fiili ders yerine koordinatölük tercihi

Kodla Büyü

memetaktas

Üye
merhaba arkadaşlar
Atelye şefi olarak çalıştığım kurumda 3 öğretmen iken norm fazlalığı yüzünden bi arkadaşımız ayrıldı fakat kadrosu bizde olmasına rağmen 1 arkadaşda başka birokulda müdür yardımcısı olarak görevli durumda,Normal şartlarda ders yükü 3 öğretmene yeticek kadarken görevlendirme arkadaşın kadrosu bizde görünmesinden dolayı arkadaşımız norm falzsı görünüyordu ve müsait bir okul açık olduğu için tayin istedi ve gitti.
bu arkadaştan kalan toplamda 22 saatlik fiili ders(bölüm şefiydi) ise ben ve yeni bölüm şefi diğer arkadaşa verilmiştir. Verilmiş verilmesi ama 11 saat olan kordinatörlüğümüzü 2 saate düşürüp sadece 1 işyeri verilmiş,(staj yapan öğrencilerin koordinatörlükleride başka bölüm öğretmenlerine kaydırılmış) tarafıma toplamda 36 saat fiili ders verilmiştir.

kısaca ; Ben bu durumda yeni verilen 12 saatlik fiili dersi kabul etmeyip diğer alandan öğretmenlere kaydırılan koordinatörlük görevine devam etmek istediğimi söyleyebilirmiyim.
ilçeden görevlendirme talep ettiklerini sanmıyorum çünkü norm fazlasıdan adam gönderip görevlendirme istersen adama bi dur bakalım derler sanırım..
konuyla ilgili tecrübesi ve bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımlarını bekliyorum.
iyigünler dilerim

1. hocam sizin almadığınız derslere girecek öğretmen var mı?
2. idare ücretli yada görevlendirme öğretmen isteyebilir, çünkü kadrolu bir öğretmeni başka okula görevlendirilmiş, onun yerine isteyebilir?

Hocam buna benzer bir taleple önceki yıllarda da duymuştum lakin okullarda öncelik olarak yüzyüze derstir. Koordinatörlük bir şekilde hallediyorlar lakin sınıftaki bölüm öğrencisiyle idare baş edemiyor. Üzgünüm ama derse girme zorunluluğunuz var gibi.

Bizim yerimize girebilecek olan başka bir kadrolu öğretmen yok(1 bilişimcide mdr yardımcısı kadrosunda 6 saat ders,6 saat kordinatörlük alıyor)
Mesajımda belirttiğim gibi ilçeden görevlendirme talepleri olduğunu sanmıyorum,yaptık diyorlar ama daha arkadaş gitmeden ondan boşalacak dersleri bize verdğini açıktan söylemişti müdür baş yardımcısı.

Sayın hocam, yönetmelik fiili dersler dağıtıldıktan sonra koordinatörlük verilmesini emrediyor. Yani size 36 + 2 + 6 (şeflik) verilmesi doğru bir uygulamadır.
Ancak bazı okul idareleri ücretli öğretmen talep ederek kadrolu öğretmene koordinatörlük için boşluk oluşturabiliyorlar. Ancak bu durum idarenin tutumu ile ilgili olup, 12 saat fiili ders istemiyorum deme hakkınız mevzuat açısından yok.

memetaktas' Alıntı:
merhaba arkadaşlar
Atelye şefi olarak çalıştığım kurumda 3 öğretmen iken norm fazlalığı yüzünden bi arkadaşımız ayrıldı fakat kadrosu bizde olmasına rağmen 1 arkadaşda başka birokulda müdür yardımcısı olarak görevli durumda,Normal şartlarda ders yükü 3 öğretmene yeticek kadarken görevlendirme arkadaşın kadrosu bizde görünmesinden dolayı arkadaşımız norm falzsı görünüyordu ve müsait bir okul açık olduğu için tayin istedi ve gitti.
bu arkadaştan kalan toplamda 22 saatlik fiili ders(bölüm şefiydi) ise ben ve yeni bölüm şefi diğer arkadaşa verilmiştir. Verilmiş verilmesi ama 11 saat olan kordinatörlüğümüzü 2 saate düşürüp sadece 1 işyeri verilmiş,(staj yapan öğrencilerin koordinatörlükleride başka bölüm öğretmenlerine kaydırılmış) tarafıma toplamda 36 saat fiili ders verilmiştir.

kısaca ; Ben bu durumda yeni verilen 12 saatlik fiili dersi kabul etmeyip diğer alandan öğretmenlere kaydırılan koordinatörlük görevine devam etmek istediğimi söyleyebilirmiyim.
ilçeden görevlendirme talep ettiklerini sanmıyorum çünkü norm fazlasıdan adam gönderip görevlendirme istersen adama bi dur bakalım derler sanırım..
konuyla ilgili tecrübesi ve bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımlarını bekliyorum.
iyigünler dilerim
...
idarecilerinizin yaptığı uygulama doğrudur hocam.
yönetmelik gereği YÜZ YÜZE DERSLERİN ÖNCELİKLİ OLARAK DAĞITILMASI ESASTIR. Bilişim Teknolojilerinin Temelleri dersini başka öğretmen anlatamaz ama sizin yerinize yakın bir branştan öğretmen gidip koordinatörlük görevi yapabilir.

Norm durumuna gelince; kurum normu 2 olduğu ve her ikisi de dolu olduğu için GÖREVLENDİRME İSTENMEZ ama görevlendirme öğretmen gerekçe gösterilerek ÜCRETLİ ÖĞRETMEN TALEP EDİLEBİLİR. Hatta ilçenin bulmasını beklemeden siz de derslere girebilecek bir ücretli öğretmen bulup okul idaresi ile görüşüp süreci hızlandırabilirsiniz.

Benim kurumumda 2 öğretmen arkadaş doğum izninde, 1 arkadaş görevlendirme olarak kurum dışında olduğu için ders açığını ücretli öğretmen ile kapatmak zorunda kaldık. Ücretli öğretmeni ben buldum, okul idaresi ile görüşüp ilçeye başvurusunu yaptırdık, yarın göreve başlayacak...

Geri