faz 1 bilgisayarlarla başım dertte

Kodla Büyü

undomiel

Site Gezgini
merhaba arkadaşlar ben okulumda windows 98 yüklü doğru düzgün çalışmayan bilgisayarlarla çalışmak zorundayım malesef.çocukların yaptığı ödevleri flash bellekte saklamak istiyorum ama flash belleği görmüyor.nette 98 driverlarını buldum ama bilgisayarlarda deepfreze olmamasına rağmen ne kaydedilirse siliniyor ne yapacağımı şaşırdım ne olur bana bir çıkış yolu gösterin :cry:

Aramıza hoşgeldin Faz1zede arkadaşım. Senin için hayat bir daha asla eskisi gibi olmayacak. :P :lol:

Hocam yine de siz deep freeze kurmayı deneyin.Çünkü imajdan kurulduysa imajı çekilen makinede freeze varsa göstermesede çalışıyor . Kurmaya çalıştığınızda uninstall seçeneği aktif oluyor.Bir deneyin bakalım.

1. Faz mağdurlarından biriyim. İlk öğretmenliğime bu bilgisayarlarla başladım bu bilgisayarlar ömrümden ömür tüketti desem yeridir bu konuda @omd hocamıza katılmadan edemiyorum.
İyi yönünden düşünecek olursak donanımla ilgili oldukça terjübe kazanacaksınız.
Sorununuza gelince ödevleri almak savdasından vazgeçin bence çünkü çıkarıcak sorunlarla zaten başınız yeterince ağrıyacak. İllaki sisteme çeki düzen vermek isterseniz xp lite versiyonu var nette dolaşıyor onun kullanabilirsin. Bazı hocalarımızda bu sistemlere windows 2000 kurduklarını ve yüksek performans aldıklarını söylüyorlar. Eğer ram miktarı 128 mb altında değilse normal Xp deneyebilirsin fakat gereksiz servisleri kapatmak şartıyla.

Eğer ağ bağlantılarınız sağlamsa ki bu sistemlerin çoğunun ağı çökmüştür ağ yoluyla da dosyarı yedeklemeyi deneyebilirsin.

Birde iyi bir haber vereyim bu sene 1.Faz sınıfları yenilenecekmiş. Ben dört senedir yenilecek lafını duyuyorum bu sefer umarım gerçekten yenilenir sizde bu işkenceden kurtulursunuz.

Faz 1 Kulübüne hoş geldin :)

Deepfreeze yok görünüyor olabilir ama aslında var olabilir :) Simgesi kaybolmuş olabilir belki

Faz 1 lerin yenileneceğine dair resmi yazıyı bugün okudum. İhale süreci tamamlamış , 36 haftalık süreç içinde bütün yenileme/kurulum işlemlerini tamamlanması gerekiyor yazıyor yazıda.

omd' Alıntı:
Aramıza hoşgeldin Faz1zede arkadaşım. Senin için hayat bir daha asla eskisi gibi olmayacak. :P :lol:

:puhaha: :puhaha:

evet evet ben de o şanslı öğretmenlerdenim =) hasari hocama katılıyorum. okulda edinmediğim bilgileri bu bilgisayarları söke taka edinmeye başladım ama yazılımsal dert hiç bitmiyor.
ben win me kullanıyorum xp lite denemedim hiç. win me da usbleri direk tanıyor driver a gerek yok, kaldırıyor da gayet iyi faz I için. öyle dyned im filan zaten yok :)

ama ben de hazır yazmışken bir şey sorayım yeni formatladığım bilgisayarların fareleri önceden çalışmıyordu aygıt yöneticisinde ünlemli görünüyordu, hala öyle görünüyor çalışmıyor. sonuçta otomatik tanıyacak acaba portta mı sorun var eğer porttaysa nasıl çözeceğim? ve interneti de aynı şekilde sarı ünlemli görünüyordu ara ara kendi kendine düzeliyor sonra yine bozuluyor çalışmıyor nedeeeeeen???

hocam bende bayaa uğraştım Allah kolaylık versin.

1-flaş bellek için internette nusb32 diye küçük bir program var bu işe yarıyor ama yanlış hatırlamıyorsam 98se olması lazım 98 i kabul etmeyebilir. bunu yükleyince bilgisayarda bazı yazılar ingilizceye dönüşebilir.

2-deepfreez vardır büyük ihtimal. simge kaybolur bazen benimde başıma geldi. undeepfreezer programıyla kaldırıp tekrar kurabilirsin. imaj dosyan varsa hiç uğraşma direk imajı yükle bence.

hocam sürekli çalışacaksan imaj muhakkak al. norton ghost 2003 ü tavsiye ederim bu sistem için. (Acronis i denemedim) . deepfreez kesin kur. bende stabil bir sürüm var istersen buraya atarım. hatta netop scholl 3.01 bile kurabilirsin. ben denedim çalışıyor (Acer sistem için Bekoyu bilmem ama aşağı yukarı aynı ayarda zaten)

tabiki daha iyisi isteriz ama elimizdeki buysa bir şekilde de kullanmamız gerekir :)

kwr_kwr' Alıntı:
ama ben de hazır yazmışken bir şey sorayım yeni formatladığım bilgisayarların fareleri önceden çalışmıyordu aygıt yöneticisinde ünlemli görünüyordu, hala öyle görünüyor çalışmıyor. sonuçta otomatik tanıyacak acaba portta mı sorun var eğer porttaysa nasıl çözeceğim? ve interneti de aynı şekilde sarı ünlemli görünüyordu ara ara kendi kendine düzeliyor sonra yine bozuluyor çalışmıyor nedeeeeeen???
Muhtelemen pinlerinden biri kırılmıştır kontrol edin. USB bağlantı yolunu kullanabilirisin. Klavye mouse USB değillerse dönüştürücü sayesinde portu değiştirebilirsin.

Ekli dosyalar

• USB-PS2F_LR.jpg
    USB-PS2F_LR.jpg
    59 KB · Görüntüleme: 1,007
Saygıdeğer arkadaşım;
Okul idaresiyle konuşun, bilgisayarlarınıza Ram takviyesi yaparak XP çalıştırabilirsiniz.128 hatta 256 ram yapabilirsiniz(Ki internette bir sürü ucuza sd ram var.Ben 128 likleri 2-5 tl arası toplamıştım).Bu da sorunlarınızı çözer.Dyned felan çalıştırmaz ama ofis Xp, internette gezinti,net support falan çalışır.Hem ağda da problem olmaz.Flash bellekte tanır, sorun olmaz.Donanım olarak en sorunsuz makinalar komik olacak ama bunlar. Düşünsenize 1998-1999 kurulumu,11 yaşındalar ama bendekiler hala canavar gibiler.Micro Xp ye falan gerek yok.Sp2 Xp çalışır.Sp3 yüklerseniz rahat çalışacağını zannetmiyorum.Deepfreezer ile 3yıldır kullanıyorum.Hala 3 yıl önce kurduğum gibiler.Hiç tekrardan imaj atmaya gerek olmadı.Tavsiye ederim Ram leri artırın.

omd' Alıntı:
gerçekten de hayat asla eskisi gibi olmayacak galiba :lol: bu faz 1 lerin yenilenme lafını bende duydum ama bu gidişle labı yenilemeden bilgisayarları dağıtacaklar :? deepfreze i yeniden bi kurmayı deneyim o zaman işe yarar inşallah.ya bu bilgisayarlara format atacak olsam ne usb yi kabul ediyor ne de cd rom u çalışıyor nasıl bi okula düştüm yarabbi :scared:

arkadaşım şimdiden geçmiş olsun.netsupport school ile topla ödevlerini hiç girme flash disk disket olaylarına,başına iş açar o bilgisayarlar.fazla kurcalama:)
öğretmen bilgisayarı için usb driver var çalışıyo.deep freeze büyük ihtimalle simge görünmüyodur.sen bi kısayol tuşlarıyla denedinmi?(ctrl+shift+f6) format atarsan kesinlikle image kullan hi.ç uğraşma ayrı ayrı.çünkü onlar bugün tanıdığı driveri diğer gün tanımazdan gelebiliyolar.hadi kolay gelsn

ve interneti de aynı şekilde sarı ünlemli görünüyordu ara ara kendi kendine düzeliyor sonra yine bozuluyor çalışmıyor nedeeeeeen???[/quote]
1. Switch i kapatıp açın.Switch ler bunu çok yapıyor.Düzelecektir.
2. 1. Madde işe yaramazsa ethernet kablonuzu kontrol edin fare kemirmiş olabilir :) Ya da RJ45 lerde sorun vardır.

omd' Alıntı:
daha güzel bir söz bulamdım...

driver-bios-firmware-update-f106/windows-98-icin-usb-flas-bellek-surucu-t1137.html

Hocam, tavsiyelerim,, (beko mu, yoksa acer mi belirtmemişsin ama)
1-EBİTEFOları ara, ellerinde imaj varsa onları yükle.. -Dynet ve mebvitamin kurmanı isteyecekler. Bu işleri de ebitefolara havale edeceksin.. (mebvitamin kurulmaz 128 mb ram ister flash player :P , dynet için mebides.meb.gov.tr deki kitapçıkta 256 mb ram istiyor fakat 32 mb /milenyum da çalışıyor.)

2-Hatta onlara bir kasa götür, tertemiz halletsinler.. sende gelen kasadaki harddiski kopyala (acronis clon disk vs)
3-İdareyle konuş, 128 ram (133lük)almaya çalış herbirine,, internette ve çarşıda fiyat araştırması yapmayı unutma.. (XP kurmaya çalış)
4-Ethernet kartları XP de fazla sorun vermesede win98 de sorun verebiliyor.. mümkünse değiştir.
5-fareler için de usb fare almaya çalış, çarşıda 7,90tl ye gördüm..
6- Bir de (win98de)sabit ip atama !!!
7- Forumda bu konu hakkında biraz arama yap :) sorun çıktıkça yani bol bol bakarsın.. forum faz1zede kaynadığı için mümkün olduğunca yardım etmeye çalışırız..

hocam burdaki tavsiyeleri espiri niyetine oku faz1 i ancak faz1 ciler bilir. bir bilgisayara etkinlikcd lerini office tam olarak kurdum imaj aldım diğer bilgisayarlarda bu imajdan kurtuldum. uğraşmıyorum flash milash sadece olanlarla yetiniyorum artık. sisteme fazla direnme ömründer gider vallahi. benden sana tavsiye :D

Faz 1 bilgisayar labaratuvarında , imaj dağıtma işlemini nasıl gerçekleştirdiniz?

Cd sürücüler çalışamdığı için harici sürücü takarak mı yoksa , ağ üzerinden mi imaj yüklediniz?

DotCom' Alıntı:
Faz 1 bilgisayar labaratuvarında , imaj dağıtma işlemini nasıl gerçekleştirdiniz?

Cd sürücüler çalışamdığı için harici sürücü takarak mı yoksa , ağ üzerinden mi imaj yüklediniz?

Ben ghost 11'in windows ortamında çalışan sürümünü ghost32 bir bilgisayarda çalıştırdım. Faz-1 bilgisayar hddlerini ide-usb aparatla bu bilgisayara bağladım. Önce ilk kurduğum bilgisayarın ghostunu aldım. Sonra diğer bilgisayarların hdd'leri tek tek takarak ghostla aktardım. Windows ortamında 4 GB aktarmak bir kaç dk sürüyor. Eski kasalarda bunu hdd'den hdd'ye yaparsanız saatler alabiliyor. 30 tl'lik aparat bir ghost imajı hayatınızı kurtarır.

win me (millennium) kurun sorunlarınızın bir kısmı çözülecektir
makinaların en iyi yanı hepsinin aynı olması birine kurup "disk to disk" yapıp diskten diske kopyalayamanız en mantıklı çözüm olacak
imaj alıp yüklemek hem uzun sürüyor hemde yeterli disk alanı yok
win me yi nette bulamazsanız yükleyelim

hocam benim pc leri iyi sizi anlamıyorum ama buralarda şöyle bir rivayet var bakanlık 2011 yılından artık lab yapmayacak ve yenilemeyecek onun yerine her öğretmene bir pc ve projeksiyon verecekmiş öğle diyoralar malum bilişim teknolojileri derside okullarda neredeyse kalmadı daha ne diyeyim ben inandım.

bayram840' Alıntı:
hocam benim pc leri iyi sizi anlamıyorum ama buralarda şöyle bir rivayet var bakanlık 2011 yılından artık lab yapmayacak ve yenilemeyecek onun yerine her öğretmene bir pc ve projeksiyon verecekmiş öğle diyoralar malum bilişim teknolojileri derside okullarda neredeyse kalmadı daha ne diyeyim ben inandım.

2011 yılında lab kurulmayacak diye bir söylenti doğru değildir ,faz 1 konumundakilerin güncelleştirmesi yapılacak 36 hafta içinde.

her öğretmene bir pc ve projeksiyon değil de , her sınıfa akıllı tahta ve dizüstü bilgisayar verilecekmiş , Fatih projesi kapsamında

DotCom' Alıntı:

Bir tanesine tertemiz kurmuşşsan, ve kasanın birinde cdrom çalışıyorsa tamamdı ama biraz zahmetli,
1- Acronis Clon disk , iki harddiski aynı kasaya bağlayın, Bilgisayarı CDden başlatın, Acronis Clon disk seçin, uyarılara dikkat edin, ve orjinal harddiski master, diğerini slave yapın..
2- hiren boot cd de disk kopyalam araçları var, yönergeleri takip edin.. http://www.filestube.com/h/hiren+s+bootcd+11

eya ve hasan önerileriniz için teşekkür ederim.

Usb'den çalışan bir cdrom bulup , acronis ile ağ üzerinden imaj almayı deneyeceğim.

Kasaların her birini açıp kapatmak gerçekten uzun vakit alıyor.

Bir yandan da Acronis'in Snap Deploy versiyonunu inceliyorum. Tanıtımları gerçekten çok güzel. Hiçbir açılış medyasına gerek yok. Sadece bilgisayarın ağ üzerinden başlatılabilmesi yeterli oluyormuş. Eğer yapabilirsek bizim için çok faydalı olacağına inanıyorum.

İyi çalışmalar

DotCom' Alıntı:
eya ve hasan önerileriniz için teşekkür ederim.

Usb'den çalışan bir cdrom bulup , acronis ile ağ üzerinden imaj almayı deneyeceğim.

Kasaların her birini açıp kapatmak gerçekten uzun vakit alıyor.

Bir yandan da Acronis'in Snap Deploy versiyonunu inceliyorum. Tanıtımları gerçekten çok güzel. Hiçbir açılış medyasına gerek yok. Sadece bilgisayarın ağ üzerinden başlatılabilmesi yeterli oluyormuş. Eğer yapabilirsek bizim için çok faydalı olacağına inanıyorum.

İyi çalışmalar

Hocam faz-1 bilgisayarların ağ üzerinden boota izin vereceğini pek tahmin etmiyorum kastınız boot ise. Yok dos ortamında ağa bağlanıp setup başlatmaksa o ayrı. Ama bootu desteklemiyor diye biliyorum.

Bu arada kasaları açmak kapatmak o kadar da vakit almıyor. Ben 30 bilgisayarı yarım günde klonladım.

ya anakart, ya da psu'lar yandı. Gün mü sayacağım şimdi: 36 x 7 = 252 gün nasıl geçer. :cry: hüüüü......
ramlerimiz 32 mb
hd'ler 4 GB
Ben ağlamayım da kim ağlasın.

Bu sene eş tayini yaparken özellikle tek tek okulların labaratuar durumlarını sordum. İyi bir laboratuarı olan okuldayım bu seferde öğretmen yaş ortalaması yüksek ve sınıflar kalabalık çıktı.

Geri