Fazla ödenen maaş

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan uyksl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

uyksl

Üye
Arkadaşlar benim maaşım aynı yıl ve kıdem arkadaşlarıma göre fazla yatmış.bunu ben farkettim. araştırdığımda ise göreve başlama tarihimden itibaren fazla yattığını tespit ettim. milli eğitime başvurdum bilgilendirme için Bu ilçeye geldiğin tarihten itibaren öde eski ilçe bizle alakalı değil diyor. fakat eski ilçede bizden çıktın bizimle alakalı durum yok diyorlar.sorum şu daha sonra bu fazla ödenen parayı benden faiziyle talep ederlermi?izlemem gereken yol nedir? şimdiden teşekkürler.

fazla ödenen maaşı sizden geriye dönük talep ederler hocam. bununla ilgili olarak sözlü başvuru yapmayınız. muhakkak dilekçe ile başvuru yapınız. onlar zaten size dönmek zorunda kalırlar. fakat sözlü olarak giderseniz uğraştıracak bişey olduğu için başlarından atarlar. diğer ilçe ile irtibata geçilecekse de kurumlara arası iletişim yok mu kendileri yapsınlar. yoksa bireysel çok uğraştırıyorlar. kolay gelsin sıkıntılı bir konu.

dilekçeni ver olay senden çıksın hocam.. zaman içinde sana geri dönülüp parayı geri ödemen istenecektir.. bilmiyorum farkında değilim demen bir işe yaramayacak ben haber verdim düzeltseydiniz demek için dilekçe yaz ver onlar uğraşsın..

dilekçe verdim ama dilekçeyi geri verdi milli eğitimdeki memurlar.hepsi farklı bişey söylüyor.hiç karıştırma diyende var.hepsini öde diyende ama bana resmi olarak borç dökümü çıkarıp tebliğ eden yok:(

resmi yazı olarak geri vermişler inşallah elden dilekçeyi geri almayın bize böyle bişey gelmedi derler.. borç olarak size tebliğ edilirse faizi artı cezası ile geri ödemek zorunda kalırsınız tecrübeyle sabittir..

Faiziyle geri alırlar bu bir, eğer gidip rica edersen bir kaç taksitle de ödemene izin verirler, bir arkadaş askere giderken aldığı maaşın fazla kısmını döndükten sonra 3 ay içinde ödemişlerdi, malum gelince para lazım tek kalemde zor olur diye.
İşin birde şu kısmı var, o para da kul hakkı olur mu? birilerinin hatasının günahını sen çekeceksin gibi görünüyor, ilkokul mezununu alırsan böyle olur, bence vicdanının sesini dinlemişsin mücadelesini de var. ileride daha çok pişman olursun ödeyemezsin milyonlarca insanın hakkı üzerinde kalmasın. kal sağlıcakla hocam.

eğer hatalı bildirim yoksa maaş yapılmasının seninle alakası yok hocam, yanlış yapan ödemeli. tahakkuktan sorumlu idareciden çıkar para. biz öğretmenler fazla insaflı olduğumuz için başkasının hatasınıda ödüyoruz.

Fazla ödenen miktarı alırlar ve faiz de biner hocam. Şöyle düşün. Askere giderken bize tam maaş yattı biz yarısını geri yatırdık. Çünkü fazla ödeme yapılmıştı. Askere gitmeden önce tam yatan maaşı tam çekip ödemeyenlere faiz işler yıllık yüzde 9du sanırım faizi.

şimdi siz dilekçeyi okul yoluyla göndermiş olmanız lazım zaten. okuldan resmi yazıyla ilçeye giden bi yazı nasıl elden verilir geri, nasıl bi görev anlayışıdır bu. ayrıca size cvp veremiyorlarsa il yada bakanlığa görüş sormaları gerekir oluru budur. siz bir dilekçe ile bunu bildirmezseniz ileride yapılacak bir incelemede sizden faizi ile alırlar. düştüğünüz durumda hiç bir suçunuz olmamasına rağmen mağdur olan yine siz oluyorsunuz. resmi yollarla dilekçe verin size dönmek zorundalar.

veritas' Alıntı:
şimdi siz dilekçeyi okul yoluyla göndermiş olmanız lazım zaten. okuldan resmi yazıyla ilçeye giden bi yazı nasıl elden verilir geri, nasıl bi görev anlayışıdır bu. ayrıca size cvp veremiyorlarsa il yada bakanlığa görüş sormaları gerekir oluru budur. siz bir dilekçe ile bunu bildirmezseniz ileride yapılacak bir incelemede sizden faizi ile alırlar. düştüğünüz durumda hiç bir suçunuz olmamasına rağmen mağdur olan yine siz oluyorsunuz. resmi yollarla dilekçe verin size dönmek zorundalar.

okul onaylı gönderdim hocam ama milli eğitimde işler böyle yürüyo heralde :!: işten kaçmak istiyorlar ama bu bunu yıllar geçtikçe artan bir faiz olarak karşıma çıkarmı hiçbiri buna geçerli bir cevap vermiyor :!:

Phascolarctos cinereus' Alıntı:
eğer hatalı bildirim yoksa maaş yapılmasının seninle alakası yok hocam, yanlış yapan ödemeli. tahakkuktan sorumlu idareciden çıkar para. biz öğretmenler fazla insaflı olduğumuz için başkasının hatasınıda ödüyoruz.
Aradığınız cevap burada hocam.

Re: Ynt: Fazla ödenen maaş

camouflage' Alıntı:
Phascolarctos cinereus' Alıntı:
Aradığınız cevap burada hocam.

Valla ben ödedim 2 yıl önce. Ama doğrusu yukarıda yazdığı şekilde olmalı

tebligat yapılmadığı sürece bir sıkıntı olmaz eğer böyle bir talep olursa son 3 ayın borcunu ödersin gerisi senii bağlamaz

Bende son 3 ay ödenir diye biliyorum. Hatta mahkeme kararı var bende olacaktı akşam bakayım evde.

birader yanlış maaş ödemesi olduğunu ve yanlışlığın düzletilmesi için dilekçe yaz okul müdürüyle bu meseleyi konuş bir an önce bu işlemi yaptır.Bugüne kadar olan faiziyle birlikte sen den geri isteyecekler zimmet dosyası düzenlerler.ödemeni yaparsın sonraki ay bordrodan düzeltilmiş mi diye kontrol et kardeş ben başımdan geçtiği için tecrübeyle konuşuyorum.

Geri