flash bellek ii.exe virüsü yardım

Kodla Büyü

bilsisco

Aktif Üye
ii.exe iiii.exe ve iiiiii.exe ile autorun.inf virüslerini nasıl flaş bellekten silebilirim?
flash belleği takıp içine girmeden biçimlendiriyorum yine varlar??

sanırım bilgisayara bulaşmış elle silinebilecek bir yöntem gerek
haftaya yanıtlarınızı cevaplayabilirim artık
malum askerim :(

slm arkadaslar benım de sorunum bire bir arkadasla aynı cok yol denedım ama olmadı.bıcımlendırınce gecıyor .flashı cıkarıp tekrar takınca aynısı oluyor cozumu olan varsa lutfen palasırsa sevınırım.sımdıden teekkurler

ii.exe iiii.exe ve iiiiii.exe ile autorun.inf virüslerini nasıl flaş bellekten silebilirim?

hocam combofix genelde çözer..
combofixi masaüstüne indirin..internet bağlantınızı koparın flashı takın ve çalıştırın çıkan seçeneklere evet deyin
sorun kalmazsanırsam..

hocam biçimlendirdiğin halde yine geliyorsa bu virüz sistemine de yerleşmiş demektir. bu durumlarda benim uyguladığım yol şöyle:
msconfig i açıp başlangıçta gerekli olmayan programları kaldır. sistemi yeniden başlat.
hiç bişey yapmadan (kesinlikle c yi ve d yi açma) başlattan winrarı çalıştır.
winrardaki adres çubuğundan c yi aç.
gerekli olan sistem dosyaları ve gerekli olan klasörler haricinde ne varsa shift+delete ile sil (ii.exe, mail.exe, autorun.inf, mail.lib, 84565.exe vb.)
aynı işlemi d ve varsa e,f için de yap.
silme işlemi bittikten sonra winrarı kapatıp bilgisayarı yeniden başlat.
açıldığı zaman yine winrarı çalıştırarak c ve d nin içerisine bak. eğer sildiğin dosyalar hala varsa;
bu yöntem senin durumun için geçerliliğini yitirmiştir. diğer arkadaşların yöntemlerini deneyebilirsin.
ben bu yöntemle çok flash bellek ve bilgisayar temizledim. tabi her zaman işe yaramayabilir.
kolay gelsin.

mustafa kardes evet combofix i denedım bilgisayardakını siliyor gözükuyor ama flastakıne etkıleyemedı .zeguj kardes senın yontemını deneyeyım bırde.teşekkur ederım ikinızede...

ARKADAŞIM;
Aynı virüs dediğiniz şeyden ben az evvel kurtuldum
Özetle;
Antivirüse gerek yok.Panda aşısı ile aşılanmış temiz bir bilgisayara (Bu devirde biraz zor ama imkansız değil :P ) usb belleğinizi takıyorsunuz.Gizli ve sistem dosyalarını görünür durumda olmasına dikkat edin .Ayarlamanızı dosya seçeneklerinden yapınız.
Dikkat edin.
Sadece önemli dosyalarınızı (klasör görünümlü uygulama dosyası olanlara kanmayın Virüsn kendisidir) bilgisayarda bir yere yedekliyorsunuz.Size ait olamayan yada klasör görünümlü olanlara dokunmayın.(Virüs dosyalarını yedeklemek istemeyiz tabiki.)
Sonra USB Flash belleğe normal hızlı format atıp.Yedeklerinizi yeniden flash belleğe yüklüyorsunuz.
İŞLEM TAMAM.
NOT:USB FALASH BELLEĞİNİZİ VİRÜSÜ KAPTIĞINIZ BİLGİSAYARA ve BELLEĞİNİZİ SONRADAN TAKIP HASTA ETTİĞİNİZ BİLGİSAYARLARA TAKARSANIZ .HER ŞEYE YENİDEN BAŞLARSINIZ.------Kaza ile virüs kaparsınız ama kaptığınız sisteme yeniden giriş yaparsanız, Bilerek kalenize gol atarsınız... :puhaha:
Açıklama ve son işlemler.::Gerçi USB belleğim başka bilgisayardan virüsü kapmıştı ama Panda Aşısı ile korunduğundan dolayı kendi bilgisayarım dahil başka sisteme bulaştırmamıştı.
Bulaştırmadığını ise usb formattan sonra kendi sistemime yeniden anladım.Ama formatla beraber aşı dosyasıda silindiğinden , yeniden aşılamayı ihmal etmedim.
Panda Aşısını aşağıdaki başlıktan temiz bir bilgisayara indirip bilgisayar sistemini sistemi aşılatabilirsiniz.
İİİİİİ.EXE---->BYYYS
ÇÖZÜM -2 denemedim ama virüsün davranış yapısı gereği bence bu yöntemde çalışır.
1-Temiz bir sistemi güvenli kipte açınız.
2-USB flash bellekteki Dosyalarınızın önemi yok ise yada virüsten yıldıysanız 3. maddeyi okumayınız.
3-USB FLASH bellek İçindeki size ait olmayan uygulama dosyalarını haricinde ne varsa yedekleyiniz.Burada dikkatli olalım.Virüs dosyasını yada bileşenlerinden biri-birkaçını yedeklemek çok kolaydır.En iyisi sadece office ve resim dosyalarınızı yedekleyiniz.Gerisi virüslü olması muhtemeldir.Uygulama ve exe olanları kopyalayıp yedeklemeyiniz.
Sarı renkte klasör olanlara dikkat :!: karşısında uygulama dosyası yazıyorsa virüstür. :!: En iyisi sağ tıklayıp özelliklerine bakın dosya sayısı vs. uygulama diyorsa oltaya gelmeyin.
4-Sağ tıklayıp biçimlendiriniz.

Bence çok yaygın bir parazit ve daha kısa çözümü olan bir arkadaş mutlaka vardır?
Risk olarak Antivirüs sitelerinde (symantec)düşük bir gurupta sınıflandırılmış.herhangi bir solusyon önerilmeyip registry ayarları ile pasifize edilmesi öngörülmüş.
Şahsen bende risk bakımından düşük , ama yapışkanlık ve yaygınlık bakımından yüksek olarak yorumluyor;
Sizlerinde bu parazit hakkında yorum ve düşüncelerinizi bekliyorum.

Geri