Flash bellek biçimlendirme sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan botett
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

botett

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Bilgisayara forma atarken flash bellek Pc ye takılı şekilde unutuldu. Diskleri bölümlere ayırdık (bu arada flash ın içindeki verileri de sildik) elektrik kesildi.Flashı farkedip çektik elektrik geldiğinde pc nin formatını tamamladık. Flash belleği taktığımızda da içini açmadı biçimlendirmek gerekiyor dedi ama biçimlendirmeyi bir türlü yapmıyor bu sorunu nasıl halledebiliriz.

ama hakikaten film gibi olmuş :) hocam bence bios dan usb portlarının açık olduğundan emin olduktan sonra, komut istemiyle bilgisayarı başlatın ve flash diskin sürücüsü ne ise format g: mesela dostan formatlamayı deneyin.

elfi' Alıntı:
ama hakikaten film gibi olmuş :) hocam bence bios dan usb portlarının açık olduğundan emin olduktan sonra, komut istemiyle bilgisayarı başlatın ve flash diskin sürücüsü ne ise format g: mesela dostan formatlamayı deneyin.

denedim olmadı

Sponge Bob' Alıntı:
Hocam disk yönetiminden halletmeyi denediniz mi?

Disk yönetiminde görüyor ama ayrılmamış birim diye... çift tıkladım ama bir şey olmadı. Bir fikrin var mı

Hocam tahminimce partisyonları yok olmuştur. Ordan tekrar biçimlendirmeniz ve partisyon oluşturmanız gerekir. Çift değil de sağ tıklarsanız "biçimlendir" çıkması lazım. Ordan biçimlendirmeye izin verirse disk bozulmamış demektir.

Sponge Bob' Alıntı:
Hocam tahminimce partisyonları yok olmuştur. Ordan tekrar biçimlendirmeniz ve partisyon oluşturmanız gerekir. Çift değil de sağ tıklarsanız "biçimlendir" çıkması lazım. Ordan biçimlendirmeye izin verirse disk bozulmamış demektir.

Biçimlendir yok... yeni bölüm, özellikler ve yardım var

partition magic ile halledersin ya da tekrar flash belleği tak windows cd sini takıp cd den aç flash diski orda biçimlendir. olur inşallah

Hocam partisyonlar yok olmuşsa, biçimlendir olmaması doğal sanırım.
Yeni bölüm ile bölüm oluşturmayı deneyin, umarım olacaktır. Kolay gelsin.

aynı sorun benim flashımda da oldu boyut sıfır ve dosya sistemi raw olmuş. yukarıdaki program ile dosya sistemini değiştirip biçimlendireyim dedim yazma korumalı diye hata verdi...
bu dosya sistemi değiştirilebilirmi ya da başka bi öneriniz var mı acaba :oops:

yoksa çöpe mi gidecek :(

Geri