Fikrinize ihtiyacım var!

Kodla Büyü

cihanmnsl

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Hocalarım, meslek lisesinde öğretmen olmakla beraber Anadolu sınıfının sınıf öğretmeniyim.şöyle birşey yapmak istiyorum. Herhafta Pazartesi gününün son dersinde ki ders benim geçen haftaki tüm dersleriyle ilgili sınav yapmak istiyorum.herdersten ortalama 3 soru olsa 45 ya 50 sorulduk bir sınav.ve o haftanın sonunda yani cuma günü bu sınavın sonuçlarını ve ders hocalarının eksiği olanlara verdikleri ödev ve o haftanın ödevlerini a4kağıdın yarısına karne olarak vermek istiyorum.
Bunun için özellikle öğretmenlerimle hem soru hem de ödev paylaşımını internet ortamında nasıl yaparım?
Herkesin peşinde koşturmak malum zor.
Bu konuda siz değerli öğretmenlerimin fikrine çok ihtiyacım var
Saygılarımla

sözünü ettiğim (yapmak istediğim) olayı bir özel okul 2 aşama olarak kullanıyor. bugün ziyaret edip gördüm...
1-her hafta pazartesi günü geçen haftanın derslerinden sınav yapılıyor. sınav klasik...totalde yaklaşık 12 soru var...sınav yapılır yapılmaz öğretmenler bir labda toplanıp herkes aynı kağıdın kendi bransını ilgilenen soruyu çözüp ilgili kutucuğa puan veriyorlar...ve puanlama böyle oluyor.
burda hemen hatırlatayım sınav kağıtları her öğrenci için ayrı basılıyor. ve kağıtlarda öğrenci isimleri no falan hazır...ve kelebek sistem...fatih hocamın sistemi gibi...bir bilişim öğretmenine yaptırmışlar...teknik lisede...sınav dağıtımı kağıtlar falan hep otomatik yani
2-sonuçlar yanılmıyorsam netkarnem.org gibi yanlış görmediysem bir portala işleniyor. (ücretliymiş galiba siteye girdim fiyat falan yok ama) ve cuma günü öğrenciye karne veriliyor. verilen kardende 4 gün önce yapılan tarama sınavı geçmiş tarama sınavları aynı düzey öğrencilerin tarama sınav grafiği ve en önemlisi hocalar eksik görülen yerlerden öğrenciye ödev veriyor...ödev konuları örneğğin matematik dersi ise 23 ünite oraya otomatik eklenmiş sadece vereceğiniz ödevin başına tık atıyorsunuz ve isterseniz özel birşeylerde yazıyorsunuz...artı ödev yapılmamışsa geçen hafta buraya yine not olarak veriliyor...

ben kendi sınıf öğretmeni olduğum sınıfa bunu en azından bu 2-3 ay yapmak istiyorum...
ve yardım diyorum...
yukarıda arkadaşlar moodle tavsiyesinde bulunmuşlar...moodle ile kurulmuş bir sitem var ama ben yukarıdaki gibi birşey yada yapılabilir ne olabilir diye beyin fırtınası estirmek istiyorum...
başınızı ağrıttım
teşekkürler...

Okulumuzda optik okuyucu sistem bulunuyor. Konular program içerisinde hazır bulunuyor. Soruları öğretmenlerimiz hazırlıyor ve öğrenciler cevap formlarına şıkları işaretliyor. Aynı gün analiziyle birlikte puan listeleri çıkarılıp öğretmenlere veriliyor. En kısa çözüm sanıyorum sizin için de bu olur.

Geri