film indirmek yasakmı?

Kodla Büyü

ttalan46

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar, bir arkadaşım bir devlet kurumunda çalışıyor ve internetten idm ile film indirdiğini ve bunun sorun olup olmadığını sordu. Bende yasak değildir dedim ama kararsız kaldım. bu konuda sizin bilginiz nedir?

İnternetten bir şekilde film veya müzik indirmek yasalarda tanımlanmamış olup ancak bunları birileriyle paylaşılıyorsa suç haline gelir ve paylaşımdan dolayı ceza gelebilir. Bildiğim kadarıyla 2 yıla kadar hapis uygulanabiliyor. Bu suç ilk defa işleniyorsa ertelenebilir yada para cezasına çevrilebiliyor.
Arkadaşınız amiri tarfından disiplin cezasıyla cezalandırılmasının yolu açıktır. İnternettin hızını düşürme, görev yapmama yada yavaşlatma suistimal etme gibi nedenler öne sürererk disiplin cezasını vermesinin önü açıktır bence dikkat etmesi lazım

Etik değil!
Bizde idarecinin birisi sağolsun sürekli torrent ile film indiriyor özel hattan ama sürekli, her gün. 50 GB AKK olan 8MBitlik internet her ayın ilk haftasının sonunda 3 MBite düşüyor haliyle...

unknownrealmman' Alıntı:
Etik değil!
Bizde idarecinin birisi sağolsun sürekli torrent ile film indiriyor özel hattan ama sürekli, her gün. 50 GB AKK olan 8MBitlik internet her ayın ilk haftasının sonunda 3 MBite düşüyor haliyle...

ne idareciler varmış ammaaa :alkis: :alkis: :alkis: Başarabiliyorsa helal olsun

ttalan46' Alıntı:
Arkadaşlar, bir arkadaşım bir devlet kurumunda çalışıyor ve internetten idm ile film indirdiğini ve bunun sorun olup olmadığını sordu. Bende yasak değildir dedim ama kararsız kaldım. bu konuda sizin bilginiz nedir?

hangi siteymiş hocam idm ile :D

g.cetin.66' Alıntı:
unknownrealmman' Alıntı:
Etik değil!

ne idareciler varmış ammaaa :alkis: :alkis: :alkis: Başarabiliyorsa helal olsun

Aslında kendisi pek beceremiyor da, oğlu var 18-20 yaşlarında o hazırlıyor evde. Okulda bilgisayar internete bağlanınca download başlıyor zaten. Benim evimde TV ve Internet yok diye konuşması yok mu beni öldürüyor arkadaş!
Torrrent işinde de mertlik kalmadı hocam; eskinde modemden port neyim açmak gerekiyordu, kaliteli torrent sitesi bulmak gerekiyordu falan. Şimdi torrent dosyalarına çok kolay ulaşılaibliyor ve port açmaya da gerek olmaksızın download maksimum hızda sürüyor.

Geri