Fatih Projesinin Geleceği ve Pardus

Kodla Büyü

Fatih Projesi uzun soluklu bir proje olabilir mi?

• Evet, Uzun süreli bir proje olur.

Oy: 0 0.0%
  • Hayır, Uzun sürmez.

Oy: 23 85.2%
  • Kararsızım.

Oy: 4 14.8%

• Kullanılan toplam oy
    27
  • Anket kapatılmış .

kgunduz

Seçkin Üye
Seçkin Üye
s.a fatih projesinde tubitak ile uludağın hazırladığı pardus yerine debian tabanlı sadece etiketinde pardus simgesi olan bi linux işletim sistemi kullanıyorlarmışlar.
Sebep tubitak pardus geliştirecileriyle yollarını ayırmış.
Pardus ilk seviye kursuna gittim yakında ileri seviye kursunada gidicem zannedersem bu iş sadece bunla kalmaz gibi geliyor.
Bu fatih projesi zaten sorgulanmaya başladıydı tabletti yazılımıydı vs vs.
Ömür biçiyorum 2017yi görmez bu fatih projesi eğer ölmez sağ kalırsak bizde görürüz inşallah.
Aynı her okulda pc laboratuarı kuruyoruz heyecanına benziyor ama sonradan patlak verecek bence aşırı maliyet sebebiyle.
maliyet ise bozulan, yenilenen, güncellemeler, bakım vs aşırı maaliyet yükü getirir diyorum ben ya siz?

Patlak verdi bu zamana kadar da hocam Devlet büyük işte ne yapacaksın...

Okullara gönderilen yazılımlar(1 dolap oldu hala geliyor), Tamamlanmayan projeler, Yapılmayan sınavlar, Lisans ücretleri, Öğretmen varken AR-Ge için Yazılım Şirketlerine akanlar...
Bilgisayarı açabilmek için telefonla beni arayan babama anlatıyorum: "Linux denilen birşey var, Pardus var, biz geliştiriyoruz...", "Hmmm, güzelmiş o zaman. Devletin parası cebimizde kalsın, millete vermenin lüzumu ne" diyor
Tepemizdekilerin gördüğü o ışığı ben de görecek miyim merak ediyorum. Yoksa bu kadar karanlığın içinde duvara toslamasına rağmen inatla gitmek istemez bir Kurum. 4+4+4 için açık bile olmayacak diyorlardı. Al sana açık, bekle gör Eylül'ü...

Temel Eğitimde Kursun zamanı(Ankara 23 Temmuz) keşke Ağustos ortasına denk gelseydi de çıkacak Anka dağıtımından sonra ne oluyor ne bitiyor öğrenebilseydik. Ramazan ayında kafamızı dışarı çıkaramadık. 30 Ağustos'da Anka çıkacak diye biliyorum. Ve gruplarda hala Windows'u ağzına alanlar bile var. Hem de geliştirmeyle ilgili bir grup, daha ne diyim...Son zamanlarda gruplarda geziyorum da, yanlış yerde mi geziyorum, yoksa 3-5 kişi konuşuyor PARDUS'u, onlar da umutsuz mu konuşuyor anlamadım. Mersin'e konudan haberdar birisi gelir de umarım; ne olup bittiğini öğreniriz.

Ben şahsen gidişatın genelinden(Camiamızı kastediyorum) umutluyum. Hiçbir gelişme olmasa bile halihazırda BT Sınıfını Pardus'a göre nasıl düzenleyeyim onun derdindeyim.
En büyük beklentim ise -katılır mısınız bilmem- FATİH ile bizi yarı yolda bırakanların karşısına "Sen bu projeyi düşündün ama biz bu işin şu basamağında artık yokuz, işine gelirse!" diyerekten birilerinin Trafik Polisi gibi yol ortasında durması.

Kim neyi tutacak o zaman göreceğiz bakalım...

kgunduz' Alıntı:
s.a fatih projesinde tubitak ile uludağın hazırladığı pardus yerine debian tabanlı sadece etiketinde pardus simgesi olan bi linux işletim sistemi kullanıyorlarmışlar.
Sebep tubitak pardus geliştirecileriyle yollarını ayırmış.
Pardus ilk seviye kursuna gittim yakında ileri seviye kursunada gidicem zannedersem bu iş sadece bunla kalmaz gibi geliyor.
Ömür biçiyorum 2017yi görmez bu fatih projesi eğer ölmez sağ kalırsak bizde görürüz inşallah.
Aynı her okulda pc laboratuarı kuruyoruz heyecanına benziyor ama sonradan patlak verecek bence aşırı maliyet sebebiyle.
maliyet ise bozulan, yenilenen, güncellemeler, bakım vs aşırı maaliyet yükü getirir diyorum ben ya siz?

Fatih projesinde umarım tablet dağıtmaktan vazgeçerler akıllı tahtalara bişey diyemem faydalı olur kanaatindeyim.Zaten bu proje tamamlanana kadar 2023 gelir :) Bill gates felaket olur dedi fatih projesi hakkında sizler ne dersiniz gatesin düşüncesi hakkında

g.gif

Projeyi bilmemde her ogrenciye ders icerikleri yuklu tablet dagitilabilirdi.borcum olmasa komple sinifa almayi dusunuyordum

Geri