Fiberin Kurulumu Nasıl Yapıldı?

Kodla Büyü

Süvarim

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Öncelikle herkese iyi günler. Sevgili arkadaşlar okulunda fiber interneti olan arkadaşlara soruyorum: Fiberin kurulumu nasıl yapıldı? Şimdi ben bugün sistem odasına girdim. Fiber kablosu çekilmiş duruyordu. Ucu açık ve kalın bir kabloydu. Aynı elektrik kablosu gibi. Şimdi bunu bağlamak bize mi kaldı yoksa bağlamak için ayrıca gelecekler mi? Bunu sormamın sebebi ben yokken yaklaşık bir ay önce okula gelip kabloyu çekmişler o kadar. Ondan sonra ne gelen var ne giden? Sizin okulunuzda fiber kurulumu nasıl oldu anlatabilir misiniz? Ben beklemeye devam mı etmeliyim?

hocam fiberin bağlantısı için ayrı bir ekip gelip bağlayacak.Biraz beklemeniz gerekecek...

furkan4304' Alıntı:
hocam fiberin bağlantısı için ayrı bir ekip gelip bağlayacak.Biraz beklemeniz gerekecek...

Bu ekip gelince peki nelere dikkat etmek gerekir hocam biraz anlatır mısınız?

Ekip geldiğinde bir hız testi yapın olması gereken hıza yaklaşılıyor mu diye

Bize fiber alt yapısı kurulduktan yani kablo çekildikten 7-8 ay sonra bir eleman geldi, fiberi etkinleştirdi, kendisindeki yönergelere uygun olarak testi kendi SSD diskli bilgisayarında yaptı bize gösterdi, tutanak vs. imzaladık gönderdik, birkaç gün sonra AP'ler etkinleşti.

yakuphan' Alıntı:
Bize fiber alt yapısı kurulduktan yani kablo çekildikten 7-8 ay sonra bir eleman geldi, fiberi etkinleştirdi, kendisindeki yönergelere uygun olarak testi kendi SSD diskli bilgisayarında yaptı bize gösterdi, tutanak vs. imzaladık gönderdik, birkaç gün sonra AP'ler etkinleşti.

Eyvallah sağolasın hocam.

Fiberi sonlandırması için Türk telekomdan gelecekler. Bizim yapabileceğimiz bir şey değil çünkü kendi özel makineleri ile birleştirme yapıyorlar. Sonrasında kabinete router kurulumu yapılacak ve hız testi yapılacak. Test sonuçları okulunuza bırakılacak. Sonrasında ise switch konfigürasyonları yapılacak.

muratbdg' Alıntı:
Fiberi sonlandırması için Türk telekomdan gelecekler. Bizim yapabileceğimiz bir şey değil çünkü kendi özel makineleri ile birleştirme yapıyorlar. Sonrasında kabinete router kurulumu yapılacak ve hız testi yapılacak. Test sonuçları okulunuza bırakılacak. Sonrasında ise switch konfigürasyonları yapılacak.
Aynen hocama katılıyorum bizimkini de böyle yaptılar. Ayrıca Bilgisayar Lab. varsa söylemeniz lazım oraya da fiber internet gelmeden imzalamayın bir şey. Dikkat etmeniz gereken diğer hususta şu; fiber bağlandıktan sonra Türk Telekomu arayıp ADSL yi iptal ettirin. Modemi de müdürünüz Milli Eğitime götürsün. Sonra üst yazı ile size uyarı geliyor yoksa.

lonely2134' Alıntı:
muratbdg' Alıntı:
Aynen hocama katılıyorum bizimkini de böyle yaptılar. Ayrıca Bilgisayar Lab. varsa söylemeniz lazım oraya da fiber internet gelmeden imzalamayın bir şey. Dikkat etmeniz gereken diğer hususta şu; fiber bağlandıktan sonra Türk Telekomu arayıp ADSL yi iptal ettirin. Modemi de müdürünüz Milli Eğitime götürsün. Sonra üst yazı ile size uyarı geliyor yoksa.

Böyle şeylere bizim müdür çok önem verir. Söylediğin iyi oldu hocam.

Bizim köyde de direkler dikildi. Bu insanlık için küçük ama bizim için büyük bir adım :))) Anlattıklarınıza göre bu sene fiberi rüyalarımızda dahi göremeyeceğiz:)

Geri