Flash bellekteki klasörler görünmüyor :((

Kodla Büyü

m_cengiz

Site Gezgini
Arkadaşlar flash belleğimi bilgisayarıma takar takmaz dosyalarım görünmez oldu.
Bilgisayarımdan baktığımda dolu görünüyor ama bir türlü geri getiremiyorum.
Virüs tarayıcının karantina bölümüne baktım orda dosyalardan 2 tanesi görünüyor ama onlarıda ordan geri getiremiyorum.
Virüs tarayıcım Trend Micro İnternet Security.
Ne yapmalıyım.

Hocam eskiden gizli dosyaları göster dediğimizde dosyalar görünürdü ama geçen sefer rastladığım bi virüs klasörleri gizlenen sistem dosyası yapıyor sizin başınıza da muhtemelen böyle bir olay gelmiş gizli dosyaları gösterin biraz altında sistem dosyalarını göster var onu aktif yaparsanız dosyalarınızı görebilirsiniz.

Arkadaşım önce flashını çeşitli anti virüs programlarıyla taratarak virüsleri sil.
sonra başlattan çalıştıra command yazıp dos ortamında aşığıdaki kodu yaz klasörlerin görünür olur.

attrib -a -r -s -h /s /d h:\*.*

h: flash diskinin sürücü adı seninki değişik olabilir...

m_cengiz' Alıntı:
Arkadaşlar flash belleğimi bilgisayarıma takar takmaz dosyalarım görünmez oldu.
Bilgisayarımdan baktığımda dolu görünüyor ama bir türlü geri getiremiyorum.
Virüs tarayıcının karantina bölümüne baktım orda dosyalardan 2 tanesi görünüyor ama onlarıda ordan geri getiremiyorum.
Virüs tarayıcım Trend Micro İnternet Security.
Ne yapmalıyım.

hocam örnek vermiş ama belki flash bellğiniz h sürücüsünde olmayabilir. Ekte bir dosya veriyorum rardan çıkartın hangi sürücüde bu sorunu yaşıyorsanız rardan çıkan bat dosyasını çift tıklayın ve bekleyin dosyalarınız geri gelecektir.

Unutmadan bu dosyayı flash belleğinizde saklarkan klasörde saklamayın. Aynı virus tekrar bulaştığında bu dosyada görünmez olacaktır.

Son olarak alfa autorun killer programını kurun flash bellek zararlılarına karşı %100 olmasa da oldukça etkili en azından virüslerin etkisini % 60 oranında azaltıyor ücretsiz bir programı
http://www.softpedia.com/get/Antivirus/ ... ller.shtml

Ekli dosyalar

ereneren55' Alıntı:
Hocam eskiden gizli dosyaları göster dediğimizde dosyalar görünürdü ama geçen sefer rastladığım bi virüs klasörleri gizlenen sistem dosyası yapıyor sizin başınıza da muhtemelen böyle bir olay gelmiş gizli dosyaları gösterin biraz altında sistem dosyalarını göster var onu aktif yaparsanız dosyalarınızı görebilirsiniz.

Hocam çok teşekkür ederim kurtardım dosyalarımı.

evet özellikle bugünlerde sıkça karşılaşılan sıkıntıdır yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler

iyi de arkadaşlar flash diskte bu çözümü uyguluyoruz geri getiriyoruz. fakat bilgisayarlara takınca tekrar virüs bulaşıyor bilgisayarlarda antivirüs programlarıda bulmuyor. Bunu nasıl halledeceğiz.

msconfig den bilgisayar boot edilirken açılan dosyalar listesinde olması gerekmeyen dosyayı bulman gerekir hocam. genelde alakasız konumlara kendini yerleştirmiş, ismini çok bilinen uygulamalara benzetmiş dosyalarla kendini gizliyor virüsler. genelde lsass.exe ismiyle programdata yada appdata klasörüne gizlenirler. ezbere net cevap verilecek bişey olmadığından bu kadarı elden gelir. görmek lazım.

Geri