flash disk boş gözüküyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ege
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ege

Seçkin Üye
Seçkin Üye
flashın içi dolu olmasına rağmen içine girince boş görünüyor. üstelik farklı ne kadar bilgisayarda denedikçe o bilgisayardada aynısı oluryor. bunu temizleyen bi aracı olan varmı acaba

evet teşekkür ederim .hocam bişi daha sorabilirmiyim . sitenizde bakındım göremedim. . akıllı tahtalarla verilen hem yazıcı fotokopi makinası olan bi yazıcı var. yeni format attım ana makinaya ve ana makina ncomputing ile 3 makinaya daha bağlı.yani diğer 3 makinada aynı kasayı kullanıyo.şimdi
soru1- ethernet kablosuyla bağlı printer nasıl bilgisayara tanıtılır

(Arkadaşlar geç kaldım yazmaya ama sorunu nasıl çzödüğümü anlatayım yinede,belki lazım ola8n biri çıkar.Öncelikle yazıcıyı ethernet kablo ile switch e bağlayıp yazcının menüsünden yazıcıya bir ip adresi verdim.Ben 192.168.1.100 verdim.Daha sonra bilgisayarda yazıcı ekle deyip,yerel yazıcı ekle diyoruz,pencerenin alt kısmında yeni bağlantı noktası oluştur kısmından Standart TCP/IP port deyip ileri tıklıyoruz.Bilgisayar adı veya Ip adresi kısmına yazıcıya verdiğimiz İp no'yu yazıyoruz yani ben 192.168.1.100 yazdım ve ileri dedim.Yazıcıyı otomatik bulup ekledi.Bu kadar :)))

bu bilgiyi buldum ama yazıcının hangi menüsü onu anlamadım . ip verilcek. yani anlamadım . bu konuda bi bilginiz varmı?

soru2) ana makineye statik ip verip diğer 3 makinaye gösterdim ama açılışta şifre soruyor .şifre yokki. şifre sıfırlamak için cd yada disket oluşturmayı araştırdım . ondada ilk şifreyi girin diyor. şifre bilmiyorum ki. bi fikriniz varmı
saolun şimdiden

Sayın Hocam,

Akıllı tahtalara Eğitici arkadaşlar baktığı için benim fazla bilgim yok. O yüzden hiç ilgilenmedim. Kusura bakmayın.

İyi çalışmalar.

tamam hocam teşekkür ederim. yalnız sorduğum yazıcı sorusu hani ne tür bi yazıcı olduğunu anlatmak için akıllı tahtalarla bir verilen dedim . yoksa tahtadan bağımsız.asıl sorum ağ kablosuyla bilgisayara bağlı yazıcıyı bilg e tanıtmaktı. yinede teşekkürler.

ege' Alıntı:
tamam hocam teşekkür ederim. yalnız sorduğum yazıcı sorusu hani ne tür bi yazıcı olduğunu anlatmak için akıllı tahtalarla bir verilen dedim . yoksa tahtadan bağımsız.asıl sorum ağ kablosuyla bilgisayara bağlı yazıcıyı bilg e tanıtmaktı. yinede teşekkürler.
Sayın hocam ağdan yazıcı eklemekle iş bitmez.
Önce fotokopi cihazınızın driver'ni indirmeniz gerekli.
Bazı cihazlar kurulum esnasında ağdan yazıcıyı otomatik gönüyor, bazılarına da ip ya da mac adreslerini elle giriyorsunuz. (ki bu konica 363 ise otomatik görüyor).
Cihazın driver'ı nı kurmadan bilgisayardan yazıcı olarakkullanamassınız.

hocam driverını yüklerken ağ yazıcısı olarak tanıtıyorum ama o zamanda ip nosu istiyor.tabi ip yi bilmediğim için kurulum yarıda kalıyor. makina panasonic DP-8020P

denetim masası-->klasör seçenekleri-->görünüm sekmesinden korunan işletim sistemi dosyalarını gizle seçeneğinin işaretini kaldırın, flash diskin içine girdiğinizde klasörler gizli olarak görünüyordur, içindekileri bir yere alıp flash diski biçimlendirin.

Geri