Fetih_1453

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan or_han
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

or_han

Site Gezgini
Türk Sinema Tarihin En yüksek Bütçeli Filmi "FETİH 1453" sinemada ne kadar başaralı olabilir ?
Kimler izlemeyi düşünüyor??

bu film tabii ki izlenir. yıllarca adam akıllı tarihimizi anlatan filmlerin özlemini duyduk. defalarca herkes dile getirdi. elalemin ne filmlerini sinemada izliyoruz, bunu mu izlemeyeceğiz...

KENDİM VE TÜM OKULA 4-8 SINIFLARIN HEPSİNİN İZLETMEYİ DÜŞÜNÜYORUM. AYRICA DÜNYANIN İLK GÜNÜ isimli kitabınızıda okumanızı tavsiye ederim.

Karamurat-Malkoçoğlu-Karaoğlan-Battalgazi serilerini izlemekten sıkılmıştım artık :)
Tabiki o filmlerde güzeldi..

yıllardır istanbul'un fethini niye film yapmıyorlar diye kızıyordum.
çoktandır sinemaya gitmiyorum ama bu filme kesinlikle gidecem.

Yüksek bütçe ile tarihimizdeki önemli olaylardan bir tanesini anlatmaya çalışan bir film var önümüzde. Hep yabancıları izleyip biz neden yapmıyoruz o kadar senaryoya sahipken diye özeleştiri yapıyorduk. Gün sahip çıkma günü bence. Yapılan filmin pekiştirecini sinemaya gidip izleyerek vermeliyiz ki bundan sonrada yapılmaya devam etsin.

Bu bir başlangıç olur devamı gelir temennisiyle merakla beklemekteyiz...

iyi yada kötü olduğuna kendim izleyip karar vereceğim nadir filmlerden olacak

gişe rekolarını kırması lazımki bu tip yapımlar yapılması cazip hale gelsin.yapımcısının röportajını izledim butun birikimini filme yatırmıs evini dahi satmış parası yetmeyince ustune bide kredi çekmiş.ben bidefa ailemi götüreceğim bidefada arkadaslarımla izlyeceğim

Önce kendim izleyeceğim. Ahlaka mugayir sahneler yoksa ve yerli dizi 'Muhteşem Kepazelik!' gibi değilse öğrencilerimi de götüreceğim. Hem de öyle birkaç öğrenci değil. Farklı günlerde en az 60 kişi götürmeyi planlıyorum. En son yayınlanan fragmanı da izledim.
İstanbul elbet birgün fetholunacaktır, onu fetheden kumandan ne büyük kumandan, fetheden askeder ne kadar güzel askerdir.
Hadis-i Şerif'i ile başlıyor.
istanbulhadis.jpg

“Letüftehannel Konstantiniyye, feleniğmel emiru, emiruha, feleniğmel ceyş-i, zelikel ceyş”

Hâlâ izlemeyen kaldıysa, 2. fragman için youTube linkini veriyorum. HD olarak izleyebilirsiniz.

http://www.youtube.com/watch?v=5HoR9_VdAXc

Kısaca benim için her şey filmin içeriğine bağlı.

Bugün fragmanını izledim sinemada..bi an için hollywood yapımı bi filmi izlediğimi sandım..efektler,görüntü,ışık,ses..standartın üstünde.. :+1:

daha önce de aynı başlık açılmıştı. aynı şeyi yazmıştım. gideceğim ama çok büyük beklentim yok, çünkü hayal kırıklığına uğramak istemiyorum. yönetmeni faruk aksoy, malum sırf gişe için recep ivedik çekmişti. aynı şekilde tribüne oynayan bir film değildir umarım.

Bu filme kötü de olsa iyi de olsa gideceğim inşallah. Çünkü başkaları da tarihimizle ilgili film yapma cesareti bulsunlar istiyorum.

Geri