Finlandiya'dan bir haber

Kodla Büyü
evet en önemli ders bilişim bu yüzden milli eğitim şuralarında hep bilişim tartışılıyor. nasıl yaparız da ülkemizi bilişim alanında ve eğitiminde ileri taşırız hep bu tartışılıyor. bir yanda windowsçular diğer tarafta linuxçular. biri diğerine açık kaynak kodu savunduğu için allahsız diyor, bir kod nasıl açık olabilir diyor. küçük bir muhalefet "ya aslında mac os'ta iyi be, ne güzel kapalı ekosistem" diyor ama kaale alınmıyor. okullarda fazla mouse kullanımı karpal tünel sendromuna yol açıyor, grafik tabletlere geçmemiz şart. gönderilen klavyeler ergonomik değil, oturma düzenleri sağlıksız, gençlik iki büklüm, elleri kavruk kalacak. hep bunlar tartışılıyor.

Artık futbol vs izlemekten de tiksinmeye başladım (yanlış anlaşılmasın sadece türkiye ligi için söylüyorum) ama karabüksporun teknik direktörü tolunay kafkasın aşağıdaki röportajından "futbol"u çıkartın ve yerine "eğitim"i ekleyin. sonra da beni, aksi olduğuna inandırın.

"Ben ülkeden de ülkemin insanından da umudumu kestim. Çok net ve daha büyük bir şey söylüyorum: Ülkeden de ülkemin insanından da umudumu kestim. Çünkü hiç kimse futbolun gelişmesi ve ilerlemesi için bir şey yapmıyor. Kendi çıkarları ve menfaatleri için çalışıyor. Türkiye'de insanların kişiliğine, doğruluğuna, dürüstlüğüne saygı gösterilmiyor. Parasına ve gücüne gösteriliyor. Güç kimdeyse... Bu ülke bu durumda. Genel söylüyorum."

Geri