Faz 2 tahtalarda öğretmenlerin anlayamadıkları(seminer için)

Kodla Büyü

sertokus

Süper Üye
Süper Üye
Merhaba arkadaşlar. 3-4 okula genel şöyle 1 saatlik bir bilgilendirme yapacağız iki bilişimci arkadaş. Öğretmenlerden en çok gelen sorulara göre yapalım diyoruz.
Faz 2 tahtalarda genel ve ya Win 8.1 ile ilgili anlayamadıkları konular neler. Bizde de daha tahtalar yeni geldiği için pek bir tecrübemiz yok öğretmenlerin yapamadıkları hakkında. Yorumlarınızı bekliyoruz.

Anlatacaklarımız aşağı yukarı şöyle şimdilik: Bunu sizlerin tavsiyelerine göre şekillendireceğiz.
Powerpointte slayttan çıkamama(Henüz dokunmatikte çözemedim)
Powerpointte geri sayfaya nasıl gelinir(klavyesiz ve mouse siz)
Windows 8.1 de ki pencere geçişleri (henüz tam anlamıyla dokunmatikte kavrayamadım)
Epic Pen Kurulumu(eğer tahtada yoksa. Aynı zamanda tahtalardakinden daha güzel bir versiyonu var)
Spot on the mouse programı kurulumu(Kablosuz klavye ile ders anlatırken öğrencilerin mouse imlecini görebilmeleri için)
Kablosuz klavyeyi f ve q geçisi sağlayabilme
Tahtanın internete bağlandığında otomatik bağlanabilmesi için ayarlar
Kumandasının kullanımı. (kumanda ve mouse kullanımı)
Sürücülerde sıkıntı çıkarsa driver'ların bulunduğu klasör
HDMI ve VGA ile bağlantı. Dokunmatik bağlantısı. Ses kablosu bağlantısı belki
Antropi yazılımı(ama öğretmenler beğenmedik diyor çoğu) belki arka planı siyah yapma filan
Şifre işlemleri
Bilgisayarı koruma açısından bir kaç program tavsiyesi (toolwiztime, gizliaktifolsun.bat)

EBA anlatmayacağız. çünkü ilçede bununla alakalı bir seminer verildi
Arkadaşlar eksikliklerimi, yanlışlarımı, tavsiyelerinizi yazın lütfen... :idea:

hocam kasmayın kendinizi,
sen ne anlatırsan anlat, karşındaki almak istemiyorsa beyhudedir emeğin,
ben daha tahtaların bilgisayar olduğunu kavratamadım çoğu öğretmene,
nasıl kavrasın heleki başlat düğmesine basınca başlat menüsü açılmıyor,
üstelik karmakarışık! bir yere giriyor,

eğitim fakültelerinde istisnasız tüm bölümlerde çatır çatır BT dersi verilmeli,
uygulamalı sınavlardan geçmeli öğretmenler,
yoksa ceremesini biz çekiyoruz,

hocam tahtalarda 7 Zip denen bir sıkıştırma programı olduğundan bahsedin,
winrarlar aynı işi yaptığını ifade edin,
illaki winrar simgesini aramasınlar.

birarti1' Alıntı:
hocam kasmayın kendinizi,
sen ne anlatırsan anlat, karşındaki almak istemiyorsa beyhudedir emeğin,
ben daha tahtaların bilgisayar olduğunu kavratamadım çoğu öğretmene,
nasıl kavrasın heleki başlat düğmesine basınca başlat menüsü açılmıyor,
üstelik karmakarışık! bir yere giriyor,

eğitim fakültelerinde istisnasız tüm bölümlerde çatır çatır BT dersi verilmeli,
uygulamalı sınavlardan geçmeli öğretmenler,
yoksa ceremesini biz çekiyoruz,

hocam tahtalarda 7 Zip denen bir sıkıştırma programı olduğundan bahsedin,
winrarlar aynı işi yaptığını ifade edin,
illaki winrar simgesini aramasınlar.
Teşekkür ederim öneriniz için

powerpointte slayt çıkamama demişsiniz, elini basılı tut (bu eylem sağ tıklama anlamı taşır) çıkan menüde en altta slayt bitir e tıkla

hocam akıllı tahtanın olayı antropi. onu anlat. örneğin pdf yi antropi de içe aktarma. ekran görüntüsü alma. nesneleri kaydetme. ayrıca eğitim cdleri kullanan varsa sanal cd kullanma vs.. powerpointi falan da aktarabiliyosun zaten antropiye.

cakkoyun' Alıntı:
hocam akıllı tahtanın olayı antropi. onu anlat. örneğin pdf yi antropi de içe aktarma. ekran görüntüsü alma. nesneleri kaydetme. ayrıca eğitim cdleri kullanan varsa sanal cd kullanma vs.. powerpointi falan da aktarabiliyosun zaten antropiye.
Teşekkür ederim hocam. Yarın bi deneyeyim. Acaba epic penin yaptığından farklı birşey yapıyor mu onu merak ettim. Epic pen en üstte durarak video, resim, pdf , powerpoint vb. tüm belgelerde karalama yapmamıza yarıyor. ekran görüntüsü alıyorda. kullanımı kolay. antropide üçgen ve kare çizme dışında artıları nelerdir. Bilgi verirseniz sevinirim

* Tahtanın klasik bilgisayardan farkı olmadığı, isterlerse zengin içerik gösterimi için kullanabilecekleri
(Hiç kullanmayacaksa bile bir videonun gösterimi için klasik-tek yönlü ya da zaman zaman durdurarak tartışma ortamı yaratarak kullanılabilir)
* Antropi'nin birçok ders içeriğini klasörler arasında boğulmadan tek bir dosyada toplamalarına yardımcı olduğu ve üzerinde notlar alıp ders sonunda öğrencilerle paylaşabilecekleri bir araç olduğu, isterlerse z-kitap dahi oluşturabilecekleri başka EBA yazılımlarının olduğu,
* Derste kullanılacak materyaller için kesinlikle önceden bir hazırlık/kontrol yapılması gerektiği(Açılmayabilecek/kullanımında sıkıntı çıkabilecek materyaller için ders öncesi bir hazırlık yapmamışlarsa, ders esnasında yardım alabilecekleri birisi olmayabilir, BT Öğretmeni de derste olabilir. Virüs taraması, ek yazılım kurulması gerekebilir,...vs vs)
* Tahtanın ders arasında, sonraki ders nasılsa kullanılacak denilerek açık bırakılmaması, toz temizliğine dikkat edilmesi, çok zorlanırlarsa öğretmenlerin kendi kendilerine kalibrasyon yapabilmeleri
* HDMİ bağlantısı sırasında tahta üzerindeki kontrolü de açmaları gerektiği,
* Tahtaların öğretmenlerin kişisel bilgisayarı olmadığı, kişisel dosya ve klasörlerini ya da 2 gb'lık eğitim arşivlerini tahtaya kopyalamamaları gerektiği. Sistemin geri yüklenmesi ya da yeniden başlatma sonrasında tüm dosyalarının silineceği,
* İnternetten bir içeriğe ulaşmakta sıkıntı yaşayacaklarsa herşeyden önce kendilerinin de BİR İÇERİK ÜRETMELERİ ve BUNU İNTERNETTE PAYLAŞMALARI GEREKTİĞİ. HEP TÜKETİCİ OLMAMALARI. Sonradan "Materyal bulamıyorum..." diye veryansın etmenin alemi yok.

Aklıma şimdilik gelenler bunlar. Hergün yeni bir sorun yeni bir tedbir :)
Kolaylıklar dilerim.

sugibi' Alıntı:
* Tahtanın klasik bilgisayardan farkı olmadığı, isterlerse zengin içerik gösterimi için kullanabilecekleri
(Hiç kullanmayacaksa bile bir videonun gösterimi için klasik-tek yönlü ya da zaman zaman durdurarak tartışma ortamı yaratarak kullanılabilir)
* Antropi'nin birçok ders içeriğini klasörler arasında boğulmadan tek bir dosyada toplamalarına yardımcı olduğu ve üzerinde notlar alıp ders sonunda öğrencilerle paylaşabilecekleri bir araç olduğu, isterlerse z-kitap dahi oluşturabilecekleri başka EBA yazılımlarının olduğu,
* Derste kullanılacak materyaller için kesinlikle önceden bir hazırlık/kontrol yapılması gerektiği(Açılmayabilecek/kullanımında sıkıntı çıkabilecek materyaller için ders öncesi bir hazırlık yapmamışlarsa, ders esnasında yardım alabilecekleri birisi olmayabilir, BT Öğretmeni de derste olabilir. Virüs taraması, ek yazılım kurulması gerekebilir,...vs vs)
* Tahtanın ders arasında, sonraki ders nasılsa kullanılacak denilerek açık bırakılmaması, toz temizliğine dikkat edilmesi, çok zorlanırlarsa öğretmenlerin kendi kendilerine kalibrasyon yapabilmeleri
* Tahtaların öğretmenlerin kişisel bilgisayarı olmadığı, kişisel dosya ve klasörlerini ya da 2 gb'lık eğitim arşivlerini tahtaya kopyalamamaları gerektiği. Sistemin geri yüklenmesi ya da yeniden başlatma sonrasında tüm dosyalarının silineceği,
* İnternetten bir içeriğe ulaşmakta sıkıntı yaşayacaklarsa herşeyden önce kendilerinin de BİR İÇERİK ÜRETMELERİ ve BUNU İNTERNETTE PAYLAŞMALARI GEREKTİĞİ. HEP TÜKETİCİ OLMAMALARI. Sonradan "Materyal bulamıyorum..." diye veryansın etmenin alemi yok.

Kolaylıklar dilerim.
Teşekkürler paylaşımınızı değerlendireceğim :idea:

sugibi' Alıntı:

Kolaylıklar dilerim.
:alkis:

sertokus' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar. 3-4 okula genel şöyle 1 saatlik bir bilgilendirme yapacağız iki bilişimci arkadaş. Öğretmenlerden en çok gelen sorulara göre yapalım diyoruz.
Faz 2 tahtalarda genel ve ya Win 8.1 ile ilgili anlayamadıkları konular neler. Bizde de daha tahtalar yeni geldiği için pek bir tecrübemiz yok öğretmenlerin yapamadıkları hakkında. Yorumlarınızı bekliyoruz.

Anlatacaklarımız aşağı yukarı şöyle şimdilik: Bunu sizlerin tavsiyelerine göre şekillendireceğiz.
Powerpointte slayttan çıkamama(Henüz dokunmatikte çözemedim)
Powerpointte geri sayfaya nasıl gelinir(klavyesiz ve mouse siz)
Windows 8.1 de ki pencere geçişleri (henüz tam anlamıyla dokunmatikte kavrayamadım)
Epic Pen Kurulumu(eğer tahtada yoksa. Aynı zamanda tahtalardakinden daha güzel bir versiyonu var)
Spot on the mouse programı kurulumu(Kablosuz klavye ile ders anlatırken öğrencilerin mouse imlecini görebilmeleri için)
Kablosuz klavyeyi f ve q geçisi sağlayabilme
Tahtanın internete bağlandığında otomatik bağlanabilmesi için ayarlar
Kumandasının kullanımı. (kumanda ve mouse kullanımı)
Sürücülerde sıkıntı çıkarsa driver'ların bulunduğu klasör
HDMI ve VGA ile bağlantı. Dokunmatik bağlantısı. Ses kablosu bağlantısı belki
Antropi yazılımı(ama öğretmenler beğenmedik diyor çoğu) belki arka planı siyah yapma filan
Şifre işlemleri
Bilgisayarı koruma açısından bir kaç program tavsiyesi (toolwiztime, gizliaktifolsun.bat)

EBA anlatmayacağız. çünkü ilçede bununla alakalı bir seminer verildi
Arkadaşlar eksikliklerimi, yanlışlarımı, tavsiyelerinizi yazın lütfen... :idea:

Hocam sizin bu yazdıklarınız 30 saatlik Fatih projesi eğitimden teknoloji kullanımı kursunda anlatılıyor...
Kursa bişey bırakmıycaksınız maşallah.

Geri