çamur at rahat et, izi kalır dememek lazım! Gelecekte BÜYÜK olmak lazım!!!
...
:puhaha:
...
hocam neyi ülkemizde üretiyorsun. dünyada bile sayılı panel üreticisi varken sizin yapacağınız tek şey o paneli çin den getirtp burda monte etmek olur.
evet türk insanı çalıştıracak. paketleri açıp çin etiketini çıkartıp türk etiketini takmak için. sonrada bu paketleme teknolojisini bize bırakacak. gerçi gerek yoktu ki onların teknolojisine biz zaten paketleme teknolojsinde lideriz.

3 kuruşluk şeyi allayıp pullayıp 5 kuruşa satmakta üstümüze yok :D aynı 3 kuruş etmez düşünceleri süsleyip halka 5 kuruşa yaptım diye yutturmak gibi :puhaha:

ha birde o 3 kuruşluk şeyleri 5 PARA sananlar varki evlere şenlik :puhaha:

ottomania' Alıntı:

bu ülke adam olmaz :puhaha:

bakın size olacakları soyliyim muduryardımcıları bt öğretmenlerini cagıracak ve diyecek ki hocam 689 tane calısmayan tablet var cocuklar bunları düşürmüşler kimisinin kapagı kırılmış kimisi çökmüş kimiisi internete girmez. bunları bi tamir et haftaya kadar diycekler... :D

• Başlangıç maliyeti ortalama 9 milyat dolar
  • Türkiye'nin dış borcu son 5 yılda yüzde 70,9 artış göstererek, 169 milyar 872 milyon dolardan, 290 milyar 350 milyon dolara yükseldi.
  • Türkiye'de her vatandaşın cebinden bu proje için 120TL çıkacak.

Ha 290 ha 300 milyar dolar borç 9 milyar dolar bir dış borç yükselmesi bizi bozmaz. Borç yiğidin kamçısıdır.

Türkiye'de son 10 yıl içinde olabilecek şeyler:
  • Sigara 15tl olacak
  • İletişim için Özel Tablet Vergisi ödeyeceğiz.
  • Türkiye 2023'te Tablet çöplüğü olacak
  • Dış borç 1 trilyon dolar olacak
  • Öğretmen 1500 TL Maaş alırken, Hizmetliler 3000TL maaş alacaklar
  • BT Öğretmenleri başka bakanlıklarda VHKİ olarak çalışacaklar(Şanslı olacağız 3500TL maaş alabilirler o sırada)
  • Öğretmenler toptan işten çıkarılacak ve okullar TABLETle, öğretmensiz çalışacak
  • Kriz bizi teğet geçebilir

Bir önerim var. Artık bu alan adını değiştirelim.
siyasetbilisim.com
anamuhalefet.net
herseyekarsiyiz.biz
bunlardan birini seçelim daha uygun olacak gibi

easytr' Alıntı:
tyyt' Alıntı:
siyasetbilisim.com
anamuhalefet.net
herseyekarsiyiz.biz

:+1:

Şu mantıkla düşünün bir de... Ben bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım ve bu projenin başlangıç bütçesi için cebimden 150tl çıkacak. Ailem için 450TL vereceğim. Bana 450TL ver, proje senin olsun.

Fatih Projesi Tübider Resmi Görüşü

TÜBİDER Bilişim Sektörü Derneği olarak “Fırsatları Arttırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi” F@tih Projesinin öncelikle ülkemizin Bilgi Toplumu Strateji Belgesinde yer alan “Bilgi ve iletişim teknolojilerinin eğitim sürecinin temel destek araçlarından biri olması, öğrencilerin ve öğretmenlerin bu teknolojileri etkin kullanabilmesi” ilkesine uygun olduğu görüşündeyiz. Türkiye’deki tüm sınıfları kapsayan bir internet alt yapısının kurulmasını ve eğitim ekosistemi içerisinde yer alan tüm unsurların (öğrenciler, öğretmenler, eğitim kurumu yöneticileri, veliler vb.) birbirine bu ağ üzerinden kolayca bağlanarak, bulut bilişim teknikleri ile etkileşimli bilgi paylaşımında bulunabilmesini destekliyoruz. Bu amaç doğrultusunda bilfiil derneğimizin gerektiğinde tüm kamu kurum ve kuruluşlarına karşılıksız danışmanlık hizmeti verebileceğini ve derneğimize üye kuruluşların hâlihazırda ellerinde bulunan 1,000 saati aşkın görsel bilişim eğitimlerini kamuya hibe ettiklerini de belirtmek isteriz.

Derneğimiz, bu projenin ilk evresinde 620.000 sınıfa bilgisayar ve panel tipi akıllı tahta alınmasının uygun olduğunun ve okullar arası bir ağ alt yapısının oluşturulmasının gerekliliğine inandığının altını çizerek, bu projede Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin yerinin göz ardı edilmemesi gerektiğini düşünmektedir. Fatih Projesinin “Fatihleri”, proje kapsamında tüm okullara dağıtılacak olan bilgisayar, akıllı tahta veya projeksiyon gibi cihazların etkili, verimli ve en doğru şekilde eğitimde kullanılmasını sağlayacak, gereğinde bu amaçla tüm öğretmenleri eğitecek olan Bilişim Teknolojileri Öğretmenleridir. Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri BT derslerinin kaldırılmasından dolayı “Norm Kadro dışı kalmak” gibi uygulamalarla sıkıntıya düşmüştür. Derneğimiz, çıkartılacak kanun ve yönetmelikler ile Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin gerçekten öğretmen, formatör veya teknolog kadrolarının yeniden biçimlendirilmesi ve buna paralel olarak BÖTE ve TEF fakültelerinin açılması veya kontenjanlarının uygun şekilde değiştirilmesi gerektiği görüşündedir.

Tübider Bilişim Sektörü Derneği, Fatih Projesinin 2. evresinde tüm öğrencilere tablet PC verilmesinin bugün için hem teknolojik maliyet, hem de eğitim açısından çok doğru olmadığı kanısındadır. Milyonlarca tabletin kullanımında gizli bir maliyet ve içinden çıkılamayacak problemler oluşturacak bakım-onarım gider ve sorunlarının oluşacağını ve bu sebeple konunun, öncelikle deneyimli ve devletten maddi beklentisi olmayan bilişim STK’ları ile tartışılması gerektiğinin altını çiziyoruz. Mutlaka tüm öğrencilere bir eğitim aracı verilecekse öncelikle en azından tüm ilk ve orta öğretim derslerinin, kurulacak ağ ile tüm yurt sathında sunulmasının ardından, sadece bir e-okuyucu/e-kitap düşünülmesi gerektiğini açıkça görüyoruz. Bu e-okuyucu tüm chip, işlemci ve yazılım tasarımları da dahil bilimsel ve teknolojik anlamda Türkiye’de üretilebilir. Ancak bunun sanayi anlamda rantabl olup olmayacağının iyi değerlendirilerek yerli katkının nasıl arttırılacağı daha iyi planlanmalıdır.

Dünya Sağlık Örgütü, Uluslararası Elektromanyetik Güvenlik Komisyonu gibi birimlerce yapılan ve özellikle çocukların cep telefonu kullanımlarının kısıtlanması gerektiğini vurgulayan uyarılar bulunurken ve dünyanın birçok ülkesinde okullarda 3G veya Wifi cihazlarının kullanımı engellenirken, Türkiye’de 15 milyon öğrenciye Fatih projesinde nasıl bir altyapı sağlanacağı sadece teknik açıdan değil, öncelikle sağlık ve güvenlik açısından uzmanlarca incelenmeli ve çocuklarımızın sağlığını tehlikeye atmayacak bir çözüm oluşturulmalıdır.

tyyt' Alıntı:
siyasetbilisim.com
anamuhalefet.net
herseyekarsiyiz.biz
:alkis: kesinlikle katılıyorum. siyaset dışında konuşulan pek bir konu yok.

Arkadaşlar ben hükümetle ilgili birşey söylemedim. Bu küresellerin oyunu hükümet bazen bunlara müdahale edbiliyor bazen edemiyor. Mesela domuz gribi pazarlanmıştı geçen sene sağlık bakanı ben aşı olacağım dedi başbakan olmadı. Bunlar atak yapıyor ekonomik saldırı yapıyor. En az zararla atlatılır inşallah.

geçen forumda bir arkadaş yazmıştı.
sınıflara akıllı tahta internet vs. gelecek ama veli bunu görmeyecek
yada veli toplantısında görüp unutucak.Diyecek ki zaten biz para toplayıp sınıfa projeksiyon almıştık
Ama
çocuk eve elinde elinde tablet pc ile gelince herkes oooo ne güzel şeymiş diyecek.
helal olsun diyecek.Adamlar çalışıyor diyecek.
bence de olayın özeti bu. Kimsenin eğitimin kalitesini, fırsattları artırmak istediği falan yok.
birileri doyurulsun milletin gözü boyansın.
sonra çocuk düşürüp kırdığında, çalındığında vs vs vs olduğunda, ne olucak çok merak ediyorum.
olan yine milletin cebinden çıkan paraya olucak.
Benim okulda 51 kişilik sınıf var.Daha kalabalık okullarda vardır.
50-60 kişilik sınıflara değil tablet dağıtmak öğrenciye chip takılsa ne fayda.

easytr' Alıntı:
tyyt' Alıntı:
siyasetbilisim.com
anamuhalefet.net
herseyekarsiyiz.biz

:+1:
birileri eleştri yapıyor eleştrinin yapılmasını engellemeye çalışıyorsunuz. projeyi destekliyorsan onu söyle artı yönlerini yaz biz de bilelim.
isterseniz şunlardan birini seçelim:
hukumetinheryaptıgınadogrudiyelim.com
elestirmeyelim.com
saksaklayalim.com
kraldancokkralcilikyapalim.com

konu fatih projesi olunca bunu bu formda eleştirmek kadar doğal ne olabilir ki?

bu eleştirme konusunda neden rahatsız oluyoruz. bu projeye 2 milyar dolar para harcanırken gerçketen eğitime ciddi katkısı olmacyaksa bu paranın çöpe gitmesine millet razı olacak mı?

ben hükümetin iyi yaptığı şeyleri alkışlarım çift yol, paradan sıfır atılması ve kapalı alanlarda sigara yasağından dolayı tebrik ediyorum ama eğitme para harcıyoz diye birilerine rant elde edilmesine karşıyım. lütfen olaylara objektif bakalım. bu konu siyasete bulaşıyorsa bulaşsın. oy verirken rahatsız olmuyorsnuzda konuşurken mi rahatsız oluyorsnuz.

okullara verilen bağlantı 1 mb, yani alınabilecek en kötü bağlantı ve 10 dakikada bir kopuyor. Sadece bilg. labında bulunan bilgisayarlardan internete girilince okulun bütün internet trafiği duruyor. Okulda tek şube yani 8 sınıf, 250 öğrenci var. Düşünsenize bu bağlantı hızıyla tüm öğrencilerin tabletlerinden internete bağlantıklarında ne olacak. 1000 ve daha çok öğrencisi olan okullarda durumun ne olacağı hiç belli değil. 500 kişinin çalıştığı bir şirketi düşündüğünüzde çalışanların hepsine düzgün bir network alt yapısı sağlanması için gereken donanım ve personel maliyetini bir düşünün, tabi öğrenciler o kadar kompleks işlem yapmayacak denebilir. O zamanda şunu derim öğrenci kompleks işlemleri deneyemezse nasıl öğrenecek. Birde yüzlerce öğrencisi olan okulda gereken sağlıklı kablosuz bağlantı alt yapısını düşünün, kablosuz bağlantının çocukların sağlığı üzerindeki etkilerini düşünün. Düşününde düşünün........ Olacağı söylüyorum paldır pandıras dağıtacaklar tabletlerin satışıyla birileri zengin olacak. O tabletlerin kullanılması için göstermelik bir iki deneme olacak (dynet gibi) ve bir süre sonra unutulup gidecek. Benim anlayamadım en büyük soru şu 2010 yılında çıkmış bir teknoloji daha kendini kanıtlamadan niye buna yatırım yapıyoruz. 2015 yılında tabletlerin yerine bir şey gelirse onu mu kullanmaya başlayacağız (palmları hatırlayın şu anda hiç yoklar). Bilinen ve geçerliliğini yitirmeyecek teknolojilere yatırım yapsalar olmaz mıydı? Okullarda bilgisayar dersini 1 saate indirip, içini boşaltıp, sınavını kaldırıp ciddiyetsiz hale getiren bir anlayışla biz çocukları bilişim öğretemeyiz ne yazık ki. Oo birde tabletlerin şarj sorunu var onuda düşünün, bir çok öğrenci ya şarj etmeyi unutacak yada okulda şarjı bitecek(en az 6 saat okulda olan öğrenci sabah şarjı olsa bile bu cihazın şarjını çok rahat yer). Şarjı biten öğrenci nasıl dolum yapacak, hızlı ve güvenli şarj yapan dolum istasyonlarının okullara yerleştirilmesi gerek bu iş için :) nede olur ya.
Hadi size iyi düşünmeler, ben daha fazla düşünmek istemiyorum, zaten bu düzen de bunu gerektirmiyor mu?

bzi neler gördük, intel, dynet, bt labları ve bu projelerin hepi çöpe gitti. bundan soraki fatih projesi çöpe gitmeyecek mi? kazanan kim? :mrgreen:

Geri