Fiber Hat başka odaya taşıma

Kodla Büyü

alyhoca

Aktif Üye
Oturma odasında fiber hat var modemde burada duruyor haliyle salonda fiber hattı salona taşıyabilir miyiz

Evin içindeki ağ alt yapısına göre değişir. Yeni evlerde, evin girişinde sigorta kutusu yakınında bütün odalardan gelen ağ kabloları oluyor. Öyleyse kolay.
Bu şekilde değilse, sonuçta o fiber kablo oraya dışardan geldi. Mutlaka birisi onu oraya götürdü, aynı şekilde istediğiniz odaya da götürebilir.
Bir elektrikçi ustası, kılavuz denilen kıvrılabilen demirden çubuğunu kullanarak o fiber kabloyu istediğiniz odaya taşıyabilir.

Hocam fiber kablo kırıldığında tamiri maliyetli olduğu için çok dokunmamanızı tavsiye ederim.

Yerinizde olsam odadan salona buatların içinden cat6 kablo çeker/çektirir ve ucuna bir access point eklerdim.

elektrik hattından paylaşın interneti. evin her prizinde internetiniz olsun. harika bir olay..

Kablolu ile aynı hız ve ping değeri alıyor musunuz o şekilde hocam online oyun oynayacağım ping değeri önemli
hocam elektrik tesisatının kalitesi de önemli ama bir miktar kayıp oluyor, bu gerçek. rahatsız edici boyutta mı, kendim için asla öyle bir durum yok.
evin her yerinden kablo geçirmektense bu bana çok daha pratik bir çözümmüş gibi geliyor.

Oturma odasında fiber hat var modemde burada duruyor haliyle salonda fiber hattı salona taşıyabilir miyiz
Bizde de aynı durum var. Fiber hat oturma odasında, TV salonda duruyor. Tivibu var evde bi de o da sadece kablolu bağlanıyor. Powerline bir ürünle odadan salona elektrik hattı üzerinden internet çektik. Üzerinde bir tane RJ45 portu var onu da Tivibu'ya bağladık. Cihaz aynı zamanda access point görevi de görüyor. İnternet alanı da genişlemiş oldu. Sıkıntısız kullanıyoruz.

Bizde de aynı durum var. Fiber hat oturma odasında, TV salonda duruyor. Tivibu var evde bi de o da sadece kablolu bağlanıyor. Powerline bir ürünle odadan salona elektrik hattı üzerinden internet çektik. Üzerinde bir tane RJ45 portu var onu da Tivibu'ya bağladık. Cihaz aynı zamanda access point görevi de görüyor. İnternet alanı da genişlemiş oldu. Sıkıntısız kullanıyoruz.
Hangi ürün?

Bence kablo çekmeye, fiber kabloyu oynatmaya vs hiç gerek yok. Modeminizin markasına uygun Mesh yapabileceğiniz birtane kablosuz yayın yapacak AP cihaz alın. Modem yerinde kalsın AP’yi evde uygun bir yere koyun sadece prize takmanız yeterli Bütün evde full ve kararlı bir ağınız olur.

Bence kablo çekmeye, fiber kabloyu oynatmaya vs hiç gerek yok. Modeminizin markasına uygun Mesh yapabileceğiniz birtane kablosuz yayın yapacak AP cihaz alın. Modem yerinde kalsın AP’yi evde uygun bir yere koyun sadece prize takmanız yeterli Bütün evde full ve kararlı bir ağınız olur.
Hocam düşük ping almak istiyorum online oyun oynuyorum kablosuz bu mümkün olmuyor maalesef

yeni ev ise Evin girişinde tavanda bir elektirik kutusu olur yada mutfakta da olabilir. fiber kablolar ordan dağıtılmıştır. Oturma odasından kabloları çıkar. o kutunun içinden fiber kabloları çek kablolar gelir o kutunun üzerinde bir yere modemi koy ve kabloları tekrar bağla ben öyle yaptım. Modemi oturma odasından kurtardım böylece. Muhtemelen mutfak salona yakındır.

Ping kaybı çok olmuyor hocam. Sağlıklı bir bağlantı olması için 3lü vs. olmaması lazım. Direkt elektrik hattına bağlanmalı.

Eğer priz iptal olmasın derseniz şu modeli de var.

Bunların ikisi de sadece kablolu erişim sağlıyor. Eğer Wifi özelliği olsun isterseniz şu modeli var.

Hocam düşük ping almak istiyorum online oyun oynuyorum kablosuz bu mümkün olmuyor maalesef
İyi cihazlar kullanırsanız ping göz ardı edilecek seviyede olur. Ben oyun oynamıyorum ancak modemden aldığım değerleri evin her yerinde %99 alıyorum. Tabi burada evin büyüklüğü, cihazların kalitesi (bilgisayarınız dahil) ve ağ cihazlarının konumu çok önemli.

İyi cihazlar kullanırsanız ping göz ardı edilecek seviyede olur. Ben oyun oynamıyorum ancak modemden aldığım değerleri evin her yerinde %99 alıyorum. Tabi burada evin büyüklüğü, cihazların kalitesi (bilgisayarınız dahil) ve ağ cihazlarının konumu çok önemli.
Hangi ürünü kullanıyorsunuz siz hocam

BBNET
Geri