Flash Disk sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gipart
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

gipart

Aktif Üye
Arkadaşlar az önce flash diskte bulunan virüsler nedeniyle tarama yaptırdım ve virüsleri sildirdim. Sonra flash diski takınca bilgisayar görmedi farklı 4-5 bilgisayarda denedim olmadı. Aygıt sürücüsü başarıyla yüklendi. Uyarısı çıkıyor ama bilgisayarımda belirtilen sürücüyü bulamıyorum. Disk yönetimine girdiğimde Disk5 Bilinmeyen hemen altında Başlatılmamış yazıyor. Diski başlat dediğimde ise aygıt hazır değil uyarısı çıkıyor. Yeniden Flash diske ulaşmak için ne yapmam gerekir fikri olan varmı arkadaşlar.

güvenli modda açılış yapıp flash takılı kalsın orada görmeyi deneyi,olmuyorsa fiziksel bir sorun oluşmuş olabilir .Normalde tanıması gerekir.Virüs taramanızla ilgili olmayabilir sorun.

Hocam güvenli modda da aynı sorunu verdi fiziksel bir durum olmadı ki virüs taraması yapıp 5 dakika sonra başka bilgisayara taktım. Disk yönetiminde de görünmesi ilginç

Win 7 'de denemediysen önce onu dene. Takınca sorun algılandı tara düzelt seçeneği çıkarsa onu dene. O şekilde de olmuyorsa XP de Xp cd sini tak bilgisayarı Cd den başlat (tabi Flash disk takılı olacak başlatırken) disk bölümünün en altında Flash diskin de görünür. O bölümü silip yeniden biçimlendirirsen sorunun hallolur. Flash daki bilgilerin önemli ise Format Recovery tarzı programlarla dosyalarını kurtarabilirsin

Hocam onuda bir deniyelim bilgiler önemli değil 16 gb'lık belleğin yok olması kötü

öğretmen arkadaşlardan birinin de 4 GB lık belleği 1 gb olarak görünüyordu. windows da herşeyi denedim düzelmedi ama XP cd sinden başlatıp biçimlendirince düzeldi. Senin ki de muhtemelen aynı yolla düzelir.

hocam sürücüyü görmüyor ki msdos içerisinde sürücünün adını yazdıgımda sistem belirtilen sürücüyü bulamıyor diyor

aynı sorunla benle karşılaşıyorum arkadaşlar. aygıt başarıyla yüklendi diyor ama usb belleği göremiyorum ne bilgisayarımda ne disk yönetiminde nede xp cd si ile başlatırken. çözüm hakkında fikri olan yokmu arkadaşlar

Sayın Hocalarım,

Aynı sorunla bende karşı karşıyayım. Kendi bildiğim yöntelerin hepsini denedim ama nafile. Burada da bir şey bulamadım.

Hayırlısı bakalım.

Hocam dosya sistemi RAW olmuş olabilir. Raw biçimini windows tanımıyor, ondan dolayı da böyle bir hata veriyor. İnşallah sizinki de budur, çünkü çözümü basit.
Benim de başıma gelmişti.
Bunun için nette bolca program var. Dikkatli kullanın, kendi harddiskinizden bir sürücüyü silersiniz yanlışlıkla...
Bu program ile yapmıştım ben düzelmişti.
download/file.php?id=26721
download/file.php?id=26722

Maalesef Sayın Hocam,

Benzer tarzda programlarla çok denedim. En son dayanamadım ve Flash artık yok.

İlginize teşekkür ederim.

Hocam eminmisiniz? caesai hocamın yazılımlar gerçekten İşe yaramadımı?

benzer sorun bende de var. hem sd kart hem usb bellek. bi köşede duruyor. düzeltmek için harcadığım emeğe- zamana yazık.

Ekli dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    130 KB · Görüntüleme: 595
Sayın Hocam,

Flash 2 GB idi. Partition Magic gibi hocamın dediği partition wizard gibi kaç tane program denedim olmadı. 2'lik Flash'ı 5KB görüyor.

Hiç bir şey yapamadım.

habibocak' Alıntı:
Maalesef Sayın Hocam,

Benzer tarzda programlarla çok denedim. En son dayanamadım ve Flash artık yok.

İlginize teşekkür ederim.
Rica ederim hocam,
Bahsettiğim program RAW dosya sistemi için işe yarayan bir program. Benim harddisk de Raw olmuştu biraz uğraştırdıktan sonra işe yaradı ( Tabi sorununuz belleğin RAW olması ise ).
Bir de bellek bilgisayara takınca kısa bir sürede aşırı ısınmıyordur inşallah¿ Öyleyse geçmiş olsun :cry:
USB bellekler için programları kurcalamadan v.s. uygulanan diğer bir yöntem de pardus'la açmak. Sorunlu harddisk ve bellekleri görebiliyor sık sık.
Pardus çalışan cd ile bilgisayarı açıp flashı biçimlendirebilirsiniz. Umarım işe yarar.

hocam en iyisi pardus ta açman. benim başıma harici harddiskte gelmişti. raw a dönüşmüş. pardusta tekrar biçimlendirdim düzeldi.

bende de iki adet flash disk var. biri Unknown Device veriyor diğer hiç bir dosyayı silmeme veya dosya yüklememe müsaade etmiyor. korumayı kaldırın uyarısı alıyorum. çözüm önerisi olan var mı?

aeness' Alıntı:
aynı sorunla benle karşılaşıyorum arkadaşlar. aygıt başarıyla yüklendi diyor ama usb belleği göremiyorum ne bilgisayarımda ne disk yönetiminde nede xp cd si ile başlatırken. çözüm hakkında fikri olan yokmu arkadaşlar

Geri