FLASH BELLEKLERDE GİZLENEN DOSYALARI GÖSTEREN KOMUT

Kodla Büyü

m.arslan

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar okulumuzdaki hocalarımızın flash belleklerine virüs bulaşmış ve bu yüzden flashdaki dosyalar var ama gözükmüyordu bir komutla görünür hale getirebiliyorsunuz
çalıştır
cmd yaz
atıyorum flash bellek f de ise;
F: ENTER
attrib -H -R -S /S /D
ENTER
DİKKAT! ARALARDA BOŞLUK VAR
ÇALIŞTIRIP BİRAZ BEKLEYİNCE GİZLİ DOSYALAR GÖRÜNÜYOR
İSTEDİĞİNİZ YERE KOPYALAYIP
FLASH BELLEĞİ BİÇİMLENDİRİP
TEKRAR FLASH BELLEĞE KOPYALAYINCA SORUN KALMIYOR.

Aynı virüs bizim okuldaki arkadaşların flasına da bulaşmış. Dosyaları sistem dosyası gibi gösterip gizliyor. Tekrar görünür yapmak için aşağıdaki yolu da takip edebilirsiniz.

Denetim Masası / Klasör Seçenekleri / Görünüm / Gizli Dosya Klasör ve sürücüleri Göster seçeneği seçilip ve Korunan işletim sistemi dosyalarını gizle seçeneği iptal edilir.

diskimize giriyoruz
attrib -s -h -r /s /d *.*

attrib(öz nitelik)
s(system)
h(hidden)
s(sub directory)
d(directory)
kısltma açıklamaları.:))

ekteki dosyaları flash diske kopyalayıp flash içindeyken çalıştırdığınızda da sorun halloluyor arkadaşlar. bulunduğu dizinde işlem yaptığı için gizli klasörüyle değil de içindeki dosyaları direk flasha kopyalamak gerekiyor

Ekli dosyalar

folderfix diye bi uygulama vardı şu an bulup yükleyemedim ama bende iş görmüştü
tüm öğretmenlerin flashlara bulaşmıştı çözmüştük

YOO ARA KISMINA * YAZDIĞINIZDA DOSYALAR GÖRÜNÜYOR. BUNU ANLATIN DİĞER ÖĞRETMENLERE BİR DAHA GELMİYOLAR :D

yukarıdaki yöntemleri yaptım ancak sadece found kalsörünü buldu.
2gb kayıp başka yöntemi olan var mı?

İnternet'te USB Show isimli ufacık bir program var. http://ccm.net/download/download-24190-usb-show
Bununla çok daha kolay bir şekilde gizli dosyaları görünür hale getirebilirsiniz.
Ama her seferinde bu işlemi yapmaktan bıktıysanız da, aşağıdaki yöntemi flash disklere uygulayabilirsiniz;
Flash diskinizi virüslerden uzak tutmak için;
1) Flash diskinizin içindekileri bilgisayara kopyalayın.
2) Bilgisayar => Flash diskinizin üzerinde sağ tıklayın.
3) “Biçimlendir”e tıklayın. (NTFS biçiminde, hızlı)
4) Flash diskinizde “Dosyalar” isminde bir klasör oluşturun.
5) 1. Adımda bilgisayara kopyaladığınız bilgileri flash diskteki “Dosyalar” klasörüne kopyalayın.
6) Bilgisayar => Flash diskinizin üzerinde sağ tık => Özellikler => Güvenlik => Gelişmiş => İzinleri Değiştir => Düzenle
7) İzinler ekte bulunan resimdeki gibi ayarlanır.
8) Flash diskinizdeki “Dosyalar” klasörüne sağ tıklayın.
9) Özellikler=> Güvenlik => Gelişmiş => İzinleri Değiştir => Düzenle
10) Resimdeki gibi bir pencere karşınıza çıkacak. Ancak bu sefer bütün izinlere “İzin Ver” diyeceksiniz.
Bu sayede sadece “Dosyalar” klasörünü kullanabilirsiniz. Bu klasör dışına dosya, klasör kaydedilemez.

Ekli dosyalar

• resim.png
    resim.png
    48.6 KB · Görüntüleme: 1,204
ben klasör seçeneklerinden korunan sistem dosyası klasörlerini gizle tikini kaldırıp, gizli dosyaları gösteri işaretliyorum gizli klasör görünüyor böylece, virüs sistem klasörü haline getiriyor virüsü silseniz de klasörün görünmemesinin sebebi "KLASÖR SEÇENEKLERİNDEKİ (KORUNAN İŞLETİM SİSTEMİ DOSYALARINI GİZLE) seçeneğinin seçilmiş olması"

tqwert' Alıntı:
İnternet'te USB Show isimli ufacık bir program var. http://ccm.net/download/download-24190-usb-show
Bununla çok daha kolay bir şekilde gizli dosyaları görünür hale getirebilirsiniz.
Ama her seferinde bu işlemi yapmaktan bıktıysanız da, aşağıdaki yöntemi flash disklere uygulayabilirsiniz;
Flash diskinizi virüslerden uzak tutmak için;
1) Flash diskinizin içindekileri bilgisayara kopyalayın.
2) Bilgisayar => Flash diskinizin üzerinde sağ tıklayın.
3) “Biçimlendir”e tıklayın. (NTFS biçiminde, hızlı)
4) Flash diskinizde “Dosyalar” isminde bir klasör oluşturun.
5) 1. Adımda bilgisayara kopyaladığınız bilgileri flash diskteki “Dosyalar” klasörüne kopyalayın.
6) Bilgisayar => Flash diskinizin üzerinde sağ tık => Özellikler => Güvenlik => Gelişmiş => İzinleri Değiştir => Düzenle
7) İzinler ekte bulunan resimdeki gibi ayarlanır.
8) Flash diskinizdeki “Dosyalar” klasörüne sağ tıklayın.
9) Özellikler=> Güvenlik => Gelişmiş => İzinleri Değiştir => Düzenle
10) Resimdeki gibi bir pencere karşınıza çıkacak. Ancak bu sefer bütün izinlere “İzin Ver” diyeceksiniz.
Bu sayede sadece “Dosyalar” klasörünü kullanabilirsiniz. Bu klasör dışına dosya, klasör kaydedilemez.
flash bellekteki dosyalar görünmüyor ki nasıl kopyalıyacagız.

hocam böyle olduğunda görünüyor olması lazım

Ekli dosyalar

• dosya seenekleri.jpg
    dosya seenekleri.jpg
    119.7 KB · Görüntüleme: 266
Geri