flash belleksiz dvdsiz format mümkün mü?

Kodla Büyü

tekinergun80

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar müdür yrd. nın xpli bilgisayarına windows 7 yüklemem gerekiyor fakat bilgisayarı eski;cd sürücüsü dvd yi görmüyor ve boot bölümüne flash belleği alamıyorum(görünmüyor). Alternatif bir yöntem bilen arkadaş varsa çok sevinirim.

win7 iso doyasını flash bellek yada d: sürücüsüne kaydedin. Deamon Tool benzeri bir programla çalıştırın. Format atmaz fakat sistem yükleyebilirsiniz. Yüklemeden sonra Windows Old klasörünü silersiniz.

sistem açıldıktan sonra tabi ağı görüyorsa başka bilgisayarın dvd/cd sürücüsünü paylaşıma açıp oradan kurmaya devam edin, daha önceleri yapıyordum, xp bilgisayarlarda işe yarıyordu xp de iş yapıyorsa windows 7 de çok rahat yapar :) çok uzun zaman geçmiş be, iyi aklıma geldi ama

Evet USB Harici HardDisk bağlayarak ondan boot edip kurabilirsiniz. BIOS'da boot seçeneklerinde Harddisk priority ekranından harici harddiski yerel harddiskin üstüne alıp boot etmesini sağlayabilirsiniz. USB flash'ı desteklemeyen eski bilgisayarlar bile USB harici harddiskleri normal harddiskler gibi görüyor.

FAKAT;

Eğer bilgisayar flash bellekten boot edemeyecek kadar eskiyse zaten Windows 7 kaldırmaz. Çünkü Win7 enaz 512 MB RAM istiyor. 512 RAM takabildiğiniz bilgisayarların çoğunun BIOS'u flash bellekten boot'u destekler.

Boot edilebilir USB Flash belleğinizi bilgisayarınıza taktıktan sonra bilgisayarı açın.
POST ekranında (ilk açılıştaki CPU-RAM-Anakart bilgilerini gösteren ekran) F12 veya F11 veya F10 tuşlarına basmayı deneyin BOOT medyası seçme menüsü gelecektir.

Gelmezse BIOS'a girerek BOOT seçeneklerinin olduğu ekranda
-Removable Device
-USB FDD
gibi cihazları başa almayı ve diğer cihazları Disable etmeyi deneyin.

BIOS tipinizi (AMI-AWARD-PHOENIX) yada anakart marka-model'inizi yazarsanız daha sağlıklı bilgi verebiliriz.

tekinergun80' Alıntı:
arkadaşlar müdür yrd. nın xpli bilgisayarına windows 7 yüklemem gerekiyor fakat bilgisayarı eski;cd sürücüsü dvd yi görmüyor ve boot bölümüne flash belleği alamıyorum(görünmüyor). Alternatif bir yöntem bilen arkadaş varsa çok sevinirim.

CD ve DVD'den boot edemeyen bilgisayara Windows 7 kurmak... Artık ne kadar eski Allah bilir :) Windows 7'nin gereksinimlerini karşılıyor mu bari?

1. Kurulum dosyalarını sistemde çalıştırıp kurmak, bu tam format olmaz, yani eski sistemden kalıntılar durur.
2. Diski başka bir bilgisayar takıp Windows 7'yi kurmak. Fakat bunda diski geri taktığınızda sistemin açılmama olasılığı da var. Fakat bazen sorun çıkmıyor.
3. Sistem sonuçta sabit diskten boot ediyor. Elinizde ufak çaplı bir disk varsa bunu yükleme diski olarak (diskpart vs.) kullanarak ayarlar ve ardından bilgisayara bağlayıp bu diskten sistemi açarsınız. Ve sanki CD/DVD veya USB'den yükler gibi yüklersiniz. Bu tam format olur ama zahmetli.

Hocam bunda CD/DVD veya USB boot olmadığına emin misin? Daha eski anakartlarda bile var çünkü. USB belleği bazı anakartlar HDD olarak görüyor. İstersen HDD sıralaması kısmını kontrol et.

dvd sürücüsü çalışmıyor fakat bahsettiğiniz hdd kısmına bir bakayım. bu arada hdd de hangi bölümü başa almam gerekiyor?

Ah hocam, O Anakart ile flash bellekten boot edemezsiniz. XP hiç olmaz. Disketten Sata raid sürücüsü ister.
Geriye WİN 7 sp2 sürüm ( modifiye olmayan) seçeneği kalıyor.AV vs yüklemeyin sistemi çok kasar. En fazla USB disk security kullanın.
Kasayı yandan sökün.DVD takın ve WİN 7 yükleyin.En oluru orta yol bu.Yıllarca kullandığım anakarttır.Siz sağlam iş yapın ve dediğimi yapın.

http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/socket775/P5VD2-VM_SE/e2950_p5vd2-vm-se.zip
ASUS P5VD2'de AMI BIOS var.
USB Flash belleği kasanın arkasındaki USB yuvasına taktıktan sonra bilgisayarı açın. BIOS'a girin.
BIOS'da Advanced Settings-> USB Configuration -> Legacy USB Support ENABLED yapın.
Ayarları kaydedip bilgisayarı yeniden başlatın.
Tekrar BIOS'a girin Boot->Boot Device Priority --> 1st Boot Device USB Belleğinizi (Removable Device-???) seçin.
Ayarları kaydedin ve boot edin.

NOT: Bazı USB 3.0 destekli flash bellekler eski anakartlarda tanınmayabiliyor. USB 2.0 flash belleklerle deneyin.

GRİNGO' Alıntı:
Kasayı yandan sökün.DVD takın ve WİN 7 yükleyin.En oluru orta yol bu.Yıllarca kullandığım anakarttır.Siz sağlam iş yapın ve dediğimi yapın.

valla ben de böyle yapıyorum :)

Hdd de boot priority kısmına girdiğinizde flashın adını görürsünüz onu pg up - dw ile yada f 5 - f 6 vb. . . Yolla flashı yukarı alın. Kolay gelsin iyi çalışmalar.

ahmetfx' Alıntı:
Hocam bunda CD/DVD veya USB boot olmadığına emin misin? Daha eski anakartlarda bile var çünkü. USB belleği bazı anakartlar HDD olarak görüyor. İstersen HDD sıralaması kısmını kontrol et.

bunu denedim ve pc flash beeleği gördü ve win 7 yi kurdum. Fakat bütün sürücüleri win 7 görmedi. özellikle multimedia audio controller hatası verdi. Baya bir driver aradım ama windows bana acıdı galiba :( (kendisi sorunları çözme bölümünde yol gösterdi ve kurulumu yaptı.

Yardımcı olmaya çalışan herkese tşk.

Sürücüler için Aida64'ü tavsiye ederim. Hep onu kullanıyorum. Bilinmeyen aygıtların tüm bilgilerini alabiliyorsunuz.

kesin yöntemi söyleyebilirim :) full format hemde ister xp kurun ister 7 8 daha önce denedim.

aşağıdaki linkte usb den kurulum anlatılıyor, ama aynı yöntemi yerel HDD içinde yapabilirsiniz. tek yapmanız gereken, sizden usb belleği seçmenizi istediği yerde yerel disk d yi seçin d ye kursun dosyaları. sonra bilgisayarınızı yeniden başlatığınızda bilgisayar bu menü ile açılır.
biçimlendirme seçeneğini kaldırın tabii..

file.php

windows-isletim-sistemi-f84/usb-format-win7-8-8-1-xp-hirens-acronis-ademhoca2014-t119044.html

daha basit bir yöntem de şudur: win7 kurulum dosyalarını d ye kopyalayın daha sonra " easybcd " aldı program yardımı ile d deki boot.wim dosyasını windows açılış seceneklerine ekleyin tamamdır. teamviewer ile gün içinde bağlanıp yardımcı olabilirim

Geri