Bu akıllı tahtalara aynı dönemde aynı şeylerin olması ilginçArkadaşlar merhabalar bizim okuldaki faz-1 imajı yüklü olan akıllı tahta bir kaç kere güç tuşuna basmayı denemeden tek seferde açılmıyor. Sebebi ne olabilir?
Çok teşekkür ederim hocam denerim ama sorun bios pili ise tarih ve saatin geri kalması ve internete girerken bağlantınız gizli değil hatası vermesi gerekmiyor mu?Bu akıllı tahtalara aynı dönemde aynı şeylerin olması ilginçGeçen Perşembe Cuma bir akıllı tahtamız aynı şekilde oldu. Uzun uzun birkaç kez deneyerek açılıyor.
Bios pilini değiştirdim hemen, yok değişmedi.. En son tahtaya win10 güncellemesi gelmiş ama yüklenememiş, ondan sonra kapandı ve bu sorun başladı dedi öğrenciler. Açılışla bir alakası yok söyledikleri şeyin, bios kısmına bile gelmiyor çünkü.
Araştırmalara devam edeceğim birşey bulursam yazarım hocam.
Siz birşey yapmadıysanız hemen bios pilini değiştirin, düzelme ihtimali yüksek.
Bu yöntemi hiç duymadım ancak deneyeceğim.Arkadaşlar, bunun teknik sebebini tam olarak açıklayamam ama kesin çözümü söyleyeyim. Tahtayı söküp arka kısmını açıyoruz ve karta ulaşıyoruz. Ekteki dosyada kırmızı üçgenin içindeki mavi ok ile işaretlediğim siyah kabloyu söktüğünüzde düzeliyor. Bir çok tahtada denendi ve tamamında işe yaradığı görüldü.
Sanırım bunu yaparak HDMI ve VGA bağlantılarını iptal etmiş oluyoruz.
Bir çok kez deneyin mutlaka açılacak hocam açıldıktan sonra sıkıntı kalmayacak sonraki açılışlarda sorunsuz açılacaktır.Arkadaşlar faz1 tahta açılmıyordu bıos pilini değiştirdim taktım yine açılmıyor ben de arıza kaydı bıraktım
Bir çok kez deneyin mutlaka açılacak hocam açıldıktan sonra sıkıntı kalmayacak sonraki açılışlarda sorunsuz açılacaktır.
Hasari Hocamın dediği gibi. Birkaç kez deneyin taki açılana kadar. Açılımca bios düzenleniyor ve artık sorun kalmıyor. Eğer pilinizde sorun yok ise.Arkadaşlar faz1 tahta açılmıyordu bıos pilini değiştirdim taktım yine açılmıyor ben de arıza kaydı bıraktım
Bunlara gerek yok hocam bios pilini değiştirin. Düzelir. Şimdiye kadar düzelmeyen tahta olmadı bende. Ama bios pilini takarken mutlaka avometre ile ölçün. Pilin volt değeri ve artı eksi bacaklarının doğru puntolandığından emin olun.böyle de bir çözüm var. epey denedim. oluyor.
Hocam pilin volt değeri kaç olmalı ve artı eksi bacaklarını nasıl kontrol edebiliriz?Bunlara gerek yok hocam bios pilini değiştirin. Düzelir. Şimdiye kadar düzelmeyen tahta olmadı bende. Ama bios pilini takarken mutlaka avometre ile ölçün. Pilin volt değeri ve artı eksi bacaklarının doğru puntolandığından emin olun.
Voltajı 3 volt. Ben ölçtüğümde 3.1 falan görünüyor.Hocam pilin volt değeri kaç olmalı ve artı eksi bacaklarını nasıl kontrol edebiliriz?
F7 tuşu ile boot menüsünü açın o listede harddisk görünüyormu diye bir bakın.Arkadaşlar 2 gün önce tathtanın bıos şifresini değiştirmiştim bugün açıyorum açmada sıkıntı yok tek seferde açıyor yalnız bıos ekranı geliyor açılışta neden olabilir ...harddisk i de iyice oturttum aslında
F7 tuşu ile boot menüsünü açın o listede harddisk görünüyormu diye bir bakın.