Fikirlerinizi bekliyorum

Kodla Büyü

bilogrt38

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar yüksek lisans yapıyorum. Ders dönemlerini bitirip tez dönemine geçecem.
Ve sizden yardımlarınızı istiyorum.

Tez önerisi vermem lazım bu konuda fikirlerinizi bekliyorum. Weble ilgili olsa daha iyi olur ama diğer konularda da olabilir.
Şimdiden teşekkürler...

Fatih projesinden daha iyi bir tez düşünemem şimdilerde şahsen, pilot okul varsa bulunduğun yerde, oraya kamp kur öğretmenler ve öğrenciler neler yapıyor yaz çiz incele :) bitince paylaş bizlerle

yaliya' Alıntı:
Fatih projesinden daha iyi bir tez düşünemem şimdilerde şahsen, pilot okul varsa bulunduğun yerde, oraya kamp kur öğretmenler ve öğrenciler neler yapıyor yaz çiz incele :) bitince paylaş bizlerle

yok hocam maalesef pilot okul yok. bide bu tür tezler daha çok bötede iş yapıyo. ben tefte yapıyorum...

Hangi bolumde yuksek lisans yapiyorsun? Sordugun soru cok genel geldi bana. Tez calisman egitim ile mi ilgili olacak yoksa bilişim sistemleriyle mi? Yada BDE ile ilgili mi olacak? Konuyu biraz daha daraltabilirsek belki fikirler artar...

Eindoforat' Alıntı:
Hangi bolumde yuksek lisans yapiyorsun? Sordugun soru cok genel geldi bana. Tez calisman egitim ile mi ilgili olacak yoksa bilişim sistemleriyle mi? Yada BDE ile ilgili mi olacak? Konuyu biraz daha daraltabilirsek belki fikirler artar...

Hocam Bilgisayar Sistemleri bölümünde yapıyorum. TEF' te...
Weble ilgili fikirler olabilir... Çok memnun olurum hatta

benim bildiğim tez konusu bulmak için önce literatür taraması yapılır
böyle bir tarama sonunda kafanızda bikaç fikir gelişir
bir de tez konusu sır gibi saklanır birisi benden önce onaylatıp almasın diye :)
kafanızda bişiler varsa onları yazın bence ona göre yorum yapılırsa daha uygun olur

bote_sevinc' Alıntı:
benim bildiğim tez konusu bulmak için önce literatür taraması yapılır
böyle bir tarama sonunda kafanızda bikaç fikir gelişir
bir de tez konusu sır gibi saklanır birisi benden önce onaylatıp almasın diye :)
kafanızda bişiler varsa onları yazın bence ona göre yorum yapılırsa daha uygun olur

hocam öyle onaylatma falan çok önemli değil. insanlar tezi yazıyo diğeri bir kelimesini değiştirip aynen yazıyo. yani tez diye illaki olmayan bişeyler yapmak gerekiyo. olur ya aklında fikri olan verdır diye sordum. yardımlarınızı bekliyorum bu konuda...

LMS (Learning Manegement System) lerin icenelenmesi olabilir. Karşılaştırılması, yararları, zararları vb...
..
Ama bana kalırsa önce TEZ DANIŞMANINI seç.
Sonra tez danışmanının da bilgisi ve ilgisi olan bir konuda danışmanınla da konuşarak bir konu belirle.
..

BaRBaRYaN' Alıntı:
LMS (Learning Manegement System) lerin icenelenmesi olabilir. Karşılaştırılması, yararları, zararları vb...
..
Sonra tez danışmanının da bilgisi ve ilgisi olan bir konuda danışmanınla da konuşarak bir konu belirle.
..

hocam tez danışmanım belli. maalesef seçemiyosun :(
ve adamın uzmanlık alanı yapay zeka. benim hiç ilgim ve alakam olmayan bi alan

bilogrt38' Alıntı:
BaRBaRYaN' Alıntı:
..
..

..
Gazi TEF te mi yapıyorsun ve danışmanında Ömer Faruk BAY mı ?

Türkiye'deki Bilgisayar Eğitimi,Bilinçli bilgisayar kullanımı,Her bilgisayar açıp yazı yazabilen bilgisayar kullanmayı biliyor mudur? Seç hocam

Hakkaten bu üniversiteler bu tip konuları niye hiç araştırmaz

Fatih Projesi ile ilgili bir araştırma yapsan fena olmaz. Bulunduğun yerde pilot okul olmayabilir. Site aracılığıyla pilot okullarla irtibata geçebilirsin. Ama bence biraz sınırlama getirsen iyi olur. Herşey olabilir gibi yazmışsınn.(Weble ilgili olabilir demek çok geniş geliyor bana.) bir arkadaşımız learnin management systems karşılaştırması olabilir demiş o konuda da bildiriler ve makaleler var. onları inceleyip eksik gördüğün bir kısmınıda sen hayata geçirebilirsin. Benim fikrime göre ise mobil çalış derim. Zahmetli olur ama sonunda iyi birşey çıkar.

tez konusu, uzmanlık alanı dersinden seçilmesi beklenilir. sen diyorsun yapay zeka ile alakam yok :(
TEF olduğundan dolayı bilgisayar üzerine yapacaksan illaki işin içine yapay zeka girecektir. yapay zeka istemiyorum diyorsan: ya elektroniğe kayacaksın ya da arkadaşların dediği Fatih Projesi gayet güzel olur.
bilogrt38' Alıntı:
BaRBaRYaN' Alıntı:
..
..

BaRBaRYaN' Alıntı:
bilogrt38' Alıntı:
BaRBaRYaN' Alıntı:
..
..

..
Gazi TEF te mi yapıyorsun ve danışmanında Ömer Faruk BAY mı ?

Hayır hocam Gazi TEF değil :)

designbote' Alıntı:
Fatih Projesi ile ilgili bir araştırma yapsan fena olmaz. Bulunduğun yerde pilot okul olmayabilir. Site aracılığıyla pilot okullarla irtibata geçebilirsin. Ama bence biraz sınırlama getirsen iyi olur. Herşey olabilir gibi yazmışsınn.(Weble ilgili olabilir demek çok geniş geliyor bana.) bir arkadaşımız learnin management systems karşılaştırması olabilir demiş o konuda da bildiriler ve makaleler var. onları inceleyip eksik gördüğün bir kısmınıda sen hayata geçirebilirsin. Benim fikrime göre ise mobil çalış derim. Zahmetli olur ama sonunda iyi birşey çıkar.
hocam teşekkür ederim önerilerin için. burası bilişim teknolojileri platformu burda bulunan arkadaşlardan fikirlerini alıp ona göre bir alan seçmek istiyorum. uzmanlık dersi falan demiş bazı arkadaşlar ama hocam bazı şeylerin hikayeden olduğunu biliyosunuz.

Ben yüksek lisans derslerimi bile seçemedim maalesef. ne verirlerse onu almak zorundasın bazen :(

Hocam senin geçtiğin yollardan biz zaten yürüdük... Biz de yaşadık. Ders-danışman seçme-seçememe.

Ders aşamasında, en az 2 dersi danışmanından almışsındır. Danışmanın alanı (yapay zeka) üzerine 2 ders almak demek, sen de istesen de istemesen de o dala yönelmişsindir. Önceki yorumumda da dikkatle ifade etmiştim ("tez konusu, uzmanlık alanı dersinden seçilmesi beklenilir"), böyle bir yanıt vereceğin üzerine ("uzmanlık dersi falan demiş bazı arkadaşlar")!

tezini, hocanın uzmanlık alanı konusunda seçeceksin diye bir mecburiyet yok. İlgili olduğun alandan seçersin, tez önerini verirsin, kabul edilir. Ama danışmanının alanı olmadığından yardım alamaya bilirsin.

Sen kendini tanı, ne istediğini bil, o konuda seç. Neler yapabilirsin. hocamın alanı bu deyip, tavsiye bekleme. Bildiğin bir alan olmazsa, sıkıştığında yardımı zor bulursun. Eğitim alanında istemiyorsan, yazılım mı? donanım mı(elektronik,pic...)? Öncelikle buna karar ver. Yazılım dersen:
görüntü işleme,
kelime işlem,
data mining...
Hangisi olacak. sen bir şeyler söyle ona göre, fikrimiz olursa daha güzel yönlendirebiliriz.
Kolay gelsin.

bilogrt38' Alıntı:
designbote' Alıntı:
hocam teşekkür ederim önerilerin için. burası bilişim teknolojileri platformu burda bulunan arkadaşlardan fikirlerini alıp ona göre bir alan seçmek istiyorum. uzmanlık dersi falan demiş bazı arkadaşlar ama hocam bazı şeylerin hikayeden olduğunu biliyosunuz.

Ben yüksek lisans derslerimi bile seçemedim maalesef. ne verirlerse onu almak zorundasın bazen :(

yetsin' Alıntı:
Hocam senin geçtiğin yollardan biz zaten yürüdük... Biz de yaşadık. Ders-danışman seçme-seçememe.

Ders aşamasında, en az 2 dersi danışmanından almışsındır. Danışmanın alanı (yapay zeka) üzerine 2 ders almak demek, sen de istesen de istemesen de o dala yönelmişsindir. Önceki yorumumda da dikkatle ifade etmiştim ("tez konusu, uzmanlık alanı dersinden seçilmesi beklenilir"), böyle bir yanıt vereceğin üzerine ("uzmanlık dersi falan demiş bazı arkadaşlar")!

tezini, hocanın uzmanlık alanı konusunda seçeceksin diye bir mecburiyet yok. İlgili olduğun alandan seçersin, tez önerini verirsin, kabul edilir. Ama danışmanının alanı olmadığından yardım alamaya bilirsin.

Sen kendini tanı, ne istediğini bil, o konuda seç. Neler yapabilirsin. hocamın alanı bu deyip, tavsiye bekleme. Bildiğin bir alan olmazsa, sıkıştığında yardımı zor bulursun. Eğitim alanında istemiyorsan, yazılım mı? donanım mı(elektronik,pic...)? Öncelikle buna karar ver. Yazılım dersen:
görüntü işleme,
kelime işlem,
data mining...
Hangisi olacak. sen bir şeyler söyle ona göre, fikrimiz olursa daha güzel yönlendirebiliriz.
Kolay gelsin.

bilogrt38' Alıntı:
designbote' Alıntı:

hocam 4 ders danışmanımın dersiydi ama hiç ders falan yapmadık. Öneriler için teşekkür ederim. Ben web otomasyonu tarzı bişey düşünüyorum ama aklıma değişik bişey gelmedi şimdilik.

Cloud Computing çerçevesinde yapay zekanın kullanımı ..... Sosyal ağların gelecekte bulut bilişimle olan ilişkisi üzerine fikirler.. Yapay zekanın bu alanda ki etkisi...

Aklıma ilk gelenleri yazdım.. Birbiri ile hiç alakası olmayan şeyler olabilir.. Cahilliğime verin :)

Geri