uplink portu dediğiniz nerde hocam. access pointe gelen sarı kablo mubir kişi akıllı tahtanın bulunduğu sınıftaki access pointe gelen "uplink" portuna bağlı kablolyu belli aralıklarla örneğin 2-3 saniye ara ile sök tak yapacak, diğer kişi bu esnada switch in orada hangi portun ışıklarının yanıp söndüğünü izleyecek. (telefonla haberleşirlerse daha da kolay olur-söktüm takım felan gibi)
Onlar sizi yönlendirecek.Tahtaya gelen portun hangisi olduğunu nasıl bulabilirim
kablo rengi olarak bilmiyorum hocam. access point bağlı iki kablo olması lazım. bağlı olduğu portta yazar zaten uplink diye. bizde faz2 var. internetten bakıp yazdım size.uplink portu dediğiniz nerde hocam. access pointe gelen sarı kablo mu
Tahtaya gelen kablonun kutusunda numara yazar. Sistem odasında da kablolarda numara yazıyor. Numara silinmiş veya kopmuş ise tahtanın başında biri dursun. Sistem odasında kabinetin karşısında da diğer kişi. Tahtanın kablosunu sök tak yapınca kabinette de takip eden kişi hangi portun ışığının yanıp söndüğüne bakacak.Tahtaya gelen portun hangisi olduğunu nasıl bulabilirim
tahtalara kablo access pointten geliyor olmalı. dolayısyla tahtanın ethernet kablosunu sök tak yapınca kabinetteki switch ışığı yanıp sönmeyecektir. yukarıda da yazdığım gibi o sınıftaki access pointe gelen kablonun sök tak yapılması lazımdır.Tahtaya gelen kablonun kutusunda numara yazar. Sistem odasında da kablolarda numara yazıyor. Numara silinmiş veya kopmuş ise tahtanın başında biri dursun. Sistem odasında kabinetin karşısında da diğer kişi. Tahtanın kablosunu sök tak yapınca kabinette de takip eden kişi hangi portun ışığının yanıp söndüğüne bakacak.