Hocam senin geçtiğin yollardan biz zaten yürüdük... Biz de yaşadık. Ders-danışman seçme-seçememe.
Ders aşamasında, en az 2 dersi danışmanından almışsındır. Danışmanın alanı (yapay zeka) üzerine 2 ders almak demek, sen de istesen de istemesen de o dala yönelmişsindir. Önceki yorumumda da dikkatle ifade etmiştim ("tez konusu, uzmanlık alanı dersinden seçilmesi
beklenilir"), böyle bir yanıt vereceğin üzerine ("uzmanlık dersi falan demiş bazı arkadaşlar")!
tezini, hocanın uzmanlık alanı konusunda seçeceksin diye bir mecburiyet yok. İlgili olduğun alandan seçersin, tez önerini verirsin, kabul edilir. Ama danışmanının alanı olmadığından yardım alamaya bilirsin.
Sen kendini tanı, ne istediğini bil, o konuda seç. Neler yapabilirsin. hocamın alanı bu deyip, tavsiye bekleme. Bildiğin bir alan olmazsa, sıkıştığında yardımı zor bulursun. Eğitim alanında istemiyorsan, yazılım mı? donanım mı(elektronik,pic...)? Öncelikle buna karar ver. Yazılım dersen:
görüntü işleme,
kelime işlem,
data mining...
Hangisi olacak. sen bir şeyler söyle ona göre, fikrimiz olursa daha güzel yönlendirebiliriz.
Kolay gelsin.
bilogrt38' Alıntı:
designbote' Alıntı:
Fatih Projesi ile ilgili bir araştırma yapsan fena olmaz. Bulunduğun yerde pilot okul olmayabilir. Site aracılığıyla pilot okullarla irtibata geçebilirsin. Ama bence biraz sınırlama getirsen iyi olur. Herşey olabilir gibi yazmışsınn.(Weble ilgili olabilir demek çok geniş geliyor bana.) bir arkadaşımız learnin management systems karşılaştırması olabilir demiş o konuda da bildiriler ve makaleler var. onları inceleyip eksik gördüğün bir kısmınıda sen hayata geçirebilirsin. Benim fikrime göre ise mobil çalış derim. Zahmetli olur ama sonunda iyi birşey çıkar.
hocam teşekkür ederim önerilerin için. burası bilişim teknolojileri platformu burda bulunan arkadaşlardan fikirlerini alıp ona göre bir alan seçmek istiyorum. uzmanlık dersi falan demiş bazı arkadaşlar ama hocam bazı şeylerin hikayeden olduğunu biliyosunuz.
Ben yüksek lisans derslerimi bile seçemedim maalesef. ne verirlerse onu almak zorundasın bazen