flash bellek

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zuhall
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

zuhall

Aktif Üye
flash bellekteki dosyalar görünmüyor arkadaşlar. bellek de var diyor kapasitesinde ama kendisinde görünmüyor. gizli dosya ve klasörde değil ne yapmam lazım. dosyalarımı kurtarmak için

flashının içinde winrar dosyayı aç. sonra içine gir dosyanın ve sonra winrarın içinden bir üst dosyaya geç. içinde olanları görürsün ve kurtarırsın

Attrib komutu dosyalara belli özellikleri verir veya kaldırır.
c:\>attrib +r +a +s +h yazıp enter tuşuna basarsak,
c root'undaki dosyalar yukarıdaki komut ile;
r:ile sadece okunabilir dosya
a: ile Arşiv dosyası
s: ile Sistem dosyası
h: ile Gizli dosya
özellikleri verilmiş olur.
Bu özellikleri kaldırmak için;
c:\>attrib -r -a -s -h yazıp enter tuşuna basmamız yeterlidir.
Bu komutların tamamını bir kerede uygulamak gerekmez istediğinizi seçip tek başına kullanabilirsiniz.
c:\>attrib -s Enter ile C deki sistem dosyalarının sistem dosyası olma özelliğini kaldırmış oluruz.
Bu komut ne işe yarar? diye soracak olursanız, bazen dos komut sisteminde tüm dosyaların silinmesii isteriz. Bunu yapabilmek için Sistem, Gizli, Arşiv ve salt okunur dosyaların bu özelliklerinin kaldırılması gerekebilir.

hocam ekteki programı kullan sorunu bitir :) program türkçe bu arada

Ekli dosyalar

kadir kaya bey kardeşim şu sembolünü anlayamadım.ortada haç. kenarlarında hz.isanın 12 havarisini temsil eden sembol gibi geldi bana.

En kolay yolu Flash belleğin içine gir..Sağ üst köşedeki arama kutucuğuna *.* yaz enter a bas.Tüm dosyalar görünecektir

saidtr' Alıntı:
Attrib komutu dosyalara belli özellikleri verir veya kaldırır.
c:\>attrib +r +a +s +h yazıp enter tuşuna basarsak,
c root'undaki dosyalar yukarıdaki komut ile;
r:ile sadece okunabilir dosya
a: ile Arşiv dosyası
s: ile Sistem dosyası
h: ile Gizli dosya
özellikleri verilmiş olur.
Bu özellikleri kaldırmak için;
c:\>attrib -r -a -s -h yazıp enter tuşuna basmamız yeterlidir.
Bu komutların tamamını bir kerede uygulamak gerekmez istediğinizi seçip tek başına kullanabilirsiniz.
c:\>attrib -s Enter ile C deki sistem dosyalarının sistem dosyası olma özelliğini kaldırmış oluruz.
Bu komut ne işe yarar? diye soracak olursanız, bazen dos komut sisteminde tüm dosyaların silinmesii isteriz. Bunu yapabilmek için Sistem, Gizli, Arşiv ve salt okunur dosyaların bu özelliklerinin kaldırılması gerekebilir.

bunu yapınca düzelir..

fatihakbulut' Alıntı:
kadir kaya bey kardeşim şu sembolünü anlayamadım.ortada haç. kenarlarında hz.isanın 12 havarisini temsil eden sembol gibi geldi bana.

hocam ilginç bir bağıntı kurmuşsunuz az önce okudum üstteki yorumunuzu şimdi değiştiriyorum avatarımı bunun hakkındaki yorumunuz bekliyorum bu arada

hocam bu forumda bununla ilgili çok yazı var ordan da bakabilirsin.

Geri