Fatura olmadan teknik servise ürün gönderme

Kodla Büyü

soouuk

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar Gold Bilgisayardan aldığım telefonum arızalandı.Gold'dan fatura olmadan ürünü teknik servise gönderemeyeceklerini söylediler.Ben de faturayı bulamadım ama Faturasız da bu işlemin yapılabildiğine eminim.Kredi kartı ekstremde de görünüyor çünkü alışverişim.Ayrıca Telefonumun markası Samsung.Gold Bilgisayarla muhattap olmadan,samsung ile mi iletişime geçsem.Siz ne önerirsiniz?

Bu konu benim doktora konum :) Şaka bir yana gerçekten son 4-5 yıldır Tübider bünyesinde Piyasa Gözetim Komisyonunda çalışıyorum.

Hukuki olarak Garanti kartınızın mutlaka verilmesi gerekmektedir. Sanayi Bakanlığı bilhassa bu konu üzerinde durmaktadır. Ancak piyasada uygulama faturanın da gösterilmesi ile garanti sürecinin işletilmesi şeklindedir. Bildiğiniz gibi hukuk sadece uyuması gereken minimum ahlaki standartları belirler. Fatura ile işlem yapılması ahlakidir. Birçok firma ise sadece kendi kayıtları ile de işlem yapmaktadır ki Samsung merkezin de benzer bir tavır göstereceğini düşünüyorum.

Teşekkür ederim Niyazi Hocam..
Bugün Gold bilgisayarda zorluk çıkarırlarsa,Samsung iletişim merkezi ile irtibata geçerim.Garanti kartı vs. var zaten.

bildiğim kadarıyla Gold paralel ürün satıyor. yani sattığı ürünleri yurtdışından ithal ederken Türkiye distrübütörlerinin kontrolünden geçirmiyor. bu durumda yetkili servis bu ürünlere bakmaz. Gold metro elektronik diye bir şirketle anlaşmış. garanti ve tamir işlerine onlar bakıyor. sizde de fatura yok. sıkıntılı bir durum.

sadecenotebook.com dan hp notebook aldım 6 ay sonra pili arızalandı pili hic görmüyordu sistem, internet sitesini aradım hp ye yonlendirdi durumu anlattım, hp asistan kurup bilgisayarın seri numarasını vermemi soyledi verdim yeni pil yolladılar fatura falanda sormadılar , fatura vardı

gececiler' Alıntı:
sadecenotebook.com dan hp notebook aldım 6 ay sonra pili arızalandı pili hic görmüyordu sistem, internet sitesini aradım hp ye yonlendirdi durumu anlattım, hp asistan kurup bilgisayarın seri numarasını vermemi soyledi verdim yeni pil yolladılar fatura falanda sormadılar , fatura vardı
Sizden eski pili istemediler mi?

hasari' Alıntı:
gececiler' Alıntı:
Sizden eski pili istemediler mi?
istemediler mi hocam

denizlerb' Alıntı:
bildiğim kadarıyla Gold paralel ürün satıyor. yani sattığı ürünleri yurtdışından ithal ederken Türkiye distrübütörlerinin kontrolünden geçirmiyor. bu durumda yetkili servis bu ürünlere bakmaz. Gold metro elektronik diye bir şirketle anlaşmış. garanti ve tamir işlerine onlar bakıyor. sizde de fatura yok. sıkıntılı bir durum.
Hocam şu an yanımda değil ama Telefonumun kutusunda samsung Türkiye'ye ait garanti belgesi flan var.Sanıyorum dediğiniz durum benim telefonum için geçerli olmuyor.

Niyazi SARAL' Alıntı:
Bu konu benim doktora konum :) Şaka bir yana gerçekten son 4-5 yıldır Tübider bünyesinde Piyasa Gözetim Komisyonunda çalışıyorum.

Hukuki olarak Garanti kartınızın mutlaka verilmesi gerekmektedir. Sanayi Bakanlığı bilhassa bu konu üzerinde durmaktadır. Ancak piyasada uygulama faturanın da gösterilmesi ile garanti sürecinin işletilmesi şeklindedir. Bildiğiniz gibi hukuk sadece uyuması gereken minimum ahlaki standartları belirler. Fatura ile işlem yapılması ahlakidir. Birçok firma ise sadece kendi kayıtları ile de işlem yapmaktadır ki Samsung merkezin de benzer bir tavır göstereceğini düşünüyorum.
Bunu doğruluyorum bazı ürünleri garantiye yolladığımda benden fatura istemezken bazıları kesinlikle faturanın fotokopisini veya kendisini istedi.
Hatta teknik servis ile de az tartışmamıştım şimdi ben faturayı nereden bulacağım fatura vardı ama nereye koyduğumu bilmiyordum. Sonunda aldığım yerden bana faturayı tarayıp email ile gönderdiler bende ürüne ekleyip öyle göndermiştim.
Hatta bazı düşüncelerimi bu sayfada paylaşmıştım. :)
notebook-tasinabilir-bilgisayarlar-f176/t-servis-adaptor-icin-laptopu-istiyor-t62595.html

Kardeşimin laptobu arıza çıkardığında ben servis ile iletişime geçmiştim, onlar da fatura istemişlerdi. Ben de hepsiburada'dan aldığımız için oradan fatura örneği istedim. Taranmış olarak emaille bana göndermişlerdi. Siz de firmadan faturanızın örneğini isteyin. Kayıtlarında fatura olmak zorunda sanırım :D

direk ithalatcısı kimse ona gönderin o faturasız onarımıını sağlar
telpa teleses yada genpaya gönderebilirisniz

air ties ürünüm bozulmuştu. aradım ups kargodan karşı ödemeli göndermemi istediler. ürünün yanında başka bir evrak göndermedim. kargo ücreti dahil tek kuruş ödemedim.
yanlız buradaki püf nokya ürün üzerine yapıştırılan seri numarası çıkartılmamış olmalıdır.

denizlerb' Alıntı:
Arkadaşımın dediği doğru - samsung la iletişime geçmeniz durumu çözmez.

Fakat omd nin dediği gibi - fatura yok ise bile gold a gidip faturanızı tekrar çıkartabilirsiniz.. Kredi kartı extremde var diyorsunuz - aldığınız günü söylerseniz gold un muhasebesine, oradan size bir örnek çıkarırlar - bu kadar işi yokuşa sürmemeleri gerekirdi aslında..
Faturayı kaybetme durumu sık karşılaşılan bir şey olması gerekir. Ayrıca faturaların üzerinde " Garanti belgesi yerine geçmez " diye bir ibare görüyorum sık sık. Sizin kutunun içinden çıkan garanti belgesi de aynı şeyi yapmalı diye düşünüyorum.

Hocam Gold Bilgisayarı aradım şimdi..Mağazaları taşınmıştı falan,o yüzden eski faturalara erişemeyiz dediler.Telefonda Telpa garantisi olduğunu söyledim,Bulunduğum yerde de Telpa Servisi var.Oraya götürecem.Bakalım yardımcı olacaklar mı?

Arkadaşlar Telpa'ya götürdüm telefonu,içinde yazan Seri numarası okunmuyor diye,servise almadılar.Fatura olmasa da olur ama seri numarası mutlaka gerekiyormuş.

Niyazi SARAL' Alıntı:

Hocam garanti etiketleri için ne diyorsunuz. Örneğin bir firma bir projeksiyon cihazı için bu etiket zarar görürse garanti dışı kalır diyor. Diğer bir firmada öyle bir şey yok.

BBNET
Geri