Fen lisesine yabancı uyruklu öğrenci kaydı yapılması

Kodla Büyü

xyz3d

Üye
Fen lisemize bu sene ilk defa yabancı uyruklu bir öğrenci puanla yerleşti. Ortaöğretim kurumları yönetmeliğine göre (Madde 29/4) yabancı uyruklu öğrencilerin kayıt yaptırabileceği okul türleri arasında fen lisesi yer almıyor. Peki nasıl fen lisesine yerleşebiliyor? Yasal bir dayanağı var mı? Yoksa sistemde bir açık mı var? Öğrenci ülkemizdeki bir imam hatip ortaokulunda okumuş ve lgs puanı ile okulumuza yerleşmiş görünüyor. E-okulda Yabancı öğrenciler raporunda çıkıyor.. TC kimlik numarası 99 ile başlıyor.

Eğer yasal ise bu tüm öğrencilerimiz için kötü bir durum. Öğrencilerimiz sadece yaşıt vatandaşlarımızla değil, kendi ülkesindeki başka ülkelerin (Öğrenci Suriyeli değil, başka bir orta doğu ülkesi) çocuklarıyla da yarıştırmış olacağız. Ek bir kontenjan da verilmemiş. Eğer bu yerleştirme yasalsa: Ben bunu sofradaki bir vatandaş çocuğunu kaldırıp yerine yabancı uyruklu bir çocuğu oturtmak olarak görüyorum. Sofradan kaldırdığımız çocuk kendi çocuğumuz.. ve kendi başının çaresine bak, bundan sonra bu sofrada bulunmayacaksın diyoruz.. Oysa ki yöntem sofraya yeni bir tabak eklemek şeklinde, yani kontenjan artışı şeklinde yapılmalıydı.

Yasal sürece hakim bir kişi cevap yazarsa sevinirim.

Yabancı uyruklu öğrencilerin kayıtları
(4) (Değ: 13/09/2014-29118 RG) Yurtdışından gelen yabancı uyruklu öğrenciler,okulların kayıt-kabul şartları dikkate alınarak Anadolu liseleri, Anadolu imam hatip liseleri,mesleki ve teknik Anadolu liseleri, çok programlı Anadolu liseleri ile mesleki ve teknikeğitim merkezlerine öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonu marifetiyle yerleştirilirler.

Son düzenleme:
Siz sanırım eskisine bakıyorsunuz. Geçen yıl değişmiş o maddenin fıkrası:

(4) (Ek :RG-13/9/2014-29118) (Değişik:RG-8/9/2023-32303) Yurtdışından gelen yabancı uyruklu öğrencilerin, öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonu tarafından okulların kayıt-kabul şartları, denklik belgeleri ve program uyumu dikkate alınarak;

a) Merkezi sınav puanı bulunmayan öğrencilerin ortaöğretim kayıt alanı içinde tercihe bağlı olarak öğrenci alan okullara veya mesleki eğitim merkezlerine yerleştirme ve nakil işlemleri dengeli bir şekilde yapılır.

b) Merkezi sınav puanı bulunan öğrencilerin yerleştirme ve nakil işlemleri ise kontenjan şartı aranmaksızın puanının yeterli olduğu okula yapılır.

O zaman öğretmen olmak için Türk vatandaşlığı gibi bir kriter olmasın. Böylece birkaç bin kişi arasından değil milyonlar/milyarlar arasından en iyisi seçilir.. MEB tüm dünya vatandaşları arasından atama yapsın.. Matematik, fizik, kimya, bilişim, ingilizce, almanca, fransızca vb. ortak alanlarda en iyiler öğretmen olur. Bu durumda büyük bir ihtimalle öğretmen olamazdın.. Yerinde büyük bir ihtimalle bir hintli olurdu. Bizde ayrımcılık gibi bir şey yapmamış olurduk. Hak eden öğretmen olurdu.

Siyasetçi olmak için de... Türk vatandaşı olmak gibi bir kriter olmasın. Kendi çocuğumuzu korumazken neden siyasetçi korunsun? Örneğin bir Suriyeli de bakan ya da millet vekili olabilsin. O kadar emek vermiş sonuçta.. Projeleri iyiyse neden kendi siyasetçime mahkum olayım? Neden vatandaşlıkla uğraştıralım.. Madem bu ayrımcılık olarak görülüyor, ayrımcılıkları sonuna kadar kaldıralım..

MEB'in 2023 yılına kadar ayrımcılık yaptığını da söylemiş oluyorsunuz. Birde "yabancı" ifadesi de kaldırılsın, sonuçta o da ayrımcı bir ifade..

Devlet vatandaşını korur. Özellikle de geleceği olan çocuklarını..
Bu mantıkla mirasını da evlatlarına değil onu en fazla hak edene bırak. (Arkandan çok söverler, o ayrı mesele..)
Bunu ayrımcılık olarak görmek kendi evlatlarına ihanettir. İhanet ettiğin evladına ihtiyacın olduğunda sana göstereceği şey bellidir.
Tatile giderken neden çocuklarını götürerek ayrımcılık yapıyorsun? Diğer çocuklar ne olacak? Evlatlarının ayrıcalıkları var değil mi?

Eğer bir iyilik yapılacaksa fazladan kontenjan belirlenir. Söylediklerim NET.

Son düzenleme:
Bu mantıkla mirasını da evlatlarına değil onu en fazla hak edene bırak. (Arkandan çok söverler, o ayrı mesele..)
Bunu ayrımcılık olarak görmek kendi evlatlarına ihanettir. İhanet ettiğin evladına ihtiyacın olduğunda sana göstereceği şey bellidir.

Söylediklerim NET.

Hocam çok güzel cevap vermişsin zaten ayrımcılık yapmazsan kendi öz vatandaşlarına ayrımcılık yapmış olursun Misafirlik 3 gündür. Bundan fazlası sadakadır diyor ,Ne bitmeyen misafirlikmiş...

Bırakın şu ayrımcılığı. Çocuk kaç yıl kalkış emek vermiş
Benim çocuğum da diğer ülkelerde yapılacak sınavlarda çok başarılı olabilecek potansiyele sahip.

Türkiye Cumhuriyeti kimliğiyle gidip; bu tür sınavlara girip; ücretsiz olarak ülkenin en iyi okulunda okuyabilecek bir ülke gösterir misiniz?

Yeğenim İtalya yada Almanyada üniversite okumak istiyor.Daha lisede.Annesi ve babası şu ana kadar 1.9 trilyon para harcadi.Daha da burada sınav kazanacak da biraz burslu okuyacak.Hintliler ve Burkinofasolular bile ülkemizde bedava okuyor.Telefonumu hintliye sattım yazilim mühendisliği okuyor konuştuk.Turkiyeye hizmet etmeden Silikon vadisine gidecek aynen bunu bana söyledi.Otobus bedava, yemek bedava, üniversite bedava.

Yeğenim İtalya yada Almanyada üniversite okumak istiyor.Daha lisede.Annesi ve babası şu ana kadar 1.9 trilyon para harcadi.Daha da burada sınav kazanacak da biraz burslu okuyacak.Hintliler ve Burkinofasolular bile ülkemizde bedava okuyor.Telefonumu hintliye sattım yazilim mühendisliği okuyor konuştuk.Turkiyeye hizmet etmeden Silikon vadisine gidecek aynen bunu bana söyledi.Otobus bedava, yemek bedava, üniversite bedava.

Atatürk'ün Türklük Şuurunu edindiği an:

"Orduya ilk katıldığım günlerde, bir Arap binbaşısının ''Kavm-i Necip ( Üstün Kavim/Irk ) evladına sen nasıl kötü muamele yaparsın'' diye tokatladığı bir Anadolu çocuğunun iki damla göz yaşında Türklük şuuruna erdim. Onda gördüm ve kuvvetle duydum. Ondan sonra Türklük benim derin kaynağım, en derin övünç membaım oldu. Benim hayatta yegane fahrim, servetim, Türklükten başka bir şey değildir."

Vatanını, milletini sevmek ırkçılık değildir!
Bir ırkın üstünlüğünü savunmuyorum!
Ancak Atatürk'ün kazandığı Türklük şuurunu yıllar sonra yaşadığın olaydan sonra kazanırsan artık çok geç olacak.. ki bu gidişle yaşayacağın zaman yakındır..
Irkçılığı da fırsat verildiğinde kimlerin yaptığını GÖR! Irkçılığın ne olduğunu öğren ondan sonra sağa sola çemkir..

"Vatanı korumak, çocukları korumakla başlar" Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Kendi çocuğuna sahip çıkmayan güruh birgün hak ettiğini yaşar. Ne verdin ki elime, onu sürem yüzüne misali...

Bak diğer müslüman ülkeler çocuklarını nasıl koruyor örnek verelim. Katar'ın yerlisi için herşey ücretsiz. Çoğunluğu İngiltere'de eğitim alıyor. Devlet kaynakları yerliler için bedava...Sonradan gelenler ise resmen köle/hizmetçi olarak kullanılıyor. Onlara herşey ücretli. Neden çocuklarını koruyorlar? Katarlılar ırkçı mı? Katar ümmetin bir parçası değil mi?

Dubai'de (BAE) göçmenlerin çok büyük bir çoğunluğuna vatandaşlık verilmiyor. Tam vatandaş olarak tanınmamaları nedeniyle hiçbir devlet yardımı alamıyorlar. ( https://en.m.wikipedia.org/wiki/Human_rights_in_the_United_Arab_Emirates ).

Pakistan kendi ülkesindeki Afganları yıllarca mülteci kamplarında tecrit etti. Vatandaşlık vermedi. En sonunda Afganistan'a geri postaladı.. Pakistanlılar ırkçı mı? Ümmetin bir parçası değiller mi? Kendi vatandaşını korumaya çalışıyorlar.. ( https://www.bbc.com/turkce/articles/cq5857575qgo )

Lübnan Suriyeli mültecileri ülkelerine geri göndermeye başladı. Arap olmalarına rağmen bunu yaptılar. Ümmet demediler. ( https://www.bbc.com/turkce/articles/cv2nj4j1pqyo )

Ürdün kendi topraklarındaki birçok Filistinliyi ülkemize gönderdi. Ümmet demediler..

Ümmetin kalbi; Sudi Arabistanda mültecilerin ülke nüfusuna oranı yüzde 0.01 iken Türkiye'de neden yüzde 23.72? Dünya'da tek ümmet biz mi kaldık? ( https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Mülteci_nüfuslarına_göre_ülkeler_listesi ) Ya da bizim milletimiz ümmeti yanlış mı anladı?

( https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Ümmet )

Ümmetçilik ( https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Ümmetçilik ) ise bambaşka birşeydir.. Dinle alakası yoktur. Abdülhamit'in siyasi bir hedefidir. Bu siyaset çoktan yok olmuş, başarısızlığa uğramıştır; fakat son yıllarda tekrar gündeme gelmiştir. Artık geçerliliği-işlevi olmayan bu siyasi hedef için Türk devleti, milletiyle birlikte hırpalanıyor..

Türkiye'de yabancılar kaymakamlıklardan, PTT ve Kızılay dan yardım alıyorlar. Eczane de ilaç parası, hastane parası ödemiyorlar. Kadın doğum uzmanları onlar için çalışıyor. Benim büyük annem yatalak durumdayken, teyzem tekerlekli sandalye verilmesi için başvurdu. Büyük anneme tekerlekli sandalye verilmedi. Fakat Suriyeli birkaç kişiye elektrikli olanlarından verildiğini gördüğümde , çok kırıldım. Büyük annem evden dışarı çıkamadı ve vefat etti. Yaşlılık maaşından başka da bir geliri yoktu. Dedem emekli bile değildi ve emekli maaşı da bırakmamıştı..

50 kişilik otobüse 100 kişi doldurursan belki herkes bir yere gider ancak kimse mutlu olmaz. Böyle bir otobüste fren de tutmaz. Bir yerde kaza kaçınılmazdır. Dengesiz artan nüfustan dolayı talep enflasyonu yüksek olur. Kendi halkın barınma sorunu, işsizlik yaşar. Birçok hizmet verilemez olur, hastanede randevu bulman zorlaşır. Okullarda sınıflar kalabalıklaşır. İşsiz ordusu artar. Suç oranları artar. Yabancılar için cezaevi bile açmak zorunda kalırsınız. ( https://www.trthaber.com/haber/turk...n-yabanci-tutuklular-icin-cezaevi-461847.html ) Sadece ucuz işçi çalıştıran patronlar mutlu olur. Çünkü maliyeti halk öder. Maliyetleri azaltmak için kurumlar, sektörler ucuz işçi arar ve uyuşturucu bağımlıları gibi ucuz işçi bağımlısı olurlar. Alıştıkları için Türk vatandaşlarını da sömürmek isterler. Fakat aynı ücretlere Türk vatandaşları çalışmak istemez. Sömüremedikleri Türk vatandaşlarını tembellikle suçlarlar. Tarım, hayvancılık gibi sektörler yabancıların eline geçer. Yabancıların eline geçtiğinde bu kez yabancılar istedikleri fiyatı koymaya başlarlar. Yine kaybeden uzun dönemde halk olur. Ülke kaynakları yeterli gelmediği için ithalat patlar. O nedenle dövizin enflasyona etkisi çok yüksek olur. Döviz baskılanmaya çalışılır...

Allah ya size vicdan versin ya da evladınıza fırsat..Amin..

Vatanını sevmek ırkçılık değildir

Son düzenleme:
Atatürk'ün Türklük Şuurunu edindiği an:

"Orduya ilk katıldığım günlerde, bir Arap binbaşısının ''Kavm-i Necip ( Üstün Kavim) evladına sen nasıl kötü muamele yaparsın'' diye tokatladığı bir Anadolu çocuğunun iki damla göz yaşında Türklük şuuruna erdim. Onda gördüm ve kuvvetle duydum. Ondan sonra Türklük benim derin kaynağım, en derin övünç membaım oldu. Benim hayatta yegane fahrim, servetim, Türklükten başka bir şey değildir."

Vatanını, milletini sevmek ırkçılık değildir!
Bir ırkın üstünlüğünü savunmuyorum!
Ancak Atatürk'ün kazandığı Türklük şuurunu yıllar sonra yaşadığın olaydan sonra kazanırsan artık çok geç olacak..
Irkçılığı da fırsat verildiğinde kimlerin yaptığını GÖR! Irkçılığın ne olduğunu öğren ondan sonra sağa sola havla..

Vatanını sevmek ırkçılık değildir

?????? Hergün tek tek Atamızın dedikleri çıkıyor onun yolunu takip edebilseydik şimdi Dünyanın sayılı devletlerinden olurduk.

O zaman öğretmen olmak için Türk vatandaşlığı gibi bir kriter olmasın. Böylece birkaç bin kişi arasından değil milyonlar/milyarlar arasından en iyisi seçilir.. MEB tüm dünya vatandaşları arasından atama yapsın.. Matematik, fizik, kimya, bilişim, ingilizce, almanca, fransızca vb. ortak alanlarda en iyiler öğretmen olur. Bu durumda büyük bir ihtimalle öğretmen olamazdın.. Yerinde büyük bir ihtimalle bir hintli olurdu. Bizde ayrımcılık gibi bir şey yapmamış olurduk. Hak eden öğretmen olurdu.

Siyasetçi olmak için de... Türk vatandaşı olmak gibi bir kriter olmasın. Kendi çocuğumuzu korumazken neden siyasetçi korunsun? Örneğin bir Suriyeli de bakan ya da millet vekili olabilsin. O kadar emek vermiş sonuçta.. Projeleri iyiyse neden kendi siyasetçime mahkum olayım? Neden vatandaşlıkla uğraştıralım.. Madem bu ayrımcılık olarak görülüyor, ayrımcılıkları sonuna kadar kaldıralım..

MEB'in 2023 yılına kadar ayrımcılık yaptığını da söylemiş oluyorsunuz. Birde "yabancı" ifadesi de kaldırılsın, sonuçta o da ayrımcı bir ifade..

Tatile giderken neden çocuklarını götürerek ayrımcılık yapıyorsun? Diğer çocuklar ne olacak? Evlatlarının ayrıcalıkları var değil mi?

Eğer bir iyilik yapılacaksa fazladan kontenjan belirlenir. Söylediklerim NET.
anlamazlar hocam bazı kendini çağdaş zanneden sözüm ona ileri zekalılar. kendi milletinin hakkını başkası yer de sesini çıkarmaz hatta savunur. sonra der ki hastanede randevu, okulda kontenjan bulamıyorum. yani bir de üstüne gelir sana dert yanar. bu kafa neyin kafası ancak Allah bilir. anlayamazsin. anlamaya çalışırsan çıldırırsın. çünkü anlayacak bir tarafı yok. kafasının yerinde işkembesi var.

hiç bir seye sasırmıyorum artık yas ilerleyince...parası olan okuyor geziyor yiyor içiyor dunya ona guzel,yemişim milliyetci sosyal devletci yaklasımları...gercek bu fazla uzatmaya gerek gormuyorum cunku bunu degistircek gucum bile yok en azından ekonomik onun için gereksiz tartısmaya girmem hiç vesselam...

YouTube da fenomen olanları izleyin siz. Dediğiniz gibi onlar daha çok beğeni alırlar bizden. Sizin ölçülerinize daha uygun Enes Batur filan

Burası YouTube, insta, tiktok vs bir ortam değil. Burada beğeni düşünceyi beğenmek saygı duymaktır. ayrıca

Mesela Barış Özcan da öyle değil mi (örnekler çoğaltılabilir)
Ne dediğimi anladınız da işinize gelmedi. Hadi iyi günler

Irkçılığın yeni adı kendi çocuklarını korumak mı oldu?
Allah senin gibileri bildiği gibi etsin, ülkeyi orta doğuya peşkeş çektiniz, neymiş müslüman kardeşliği imiş, ulan onlarda zerre kadar Türk sevgisi yok, yarısı sorunlu ve kullanıma müsait, bunları amerika israil kullanıp iç savaş çıkartacaklar, uyanık olun diyemem uyumaya kodlanmışsınız.

Benim çocuğum da diğer ülkelerde yapılacak sınavlarda çok başarılı olabilecek potansiyele sahip.

Türkiye Cumhuriyeti kimliğiyle gidip; bu tür sınavlara girip; ücretsiz olarak ülkenin en iyi okulunda okuyabilecek bir ülke gösterir misiniz?
Hocam öyleyse bence seve seve alırlar

Benim atalarımın kanıyla alınmış bu topraklarda, askerlik yapan ben, şehit olan ben, vergi veren ben, asgari ücret maaşlı babamın ek iş yaparak okuttuğu ben, ikinci el sınav kitaplarıyla çalışıp üniversite kazanan ben, üniversiteyi kazanıp gece çalışıp - gündüz okuyan ben, KPSS yi kazanıp en ücra memleket köşelerinde çalışan ben.
Sonra vatanını savunmaktan aciz adamlar gelsin burada ücretsiz sağlık, yiyecek yardımları ile 5-6 çocuk doğrsunlar. Sonra da kalkıp benin çocuklarımın geleceği için eğitim alacağı yerlere yerleşip hakkımı gaspetsinler. Irkçı değilim olamama da aksine humanist birisiyim ama bu kadar da humanist olamam. Önce benim ülkemin vatandaşları ve çocuklarının geleceği, sonrasında ihtiyaç halince başka ülke vatandaşları.

Bazı Öğretmenler hangi akılla ülkenin temeline dinamit koyulmasını destekliyor anlamak güç.
Osmanlı Devleti'nin yıkılış sürecinden hiç ders çıkarılmadı. Ümmet kardeşliği hikayesi 1. Dünya savaşıyla bitti.
Google çeviri ile sosyal medya hesaplarını incelerseniz bize ne gözle baktıklarını anlarsınız.
İhtiyaç sahibi kendi insanlarımızın Kendi insanlarımızın gereksinimleri giderilmeden kimseye gir kuruş yardım destek ayrıcalık yapılmamalı.

bugün manavda çalışan Suriyeli biriyle konuştum. vatandaşlık aldın mı dedim? yok ben kaçak gibi bir şey dedi. Nasıl yani dedim. Ben arada Suriye'ye gidiyor sonra geri geliyor dedi. Vatandaşlık almama az kaldı, bazen polis çeviriyor ama bir şey demiyor, sen akıllısın diyorlar dedi. Çocukları da burada okula yazdırdım dedi. Anlattıklarından anladığım şey Türkiye vatandaşlığı almanın çok kolay olduğu. Adam elini kolunu sallaya sallaya bir Suriye'ye bir buraya geliyor. Elini kolunu sallaya sallaya vatandaşlık alacağını söylüyor. Mesela Suriyeli olması meselesi değil. Başka bir ülke de olabilir. Mesele kolayca girip çıkmaları ve kolayca vatandaşlık alabilmeleri.

Benim suriyeli kaçak idi.Dedim nimetlerden faydalan.Emniyet geldi kimlik tespiti yaptı beraber gidip nufusta adres kaydını gerçekleştirdik.Simdi resmi ogrencim ve 3 tane de kardeşi var.Her biri için 1000 lira kaymakamlık yardımı ve günlük ekmek alıyor.Kendisine yardım ettim eğer ki geri dönerse benim de günün birinde Suriyede bir sofram olacak.Bu önemli birsey değil.
Şehirde resmi kayıtlara göre 4 bin yabancı üniversite öğrencisi var.Cogu şehir böyle.

Geri