Faz1 Açılışta Siyah ekrana düşme

Kodla Büyü

Beyza66

Üye
Merhaba arkadaşlar elimde faz1 Vestel siyah tahta var açılış da fandan ses geliyor ama ekran siyahta kalıyor .ops yi söktüm pili değiştirdim fakat sorun devam ediyor ops yi başka tahtaya taktım onda da aynı sorunu verdi.pili alt tarafa bantlama şeklinde yapmadım yalnız eski pilin kablosuna çıkarıp oraya taktım pili üst tarafa koydum ondan mı kaynaklı bilmiyorum

Eski pil ile yeni pilin yönleri doğrumu kontrol edin yani artı eksi kutupları eğer doğru ise ilk taktığınızda startı direk almaz 5-6 kez tekrar tekrar denemeniz gerekiyor. Israrla deneyin birinde start alacaktır. Sonra biosa girin tarih saati düzeltin sıkıntı kalmaz sonraki açılışlarda sorunsuz açılacaktır.

Son düzenleme:
evet dikkat ettim oturdu zaten doğru olmasa pine tam oturmazdı diye düşünüyorum yarın tekrar aç kapa yapayım denedim aslında bir kaç kez

Eski pil ile yeni pilin önleri doğrumu kontrol edin yani artı eksi kutupları eğer doğru ise ilk taktığınızda startı direk almaz 5-6 kez tekrar tekrar denemeniz gerekiyor. Israrla deneyin birinde start alacaktır. Sonra biosa girin tarih saati düzeltin sıkıntı kalmaz sonraki açılışlarda sorunsuz açılacaktır.
Aynı şekilde açılmayan 5 tahta OPS açıldı, dediğiniz gibi hocam ısrarla açmaya çalışmak gerek. Bazen açılmıyor ama ısrarla devam edip BIOS girince gerekli düzeltmeler yapıldıktan sonra da bir daha sorun çıkmıyor.

evet dikkat ettim oturdu zaten doğru olmasa pine tam oturmazdı diye düşünüyorum yarın tekrar aç kapa yapayım denedim aslında bir kaç kez
Hocam birkaç kez bende demedim ama olmamıştı, elektrik kapatıp açın sonra tekrar deneyin üst üste basın, mutlaka açılır, ısrarla devam edin.

Pili değiştirdim bios tarih saat değişmedi. Saat tarih doğru geldi.
Açılırken aynı sorun devam ediyor.

Pili değiştirdim bios tarih saat değişmedi. Saat tarih doğru geldi.
Açılırken aynı sorun devam ediyor.
Hocam pili hızlı değiştirince veya fiş takılı kaldığı sürece saat doğru oluyor ama biosta hata geçmiyor. Dolayısıyla taktığınız pili ölçün mümkün ise mutlaka kaliteli pil alın çünkü bazı piller 3volt üstü göstermesine rağmen kalitesizliğinden yeterli akımı vermeyebiliyorlar. Birde kutupları mutlaka ama mutlaka kontrol edin. Piyasada ters kutup pil çok fazla pili yanlış takmış olabilirsiniz.

Tüm etkenleri denediniz ısrarla yine olmadıysa ops üzerindeki bileşenlerden kaynaklanabilir bu durumda da servise başvurmak gerekiyor.

Beş kez açıp kapama işlemi yaptım olmadı 1+2 diye bi şey gördüm internette öyle olunca açılıyor Muş içeriğini tam olarak bilen var mı

Bu sayfayı okuyun:

Geri