flash animasyon maske yazı

Kodla Büyü

6fatma8

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar kayan yazıyı nasıl yapabilirim. burdaki reklam yazısını yapamadım

Ekli dosyalar

motion tween le yaparsın hocam,
yazıyı yaz
sembole dönüştür (1 den 30.kareye kadar uzat f6 yla)
sahne yazıdan küçük olsun (yazı uzun görünecek sahneye göre)
30.karede sağdan sola doğru shifte basarak yazıyı sürükle aynı doğrultuda
1-30 arası motion tween ekle
tüm kareleri kopyala boş sembol oluşturup içine bu kareleri kopyala
sahneye dönüp kütüphaneden sembolünü sahneye ekle
kursiyernetten parallax dersine bakabilirsin..

bende cs5te çalışıyorum açtı bende içeriği boş zaten sadece kütüphanedeki nesneler var

utf8' Alıntı:
sahnede bişey yok. kütüphanede sadece dosyalar var
işte sahneyi biz dolduracaz hocam siteden indirdim öğrencilere verilecek fla dosyası bu ama cevabını koymamşılar

A+bilisimci' Alıntı:
boş gönderip yapın mı diyosunuz hocam :lol:
hocam sınav sorusu diye buldum atan kişi cevabını atmamış ne yapım öğrencilere verilecek dosya şeklinde fla dosyası bu :)

tayinci42' Alıntı:
http://kursiyernet.meb.gov.tr/Default.aspx

şurdaki flash derslerinde motion tween var.. onu izleyin.
kullanımını biliyorum yalnız burda maskeleme işlemi yapılmış onu çözemedim nasıl yapıldığını

Flashla uğraşmayalı epey zaman geçmiş.
Hocam sadece şekil arası , maske katmanı ile çalışmayı ve film klibi oluşturmayı biliyorsanız çok kolay bir animasyon.

Bu animasyonu birden fazla hazırlama yöntemi vardır, flashı hatırladığım kadari ile aşağıdaki şekilde hazırlanabilir:

Kamyon, taksiler, uçak , güneş ve ördekleri her bir farklı katmanda olmak kaydıyla ana sahnede şekil arası kullanarak yapabilirsiniz.

Tabelalardaki kayan yazı ve kayan araçları ise iki ayrı film klibinde tasarlamanız ve daha sonra o film kliplerini ana sahneye taşımanız gerekmekte.
CS4 için düşünürsek:
Ekle - Yeni Sembol - Film klibine gelir - bir isim yazarak film klibi oluşturma ekranına gireriz.
İlk katmana istediğimiz yazıyı yazar , daha sonra şekil arsı verek ekranda kaymasını sağlarız.
Daha sonra bu katmanın üstüne bir katman daha açar. Kayan yazının ekranda görünmesini istediğimiz kadar kısmını kapsayacak bir dikdörtgen çizeriz.
Sonra da üstteki katmana sağ tıklayıp maske seçeneğini işaretleriz.
Ekranda sol üst köşeye yakın bulunan Sola Ok sembolüne tıklayarak film klibi düzenlemeden çıkarız.
Oluşturduğumuz film klibi kütüphaneye eklenir. Onu sürükleyip ana sahnede istediğim yere taşıyarak kullanabiliriz.

Kabaca yaptığım örneği ekliyorum. Kütüphanedeki film kliperini incelerseniz kolay olduğunu göreceksiniz.

Ekli dosyalar

fahrican' Alıntı:
Flashla uğraşmayalı epey zaman geçmiş.
Hocam sadece şekil arası , maske katmanı ile çalışmayı ve film klibi oluşturmayı biliyorsanız çok kolay bir animasyon.

Bu animasyonu birden fazla hazırlama yöntemi vardır, flashı hatırladığım kadari ile aşağıdaki şekilde hazırlanabilir:

Kamyon, taksiler, uçak , güneş ve ördekleri her bir farklı katmanda olmak kaydıyla ana sahnede şekil arası kullanarak yapabilirsiniz.

Tabelalardaki kayan yazı ve kayan araçları ise iki ayrı film klibinde tasarlamanız ve daha sonra o film kliplerini ana sahneye taşımanız gerekmekte.
CS4 için düşünürsek:
Ekle - Yeni Sembol - Film klibine gelir - bir isim yazarak film klibi oluşturma ekranına gireriz.
İlk katmana istediğimiz yazıyı yazar , daha sonra şekil arsı verek ekranda kaymasını sağlarız.
Daha sonra bu katmanın üstüne bir katman daha açar. Kayan yazının ekranda görünmesini istediğimiz kadar kısmını kapsayacak bir dikdörtgen çizeriz.
Sonra da üstteki katmana sağ tıklayıp maske seçeneğini işaretleriz.
Ekranda sol üst köşeye yakın bulunan Sola Ok sembolüne tıklayarak film klibi düzenlemeden çıkarız.
Oluşturduğumuz film klibi kütüphaneye eklenir. Onu sürükleyip ana sahnede istediğim yere taşıyarak kullanabiliriz.

Kabaca yaptığım örneği ekliyorum. Kütüphanedeki film kliperini incelerseniz kolay olduğunu göreceksiniz.
evet hocam gerçektende çok kolaymış
yaptım az önce sizinkileri görmeden :)

Geri