flash belleklerde sanja klasörü silinmiyor...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan 123456
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

123456

Aktif Üye
mrh bütün öğretmen arkadaşların flash beleklerinde sanja, recycler ve sanjaa klasörleri var ve silinmiyor silince tekrardan hemen oluşuyor. ne yapabilirim bunun için acil yardım...

Biçimlendirince geçmesi gerekmez mi hocam? Çok inatçı zararlılar için ben tek çare olarak biçimlendirme yaparım.

tdemirparmak' Alıntı:
Biçimlendirince geçmesi gerekmez mi hocam? Çok inatçı zararlılar için ben tek çare olarak biçimlendirme yaparım.
Farketmezki
O flash belleği taktığı bilgisayarda virüslü şu anda.Hemen anında yine aynı klasör ve aynı virüs oluşur.Değil flash belleği bilgisayarı formatlatsa yine çözüm değil.Gerek bilgisayarın bağlı bulunduğu ağ yada flash belleği takacağı diğer bilgisayarlardan yine bulaşır.

Ayrıca O flash belleği hangi bilgisayara taktı ise onlara yeniden takmaması gerekir.İşyeri bilgisayarı ise O bilgisayarı kullananların ev bilgisayarlarıda virüslüdür.Tüm sistemlerde bu ve daha tehlikeli olan sality virüsü var.
Bence çok zararlı bi şeye benzemiyor.O haliyle kullanmayı öğrenin ve virüslü bir sistemi artık kabullenin derim.Bi şeycik olmaz .Çok çok özel şifrelerinizi virüsün sahibine mail ile postalar.Zaten online bankacılık sms yolu ile yapılıyor ama yinede bankacılık işlemi önermem.Bilgisayarın yoğun kullanıldığı okullardan işyeri vede BT sınıflarından yada bir komşudan oda olmadı internet kafelerde taktığınız flashtan hemen yine bulaşır
Kurtulmanın yolu format atarsınız.Eternet fişini çeker vede flash bellek kullanmassınız. Özetle kurtuluş yok gibi birşey.

Geri