Merhaba arkadaşlar. 3-4 okula genel şöyle 1 saatlik bir bilgilendirme yapacağız iki bilişimci arkadaş. Öğretmenlerden en çok gelen sorulara göre yapalım diyoruz.
Faz 2 tahtalarda genel ve ya Win 8.1 ile ilgili anlayamadıkları konular neler. Bizde de daha tahtalar yeni geldiği için pek bir tecrübemiz yok öğretmenlerin yapamadıkları hakkında. Yorumlarınızı bekliyoruz.
Anlatacaklarımız aşağı yukarı şöyle şimdilik: Bunu sizlerin tavsiyelerine göre şekillendireceğiz.
Powerpointte slayttan çıkamama(Henüz dokunmatikte çözemedim)
Powerpointte geri sayfaya nasıl gelinir(klavyesiz ve mouse siz)
Windows 8.1 de ki pencere geçişleri (henüz tam anlamıyla dokunmatikte kavrayamadım)
Epic Pen Kurulumu(eğer tahtada yoksa. Aynı zamanda tahtalardakinden daha güzel bir versiyonu var)
Spot on the mouse programı kurulumu(Kablosuz klavye ile ders anlatırken öğrencilerin mouse imlecini görebilmeleri için)
Kablosuz klavyeyi f ve q geçisi sağlayabilme
Tahtanın internete bağlandığında otomatik bağlanabilmesi için ayarlar
Kumandasının kullanımı. (kumanda ve mouse kullanımı)
Sürücülerde sıkıntı çıkarsa driver'ların bulunduğu klasör
HDMI ve VGA ile bağlantı. Dokunmatik bağlantısı. Ses kablosu bağlantısı belki
Antropi yazılımı(ama öğretmenler beğenmedik diyor çoğu) belki arka planı siyah yapma filan
Şifre işlemleri
Bilgisayarı koruma açısından bir kaç program tavsiyesi (toolwiztime, gizliaktifolsun.bat)
EBA anlatmayacağız. çünkü ilçede bununla alakalı bir seminer verildi
Arkadaşlar eksikliklerimi, yanlışlarımı, tavsiyelerinizi yazın lütfen... :idea:
Faz 2 tahtalarda genel ve ya Win 8.1 ile ilgili anlayamadıkları konular neler. Bizde de daha tahtalar yeni geldiği için pek bir tecrübemiz yok öğretmenlerin yapamadıkları hakkında. Yorumlarınızı bekliyoruz.
Anlatacaklarımız aşağı yukarı şöyle şimdilik: Bunu sizlerin tavsiyelerine göre şekillendireceğiz.
Powerpointte slayttan çıkamama(Henüz dokunmatikte çözemedim)
Powerpointte geri sayfaya nasıl gelinir(klavyesiz ve mouse siz)
Windows 8.1 de ki pencere geçişleri (henüz tam anlamıyla dokunmatikte kavrayamadım)
Epic Pen Kurulumu(eğer tahtada yoksa. Aynı zamanda tahtalardakinden daha güzel bir versiyonu var)
Spot on the mouse programı kurulumu(Kablosuz klavye ile ders anlatırken öğrencilerin mouse imlecini görebilmeleri için)
Kablosuz klavyeyi f ve q geçisi sağlayabilme
Tahtanın internete bağlandığında otomatik bağlanabilmesi için ayarlar
Kumandasının kullanımı. (kumanda ve mouse kullanımı)
Sürücülerde sıkıntı çıkarsa driver'ların bulunduğu klasör
HDMI ve VGA ile bağlantı. Dokunmatik bağlantısı. Ses kablosu bağlantısı belki
Antropi yazılımı(ama öğretmenler beğenmedik diyor çoğu) belki arka planı siyah yapma filan
Şifre işlemleri
Bilgisayarı koruma açısından bir kaç program tavsiyesi (toolwiztime, gizliaktifolsun.bat)
EBA anlatmayacağız. çünkü ilçede bununla alakalı bir seminer verildi
Arkadaşlar eksikliklerimi, yanlışlarımı, tavsiyelerinizi yazın lütfen... :idea: