Flaş Belleğe Büyük Boyutlu Dosyayı Kopyalayamıyor..

Kodla Büyü

saviola26

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar asus x51r leptopta bir flaş belleğe film atamamamıza rağmen diğerine atabiliyoruz. Sorun ne olabilir acaba?

Hocam ntfs seçilmiyor zaten. Bir de bu flaş belleği sürekli kullanıyorum birtek bu bilgisayarda sorun çıkıyor.

2 GB den büyük dosyalar FAT32 de kopyalanamıyor. Bu nedenle belleğinizi NTFS ye dönüştürün. Bunu format veya convert yöntemlerinden biriyle yapabilirsiniz. Formatlarsanız bellekteki bilgiler silinir, convert ile bilgilerinizi kaybemeden dosyalama biçimini değiştirebilirsiniz.

sağ tık / biçimlendir seçeneğinde ntfs i seçemezsiniz....

eğer flash bellek dosya sistemi, ntfs değilse bunun tek sebebi dosya sisteminin ntfs olmamasıdır....

ntfs e de dos komut satırından çevirirsiniz flash belleği....

başlat / çalıştır / cmd yazın....

convert x: /fs:ntfs

(x yerine flash belleğin birimini yazın)
bu işlem flash belleğin dosya sistemini ntfs e çevirecektir......

veri kaybı yaşanmaz.......

NTFS'ye çevirsen de kopyalanmaz o dosya tahminen. Sen bir dene, olmazsa tekrar yaz; başka bir çözüm önerelim.

Hocam convertle yaptım ntfs olmadı. bence sorun bilgisayarda. bilgisayar sadece bir flaş belleğe dosya atıyor diğerlerine atmıyor.

saviola26' Alıntı:
Hocam convertle yaptım ntfs olmadı. bence sorun bilgisayarda. bilgisayar sadece bir flaş belleğe dosya atıyor diğerlerine atmıyor.

Sorun büyük ihtimalle bellektedir, başka bir bilgisayardan büyük boyutlu bir dosya atmayı deneyin.

@lperen' Alıntı:
saviola26' Alıntı:

Sorun büyük ihtimalle bellektedir, başka bir bilgisayardan büyük boyutlu bir dosya atmayı deneyin.
Başka bilgisayarlarda sürekli kullanıyorum zaten bu belleği sadece bu bilgisayarda sorun çıkıyor ayrıca başka flaş bellekler de bu bi bilgisayarda sorun çıkarmıştı daha önce.

Geri